ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Δεν μεμψιμοιρούμε, θα βελτιωθεί η εικόνα μας"

Σφαιρόπουλος: "Δεν μεμψιμοιρούμε, θα βελτιωθεί η εικόνα μας"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κύμης και την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά της Stoximan.gr Basket League έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης για την ομάδα του. Τι είπε ο Γιάννης Καστρίτης...

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε το βελτιωμένο πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης της Stoiximan.gr Basket League με την Κύμη, ενώ στάθηκε και στον Νίκο Μπάρλο, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αρχικά αναφέρθηκε στον Νίκο Μπάρλο: " Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, χαρακτήρας και μπασκετμπολίστας. Σε όλη την καριέρα του ήταν υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή. Πάντα μαχόταν. Ξεχώριζε με τον χαρακτήρα του. Εύχομαι να έχει υγεία αυτός και η οικογένειά του. Είναι από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Το 2005 είχα την ευτυχία να συνεργαστώ μαζί του. Είχαμε φτιάξει μια νέα ομάδα και παραλίγο να φτάσουμε στο Final Four. Εύχομαι τα καλύτερα σε εκείνον και την οικογένειά του",

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν συνεχεία τόνισε πως "δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις. Στο προηγούμενο παιχνίδι , χαλαρώσαμε. όταν προηγηθήκαμε με 25 πόντους. Σήμερα ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Στην τρίτη περίοδο το επιμέρους σκορ ήταν 9-23. Σημειώσαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Κύμη, η οποία είναι μία ομάδα που είχε μπει με φόρα στα playoffs. Συγχαρητήρια στην Κύμη, στη διοίκηση που στηρίζει την ομάδα, στον Γιάννη Καστρίτη και το επιτελείο του και σε όλα τα παιδιά της ομάδας τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την είσοδό τους στα playoffs. Δεν είναι εύκολο για μία επαρχιακή ομάδα".

Σχετικά με τον Γιάννη Καστρίτη, τόνισε: "Έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι ελπιδοφόρος και ταλαντούχος προπονητής. Δεν είναι τυχαία όσα βλέπουμε από τις ομάδες του. Του εύχομαι τα καλύτερα".

Όσον αφορά τον λίγο χρόνο που είχε η ομάδα του να διαχειριστεί τον αποκλεισμό από την Ζάλγκρις και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, είπε: "Πολύ σωστά είναι αυτά που λέτε. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να είμαστε ήρεμοι".

Για όσα είχε δηλώσει μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της σειράς, τόνισε: "Δεν ντράπηκα για τους παίκτες. Για την εικόνα ντράπηκα και ήταν δική μου ευθύνη. Δεν μετανιώνω. Δεν αξίζει στους παίκτες και σε κανέναν στον οργανισμό του Ολυμπιακού να έχουμε μία τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Όλοι καταλάβαμε, πρώτα εγώ, πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πιστεύω πως συνεχίζοντας να δουλεύουμε, θα βελτιωθεί η εικόνα μας. Μην ξεχνάμε πως έχουμε κάνει φοβερά παιχνίδια. Εχουμε παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Ζητούμενο είναι να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω".

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ τόνισε πως "πάει καλύτερα. Έχει αρχίσει σε χαμηλό ρυθμό ατομικές προπονήσεις για να μπει σταδιακά με την ομάδα. Θα δούμε από εβδομάδα πώς θα πάει".

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: "ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ"

Ο Γιάννης Καστρίτης από την πλευρά αναφέρθηκε αρχικά στην επιτυχημένη σεζόν της ομάδας του : "Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά. Η χρονιά ήταν ονειρεμένη. Δύσκολα θα την ξεχάσουμε. Η οικογένεια Θεοδώρου και όλη η παρέα της διοίκησης είναι το μυστικό της επιτυχίας".

Για το αν φοβήθηκε πως θα αποχωρήσει μετά το άσχημο ξεκίνημα της Κύμης στην σεζόν, τόνισε: "Είναι η φύση της δουλειάς μας αυτή κι έτσι προσωπικά δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Σε αποσυντονίζουν αυτές οι σκέψεις. Οι παίκτες είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ομάδας. Ακόμα και σήμερα στα αποδυτήρια ήταν στεναχωρημένοι και σχεδόν δακρυσμένοι".

Σχετικά με το αν θα παραμείνει στην Κύμη και τη νέα σεζόν, είπε: "Οι συνθήκες είναι ιδανικές εδώ. Για αυτό περάσαμε τόσο όμορφα εδώ. Οι υποχρεώσεις έτρεχαν, από εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και με θετική διάθεση θα τα πούμε όλα".

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν ο Θαντ ΜακΦάντεν έχει εκφράσει την επιθυμία να ανανεώσει την συνεργασία του με την Κύμη: " Δεν το ξέρω. Ας απαντήσει καλύτερα ο καθένας για τον εαυτό του".


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ