ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Να προσέξουμε τους νεαρούς παίκτες"

Σφαιρόπουλος: "Να προσέξουμε τους νεαρούς παίκτες"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, ενώ αναφέρθηκε και στη νοοτροπία που πρέπει να έχουν.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Προμηθέα και το highlight της αναμέτρησης της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League ήταν η χρησιμοποίση νεαρών παικτών, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Γιάννη σφαιρόπουλο.

"Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, ένα παιχνίδι επίθεσης και από τις δύο ομάδες. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά κυρίως , γιατί επιθετικά είχαμε καλή κυκλοφορία, βγήκαν ελεύθερα σουτ. Κάναμε κάποια στιγμή κάποια κατάχρηση στα σουτ απ’ έξω. Από ένα σημείο και μετά «έφτιαξε» η επίθεσή μας, κλείσαμε προηγούμενοι το πρώτο μέρος 48-47, αλλά αμυντικά δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθσε:

"Μετά έπαιξαν και οι μικροί" και από τις δύο ομάδες, του Προμηθέα μπήκαν λίγο νωρίτερα και έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι, που έδειξε πως το ελληνικό μπάσκετ έχει νέους αθλητές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από το σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να τους προσέξουμε και να τους βοηθήσουμε να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Για τους μικρούς μας παίκτες θέλω να πω πως πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν αυτό που πρέπει, ξεκινώντας πάντα από την άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουν σωστή νοοτροπία, να δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο".

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς από την πλευρά του παρατήρησε πως "ήταν η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και θέλαμε να διαχειριστούμε το χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε χρόνο σε παιδιά που μας έχουν βοηθήσει όλο το χρόνο με τα προβλήματα που είχαμε και κατά κάποιο τρόπο το ανταποδώσαμε έτσι. Είμαστε χαρούμενοι για την προσπάθεια των παιδιών ως οργανισμός του Προμηθέα. Η προσπάθεια αυτή μας ευχαριστεί. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και κοιτάμε τα πλέι οφ πια. Κοιτάμε το παιχνίδι που έχουμε την Τετάρτη στην Πάτρα». Για την απουσία των τραυματιών Χόλ και Μιλόσεβιτς, τόνισε: «Και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα και είπαμε να τους προφυλάξουμε. Πιστεύω πως την Τετάρτη στον πρώτο αγώνα των playoffs, ο ένας από τους δύο τουλάχιστον θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Για αυτό και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τον χρόνο των άλλων παιδιών, για να μην έχουμε άλλες απώλειες" .

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ