ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Δείξαμε ποιοι είμαστε, πάμε για τον τελικό των τελικών"

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι "πιο συγκεντρωμένος από ποτέ στον τελικό των τελικών".

Δύο σερί ήττες σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, είχαν βάλει τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση. Οι Πειραιώτες στάθηκαν, όμως, στο ύψος των περιστάσεων και ισοφάρισαν την σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League στο 2-2 , με αποτέλεσμα να την οδηγήσουν στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (17/6 στις 19:00) στην έδρα του Παναθηναϊκού. Εκεί, όπως, είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένος για να "επιβιώσει" σε αυτό που εκείνος χαρακτήρισε "τελικό των τελικών".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:

" Μπήκαμε αποφασιστικά, συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε με ψυχή. Ξεκινήσαμε αποφασιστικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βάλαμε καλάθια και άνοιξε το σκορ, βάλαμε 48 πόντους στο ημίχρονο. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίζουμε. Στην τρίτη περίοδο είχαμε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με τρίποντα στο τρανζίσιον. Η στατιστική τα λέει όλα, είχαμε συνέχεια το προβάδισμα, παίξαμε σταθερά καλά και αξίζαμε τη νίκη. Έγινε το 2-2 και πάμε για τον τελικό των τελικών, να δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Το πάθος πρέπει πάντα να υπάρχει, πιστεύω ότι δεν δείξαμε σταθερότητα στη σειρά, το ίδιο όμως και ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο ομάδες είχαν καλά και άσχημα ματς. Η σημερινή μας εμφάνιση δείχνει ποιοι είμαστε. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα εκεί, πρέπει να είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι μπροστά στο κοινό τους, να μην αφήσουμε κάτι να χαλάσει τη συγκέντρωσή μας. Σε θέμα τακτικής δεν έχουμε αλλάξει πολύ. Ο Παναθηναϊκός έβαλε 76 πόντους. Στο διάστημα των τελικών έχουμε ρίξει την παραγωγικότητά του, απλά στα προηγούμενα δύο ματς δεν ήμασταν εμείς καλοί επιθετικά. Ο Καλάθης δημιουργεί και σκοράρει, όμως ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλους παίκτες ικανούς να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουν μονάδες που μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά. Ο Καλάθης είναι απλά ο κινητήριος μοχλός τους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ