ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Έγινε φάουλ στον ΜακΛιν"

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως έγινε φάουλ στον ΜακΛιν στην τελευταία φάση και εξήγησε το γιατί έστειλε τον Παπανικολάου στα αποδυτήρια.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας από τον Παναθηναϊκό. Στάθηκε στην έλλειψη καθαρού μυαλού στο τελευταίο πεντάλεπτο, καθώς ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί να προηγείται με +9, τόνισε πως στο τελευταίο καλάθι του Μακλίν του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε και εξήγησε τον λόγο που έστειλε στα αποδυτήρια τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην αρχική του τοποθέτηση, σχολίασε τα εξής: " Ηταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο τέλος. Μας λυπεί το γεγονός πως δεν κερδίσαμε. Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς στο τέλος θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ήταν ντέρμπι όλο το ματς. Στην 4η περίοδο φτάσαμε στο +9, αλλά στα τελευταία 5 λεπτά δεν είχαμε καλή αντίδραση. Παίξαμε καλά στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην αρχή του τέταρτου. Κάπου χάσαμε την συγκέντρωση μας, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Έβαλε μεγάλα σουτ ο Παναθηναϊκός στο τέλος, χάσαμε και ένα ριμπάουντ που δεχτήκαμε ένα καλάθι. Θεωρώ πως έγινε και φάουλ στον Μακλίν στο καλάθι που πέτυχε, το οποίο δεν δόθηκε.

Δεν παίζουμε όπως θέλουμε ακόμη. Έχουμε να ξεπεράσουμε τραυματισμούς και θέματα ανομοιογένειας. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα, θέλουμε χρόνο για να "δέσουμε". Ήρθαν 6 παίκτες. Ας μην ξεχνάτε πως είχαμε 8 διεθνείς παίκτες, υπάρχει κούραση και θέλομε χρόνο για να αναρρώσουν και να ξεκουραστούν. Δεν είναι ακόμη στην φόρμα τους οι παίκτες. Η εμφάνιση μας στο παιχνίδι αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ στο μέλλον. Είναι νωρίς, είμαστε στην αρχή της σεζόν".

Για το αν έπαιζαν με το χρονόμετρο οι παίκτες του Ολυμπιακού στο τέλος: Δεν έπαιζαν οι παίκτες με το χρονόμετρο, απλά, εκεί που ανέβασε την πίεση ο Παναθηναϊκός μέτρησε και η κούραση, γιατί δεν είχαμε πολλούς χειριστές λόγω των απουσιών. Έλειπαν Σπανούλης και Ρόμπερτς, δύο βασικοί μας γκαρντ. Δώσαμε ένα εύκολο τρίποντο στον Σίνγκλετον και μετά έβαλε δύο σερί ο Ρίβερς. Βάλαμε έξτρα πίεση στον εαυτό μας στην επίθεση, για αυτόν τον λόγο δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να διαβάσουμε κάποια απλά πράγματα, όπως τις αλλαγές στα σκριν. Είχαμε λειψανδρία στα γκαρντ. Στα τελευταία 5 λεπτά βάλαμε ένα καλάθι και 1 βολή".

Για το γεγονός πως έστειλε τον Παπανικολάου στα αποδυτήρια, είπε: "Δεν θέλω να μιλάει κανένας για την διαιτησία. Ο κάθε παίκτης πρέπει έχει το μυαλό του στο παιχνίδι. Όσους σφυγμούς και αν έχουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα. Θα το λέω αυτό μέχρι να φύγω από εδώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που του είπα (Παπανικολάου) να πάει στα αποδυτήρια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ