ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Ο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του"

Σφαιρόπουλος: "Ο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ο Ολυμπιακός άξιζε την νίκη επί του Άρη, επισημαίνοντας πως η ομάδα του έδειξε χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως ο Οθέλο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη μέσα στο "Nick Galis Hall" με σκορ 70-74 και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Χακίμ Ουόρικ μίλησαν για την αναμέτρηση. Ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε πως η ομάδα του άξιζε την νίκη, τονίζοντας πως έδειξε χαρακτήρα, ενώ ενημέρωσε πως ο Οθέλο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του όταν χτύπησε και ενδέχεται να έχει πάθει διάσειση

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής για την νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη επί ενός αξιόμαχου και αξιόλογου αντιπάλου. Ξέραμε πόσο δύσκολο ματς ήταν, ο Άρης έχει ανέβει επίπεδο. Ξέραμε πως η ατμόσφαιρα θα ήταν πιεστική για τους παίκτες μας. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά πολλά ήταν άστοχα όπως και λέι απ. Δυστυχώς δεν ήμασταν εύστοχοι. Λόγω της άμυνας μας κρατήσαμε τον έλεγχο του ματς. Αυτό ήταν το κλειδί, όταν παίζεις καλή άμυνα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις.

Ο Άρης είχε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, με τον Γουάιτ που ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι, ο Άρης μάλιστα πήρε και διαφορά πέντε πόντων, αλλά σε εκείνο το σημείο δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλή άμυνα, δεν δεχτήκαμε καλάθι, αλλά όχι μόνο αυτό, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε τρία καλάθια. Σίγουρα σε ένα κλειστό ματς όταν μια ομάδα παίρνει διαφορά, είναι σημαντικό, γι’ αυτό και επισημαίνω αυτό το σημείο.

Εμείς δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και στο τέλος δείξαμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και πήραμε τη νίκη που πιστεύω πως αξίζαμε. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στον Άρη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλο το τιμ μου, όλοι έχουν πέσει στην ομάδα και ο καθένας από το πόστο του, προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες. Η ομάδα έχει πολλούς συνεχόμενους τελικούς".

Σε ερώτηση για τη νέα καλή απόδοση του Κώστα Παπανικολάου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως " ο Παπανικολάου έχει παίξει στον Ολυμπιακό και έχει βοηθήσει κι αυτός να πάρει η ομάδα δύο ευρωπαϊκά και πρωτάθλημα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου και ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Ο καθένας μπαίνει και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Η συλλογική προσπάθεια είναι μεγάλη και ο καθένας δίνει τον καλύτερο του εαυτό".

Σε ερώτηση για το εάν αιφνιδιαστικέ από την εμφάνιση του Άρη, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε "όχι, ο Άρης παίζει καλό μπάσκετ, έχει έμπειρους Έλληνες, αθλητικούς Αμερικάνους και ο Άρης έχει γεμάτο ρόστερ και καλό ρόστερ. Ξέραμε πως ο Γουάιτ είναι καλός σουτέρ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν σκόραρε, ξέραμε, όμως, ότι θα προσπαθήσει να σκοράρει γιατί είναι καλός σουτέρ. Δείξαμε ψυχραιμία και αντιδράσαμε".

Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του Οθέλο Χάντερ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως "ο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του όταν έπεσε κάτω. Δεν ξέρουμε αν έχει διάσειση, θα πάει στο νοσοκομείο να κάνει εξετάσεις. Σίγουρα, όμως, δεν μπορούσε να αγωνιστεί".

Ουόρικ: "Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα"

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, Χακίμ Ουόρικ, σχολίασε πως: "Ήταν μια δύσκολη νίκη, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και στα δύο ημίχρονα. Εμείς δεν έχουμε χρόνο πλέον να σκεφτόμαστε άλλο αυτό το ματς, έχουμε πλέον δύο ημέρες να προετοιμαστούμε για την Χίμκι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ