ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Για αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν"

Σφαιρόπουλος: "Για αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για το απαιτητικό πρόγραμμα, τόνισε πως για αυτόν τον λόγο οι παίκτες του βρίσκονται στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν. "Ο Μάντζαρης παίζει με ενέσεις εδώ και 1,5 μήνα", σχολίασε.

Ύστερα από το "διπλό" επί της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην βάση του, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Παρασκευής (17/11, 21:00) στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση.

Αρχικά δήλωσε πως: "Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι σκληρή ομάδα στην άμυνα και που έχει τρεις - τέσσερις παίκτες κλειδιά που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά μαζί με την υποστήριξη των υπολοίπων. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και είναι σαν ενα λαβωμένο θηρίο. Εχει τρεις σερί ήττες και ψάχνει μία εκτός έδρας νίκη για να αλλάξει τις εντυπώσεις. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Εχουμε παίξει και την παράταση με την Φενέρμπαχτσε, χρειάζονται όλα τα ενεργειακά μας αποθέματα και συγκέντρωση για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι".

Για τα επίπεδα ενέργειας των παικτών του: "Οι παίκτες αντέχουν. Για αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν. Είναι παίκτες που τους πιστεύουμε, έμπειροι, παίζουν πολλά χρόνια στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ κι έχουν την δυνατότητα να αντέξουν. Πρέπει να αντέξουν, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας".

Για αυτά που κρατά από το "διπλό" επί της Φενέρμπαχτσε: "Το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε και δείξαμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Αγωνιστικά σίγουρα στα τελευταία λεπτά δυο - τρεις φάσεις έπρεπε να είναι διαφορετικές. Πρέπει να μάθουμε και από τα καλά μας, το ότι δεν τα παρατήσαμε στο -13 και συνεχίσαμε να παλεύουμε, αλλά και να αποφύγουμε κάποια λάθη κυρίως στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Παρόλα αυτά είχαμε μαχητικότητα και η ωριμότητα για να διαχειριστούμε το γεγονός ότι η Φενέρ γύρισε το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο μας και την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τον κόσμο. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πεντάλεπτο και αυτο είναι στα θετικά για την συνέχεια".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Βαγγέλης Μάντζαρης: 'Ο Βαγγέλης είναι πολύ καταπονημένος. Χθες έκανε δύο ενέσεις για να παίξει. Παίζει με ενέσεις εδώ και 1,5 μήνα. Είναι παλικάρι και το δείχνει. Είναι καταπονημένος στο δάχτυλο, θα δούμε πότε πρέπει να τον ξεκουράσουμε και να αποσυμφορηθεί το πρόβλημα. Αύριο θα είναι κανονικά με την ομάδα, όπως έχει κάνει ως τώρα με αυταπάρνηση".

Παπαπέτρου: "Καλοδουλεμένη ομάδα ο Ερυθρός Αστέρας"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε αρχικά για την χθεσινή (15/11) σπουδαία νίκη επί της Φενέρμπαχτσε: " Το πείσμα και η επιμονή που δείξαμε είναι τα πιο σημαντικά. Νομίζω ότι επιμείναμε στο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ και συνεχίσαμε να παλεύουμε ότι και αν γινόταν. Ακόμα και όταν η Φενέρ έστειλε το ματς στην παράταση και είχαν το μομέντουμ, εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε και δείξαμε στην παράταση καρδιά και θέληση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτή είναι η βάση. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι το έχει αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι σε κάθε παιχνίδι".

Όσο για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε: " Το ότι δεν τρομάζει ο Ερυθρός Αστέρας είναι αυτό που.. τρομάζει κιόλας. Έχουν πολύ καλή λειτουργία είναι μια πολύ καλή ομάδα, μία καλοδουλεμένη ομάδα. Σίγουρα δεν είναι και από τα μεγαθήρια της Ευρώπης και δεν έχει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι όλοι ίσοι. Για νομίζω ότι πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με την ίδια θέληση και προσέγγιση του παιχνιδιού όπως μπήκαμε μέσα στην Φενέρ και να δώσουμε το 100% όλοι παίκτες".

Ο Τζαμέλ ΜαΚλίν από την πλευρά του δήλωσε: " Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όλο τον αγώνα και να μην έχουμε κενά στην απόδοσή μας. Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα, είτε είμαστε πίσω είτε μπροστά στο σκορ. Αν παίξουμε όπως πρέπει να παίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ ενεργητικός στην άμυνα και τα δίνει πάντα όλα και δεν τα παρατάει ποτέ. Πρέπει να μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια από αυτούς για να κερδίσουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ