ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρόμπερτς: "Ηγέτης μας ο Σπανούλης, κλειδί ο Γκριν για την Βαλένθια"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÑÏÌÐÅÑÔÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς δήλωσε ότι η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη κάνει τον Ολυμπιακό πιο ολοκληρωμένη ομάδα ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια, προσθέτοντας ότι ξέρει πως ο Έρικ Γκριν θα έχει έξτρα κίνητρο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να βρουν τρόπο να τον σταματήσουν.

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην δράση αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις δηλώσεις του Μπράιαν Ρόμπερτς ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια (30/11, 21:30) για την 10η αγωνιστική της EuroLeague, με τον έμπειρο γκαρντ να μην ξεχνάει να αναφερθεί και στην απώλεια του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε συγκεκριμένα: " Έχουμε πιο ολοκληρωμένη ομάδα με τον Βασίλη. Μας λείπει ο Μάντζαρης, αλλά ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Ξέρω πως είναι έτοιμος και χαρούμενος που επέστρεψε. Ανυπομονούμε όλοι να τον δούμε στο παρκέ και να παίζουμε μαζί".

Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στην Βαλένθια και το αν προβληματίζεται από το γεγονός ότι οι Ισπανοί μετράνε 5 σερί ήττες και άρα θα θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, ο Ρόμπερτς τόνισε: " Δεν είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να μπούμε γνωρίζοντας πως είναι πεινασμένοι για νίκη. Παίζουν στην έδρα τους, παίζουν πολύ καλά, παίζουν γρήγορα… Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μην ξεχάσουμε πως πεινούν για νίκη".

Όσο για την παρουσία του άλλοτε "ερυθρόλευκου" Έρικ Γκριν στο ρόστερ της πρωταθλήτρια Ισπανίας και το έξτρα κίνητρο που πιθανόν να έχει, ο Ρόμπερτς δήλωσε: " Σίγουρα για τον Γκριν είναι ένα παιχνίδι με κίνητρο. Θα έρθει έτοιμος να παίζει. Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα του, οπότε θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Ανυπομονούμε για την πρόκληση και θα είναι ομαδική δουλειά το να μπορέσουμε να τον σταματήσουμε".

Σφαιρόπουλος: "Δεν είναι μόνο ο Γκριν"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έπλεξε το εγκώμιο του Έρικ Γκριν, ωστόσο θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος παίκτης της Βαλένθια: " Ο Γκριν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας κατεξοχήν σκόρερ. Τον ξέρουμε πολύ καλά από πέρυσι και εκείνος μας ξέρει. Το πως θα τον αντιμετωπίσουμε είναι θέμα όλης της ομάδας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Γκριν. Υπάρχουν πολλοί ικανοί σκόρερ στην Βαλένθια και στηρίζεται στο σκορ σε πολλούς, όχι μόνο στον Γκριν. Έχει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν και από την ρακέτα και από την περιφέρεια και είναι ομάδα που παίζει ως ομάδα πραγματικά.

Παίζει πολύ ομαδικά και ψάχνει να βρει την καλή επιλογή στην επίθεση. Σίγουρα έχει τον Γκριν ως παίκτη πρώτης γραμμής που προσπαθεί να σκοράρει και κάποιες φορές να δημιουργήσει. Έχει, όμως, πολυπλευρικότητα στο παιχνίδι της με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Παίζουν πολύ ομαδικά. Δεν στηρίζονται τόσο πολύ στις ατομικές εξάρσεις, παρά στην ομαδικότητα. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι η ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο με το transition, αλλά και το spot up τρίποντο που έχουν. Λειτουργούν ωραία, δημιουργούν και μπορούν να σουτάρουν απ’ έξω από όλες τις θέσεις. Οπότε αυτό είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις".

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: " Ο Βασίλης είναι έτοιμος. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τις προπονήσεις που πρέπει. Και από πλευράς υγείας, αλλά και μπασκετικής ετοιμότητας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από δύο μήνες αποχής, να μπει και να παίξει ένα καλό παιχνίδι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ