ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται..."

Σφαιρόπουλος: "Να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται..."
INTIME SPORTS

Στα πλαίσια της παρουσίας του Ολυμπιακού στην Ιταλία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της Σάσαρι για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από την ιταλική πόλη, αλλά και όσα σχεδιάζει για τους "ερυθρόλευκους" της νέας χρονιάς.

Στην ιστοσελίδα της Σάσαρι μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του Ολυμπιακού στην ομώνυμη ιταλική πόλη. Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδος αναφέρθηκε στους στόχους που έχει για τη νέα χρονιά η ομάδα, αυτά που θέλει να πετύχει στην περίοδο της προετοιμασίας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη συμπεριφορά των κατοίκων του Σάσαρι.

- Αυτή είναι η πρώτη σας φορά στο Σάσαρι;

" Ναι, είχα βρεθεί στη Σαρδηνία, αλλά ποτέ στο Σάσαρι. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι, οι κάτοικοι είναι πολύ ευγενικοί, φιλικοί και αποτελεί ωραίο τουριστικό προορισμό. Η Σαρδηνία είναι ένα όμορφο νησί. Οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ φιλόξενοι με εμάς και είμαστε εντυπωσιασμένοι".

- Τι εντυπώσεις σάς άφησε η Σάσαρι;

" Σίγουρα, για μια ομάδα όπως η Σάσαρι είναι πολύ σπουδαίο που πήρε το νταμπλ. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, την ομάδα και τον προπονητή για την πολύ καλή σεζόν που είχαν πέρσι. Είδα πως η ομάδα άλλαξε πολύ και είναι σε καλό επίπεδο. Πιστεύω πως αυτήν περίοδο είναι χρήσιμο να γνωρίσει ο ένας τον έναν άλλο και να μεγαλώσει η χημεία μεταξύ των παικτών, η οποία θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν".

- Φτάσατε στο Σάσαρι χωρίς έξι παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Eurobasket.

" Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την περίοδο και να εντάξουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα και να τους βάλουμε στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Επίσης, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία οι νεαροί παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής να αποκτήσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Έχουμε ακόμα ένα μήνα για να βρούμε τους αυτοματισμούς μας. Προφανώς, οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί και θέλουμε να τα πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε: στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Eurleague και στο Κύπελλο. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται και στις τρεις διοργανώσεις".

- Τι σημαίνει να είσαι μέλος του Ολυμπιακού;

" Είναι σπουδαία ευκαιρία για όλους μας, τόσο για εμένα ως προπονητή αλλά επίσης και για τους ανθρώπους στο επιτελείο μας και τους παίκτες. Είναι τιμή να δουλεύεις για μια θρυλική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και να έχεις το προνόμιο να συμμετέχεις σε διοργανώσεις του υψηλότερο επιπέδου. Καθένας από την ομάδα κάνει την ύψιστη προσπάθεια κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να τα πάμε καλά".

- Ποιο είναι το κλειδί για να τα πας καλά στην Ευρωλίγκα;

" Όταν αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη πρέπει να έχεις μεγάλη υπευθυνότητα. Η Σάσαρι προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν της στην Ευρωλίγκα και είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω πως το "κλειδί" είναι να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι, να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο και να έχεις σκληρή άμυνα και τέλειες σχεδιασμένες επιθέσεις".

- Ποιες είναι οι διαφορές που έχετε παρατηρήσει μεταξύ του ιταλικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

" Πιστεύω πως το ιταλικό μπάσκετ είναι πολύ ανταγωνιστικό και υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Πιστεύω πως ο η Μιλάνο και η Σάσαρι είναι επιθετικές και ελκυστικές ομάδες. Στην Ευρώπη υπάρχουν ομάδες με βαθύτερα ρόστερ. Η Ιταλία και η Ελλάδα παλεύουν με την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να διαθέτουν εκατομμύρια σε συμβόλαια. Πιστεύω είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ομάδα γηγενών παικτών και να αναπτυχθούν με τις ομάδες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ