ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Δεν υπάρχει η λέξη πανικός γι' αυτή την ομάδα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σφαιρόπουλος, Μιλουτίνοφ και Παπαπέτρου συμφώνησαν πως ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να παίξει καλύτερα στη συνέχεια των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Στην προσωπικότητα, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα των παικτών του στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του τρίτου τελικού , ενώ εξήγησε πως περιμένει από τον Ολυμπιακό να παίξει πολύ καλύτερα στη συνέχεια της σειράς. Το ίδιο είπε και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο ΣΕΦ Νίκολα Μιλουτίνοφ, την ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου απέφευγε να πει τι άκουσε από τον Μίλαν Τόμιτς στο timeout που πήραν οι Πειραιώτες πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

" Ήταν ένα ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Δεν ήταν ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας, αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος δεν πανικοβληθήκαμε. Δείξαμε για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα μας. Στους δέκα πόντους ήταν σημαντικό ότι μετά το timeout ηρεμήσαμε, βάλαμε δυο μεγάλα σουτ. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ στον αγώνα. Μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, μειώσαμε γρήγορα στους τέσσερις πόντους και αυτό ήταν το κλειδί, όπως και η αντίδρασή μας στο τέλος του πρώτου μέρους όταν με ένα σερί από καλές άμυνες περάσαμε μπροστά στο σκορ με εύκολα καλάθια στην επίθεση. Ήταν δυο σημεία καίρια για το αποτέλεσμα" εξήγησε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε πως: " Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Τώρα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο των αντιπάλων. Ευχαριστώ και τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Θέλουμε η συμπεριφορά του να είναι κόσμια και με σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό και κάθε αντίπαλο".

Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως: " Το timeout ήταν χρήσιμο εκεί στους δέκα πόντους. Προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες. Έπρεπε να γυρίσουμε γρήγορα τον διακόπτη. Αυτό έγινε και ακολούθησε αυτό το επί μέρους 16-4. Η προσωπικότητα των παικτών φάνηκε. Έχουμε αθλητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Βγήκαν μπροστά και αξίζουν συγχαρητήρια για το πάθος και την αποφασιστικότητά τους ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Ο Γκριν γύρισε το πόδι του, προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, δεν ήταν όμως καλά και θα δούμε από αύριο τι θα συμβεί. Υπάρχει πάντα ηρεμία και πίστη για το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει πανικός".

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ παραδέχθηκε πως: " Ήταν ένα καλό βράδυ για εμάς. Δείξαμε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε πίσω με δέκα πόντους. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά είναι γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα. Δεν είχαμε άγχος, όχι, απλά δεν παίξαμε καλά. Όσο για τις βολές, δεν έκανα κάτι, προσπάθησα να συγκεντρωθώ σε αυτές γιατί γνώριζα πόσο σημαντικές ήταν για την ομάδα μου".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, από την πλευρά του, παραδέχθηκε πως: " Μπήκαν και βγήκαν πολλά σουτ, ήταν όμως καλές οι επιλογές μας. Σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε σε μια κακή μας μέρα. Το τι μου είπε ο κόουτς Τόμιτς στη διάρκεια του timeout δεν μπορώ να το πω. Είναι μεταξύ μας. Εχει φάει τα ντέρμπι με το κουτάλι. Αυτός είναι ο τελευταίος τίτλος της χρονιάς, έχουμε χάσει τους προηγούμενους δυο, προηγούμαστε με 2-1 και παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς, θα πάμε εκεί για να τα δώσουμε όλα. Δεν θα είναι εύκολο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ