ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος για Αθηναίου: "Να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αθηναίου, τονίζοντας πως πρέπει να καταλάβει τον ρόλο του και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός και η ομάδα είναι πάνω από όλους.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Κύμη, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του να τιμωρήσει τον Γιάννη Αθηναίου , αφήνοντας τον εκτός ομάδας με υποχρεωτική άδεια. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως ο 29χρονος γκαρντ θα πρέπει να καταλάβει τον ρόλο του μέσα στο σύνολο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, για τον Γιάννη Αθηναίου, λέγοντας πως: "Ο Γιάννης Αθηναίου είναι σε υποχρεωτική άδεια. Ο λόγος έχει να κάνει με το εσωτερικό της ομάδας. Από εκεί και πέρα συνεχίζουν οι υπόλοιποι. Η ομάδα και ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Η ομάδα είναι πάνω από όλου μας. Πάνω από εμένα, πάνω και από τους παίκτες. Ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του στην ομάδα.

Πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του και να συμμετέχει αναλόγως στην ομάδα, όσο πιο καλά μπορεί. ΤΟ λέω από την αρχή της χρονιάς. Είτε χρειαστεί να παίξει για 1 λεπτό, είτε για 40 λεπτά, πρέπει ο κάθε παίκτης να είναι έτοιμος, γιατί είναι επαγγελματίας και πρέπει να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό ισχύει για όλους".

Στην συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα: "Σήμερα παίζαμε το τελευταίο ματς που θα έκρινε αν είχαμε το πλεονέκτημα έδρας. Κάναμε καλό ματς σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε καλά σουτ. Πήραμε το πλεονέκτημα. Πλέον σκεφτόμαστε μόνο την σειρά με την Εφές, γιατί εκεί παίζεται όλη η χρονιά μας στην Ευρώπη.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το δικαιούμασταν. Ήμασταν σταθεροί. Αξίζαμε αυτή την θέση. Κάναμε μόνο μία ήττα. Πήραμε το πλεονέκτημα όπως πέρσι. Φέτος το πήραμε πιο εύκολα, άποψη μου. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Πέρσι άλλωστε χάσαμε στον πρώτο τελικό. Πρέπει να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Σημαντικό πως έχουμε πλεονέκτημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά πρέπει να προσέξουμε την έδρα μας. Τα πάντα θα κριθούν εδώ στο ΣΕΦ.

Για την σειρά με την Εφές σχολίασε τα εξής: "Είναι η στιγμή να αφήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και πλέον σκεφτόμαστε την Εφές. Είναι σειρά αγώνων με την Εφές, αλλά σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο ματς και όχι τα επόμενα. Η ομάδα έχει ρεπό αύριο, αλλά από το Σάββατο θα επιστρέψουμε για προπονήσεις. Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό σε κάποιες λεπτομέρειες. Περιμένουμε να μπουν μέσα και οι Μπιρτς και Πρίντεζης, οι οποίοι είναι καλά, θα μπορούσαν να παίξουν, αλλά προφυλάχθηκαν ενόψει Εφές. Δουλεύουμε όλοι μαζ, ενωμένοι, για την πρώτη μας νίκη επί της Εφές".

Δημήτρης Αγραβάνης: "Σήμερα παίζαμε το τελευταίο ματς που θα έκρινε το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Θεωρώ πως κάναμε ένα καλό ματς και θεωρώ πως νικήσαμε εύκολα. Πλέον, συγκεντρωνόμαστε από αύριο κιόλας, παρότι έχουμε ρεπό, στα ματς με την Εφές, γιατί εκεί παίζεται όλη η χρονιά μας".

Μπρατσιάκος: "Ήρθαμε να διασκεδάσουμε"

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, σχολίασε τα εξής: "Το Σάββατο του Λαζάρου ήταν πολύ σημαντική βραδιά για εμάς. Πετύχαμε τότε τον στόχο μας στο 100% και σήμερα ήρθαμε να διασκεδάσουμε στο παιχνίδι, προφυλάξαμε κάποια παιδιά που είχαν τραυματισμούς και θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ πως προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πλέον κοιτάζουμε, μετά το Πάσχα, να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε τη νέα σεζόν. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό".

Παναγιώτης Κατράνας: "Για εμάς τελείωσε μια, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τελικά, πολύ επιτυχημένη χρονιά. Είχαμε αρκετές αναποδιές. Τα πράγματα φαινόντουσαν δύσκολα, γίναμε ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές, να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ήρθαν και έδωσαν την ψυχή τους. Να πω ένα μεγάλο μπράβο, σε συμπαίκτες, σε προπονητές, σε όλους. Ίσως να είχαμε λίγο υψηλότερες φιλοδοξίες στην αρχή, αλλά τελικά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πήγαν όλα καλά. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα της καρδιάς μου και τους εύχομαι τα καλύτερα. Να πάρει και το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Καλό Πάσχα σε όλους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ