ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρίβερς: "Τυχερός κι ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

Ρίβερς: "Τυχερός κι ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Fast Break» από τον Σπύρο Καβαλιεράτο και τον Αλέξανδρο Τρίγκα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς βρέθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3 για να μιλήσει στην εκπομπή "Fast Break" με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Αλέξανδρο Τρίγκα, για τον λόγο της παρουσίας του στην Ελλάδα αλλά και το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Ο "Ντοκ" αναφέρθηκε στη θητεία του στους "ερυθρόλευκους", θυμήθηκε την κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα το 1997, ενώ αναφέρθηκε στους Γιάννη Ιωαννίδη και Ντούσαν Ίβκοβιτς, απαντώντας στο ποιον προτιμά. Παράλληλα, επέλεξε την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ παρουσίασε τις... ομοιότητές του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3:

Για ποιο λόγο επέστρεψε στην Ελλάδα: " Ο λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα είναι για να μιλήσω στα παιδιά, να επισκεφθώ σχολεία και να τα ενθαρρύνω να συνεχίσουν να ονειρεύονται".

Αν θα τον ενδιέφερε να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό: " Βεβαίως, βασικά ασχολούμαι με τα παιδιά και την εκπαίδευση τους. Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα, όμως είμαι υπερήφανος για αυτή την χώρα και θέλω να φέρω επενδύσεις στην χώρα".

Αν έχει αλλάξει ο τρόπος που μαθαίνουν το μπάσκετ στις ΗΠΑ: " Το σημαντικό είναι να μαθαίνουν τα βασικά του αθλήματος, στηρίζονται στην εκμάθηση των βασικών τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο μέρος της εκπαίδευσης".

Για το Final Four της Ρώμης: " Είναι γεμάτη έντονες αναμνήσεις εκείνη η εποχή. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου".

Για την σεζόν πριν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στην Ρώμη: " Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα κατακτούσαμε την Ευρωλίγκα. Η πρώτη σεζόν ήταν πετυχημένη, όχι όμως στον βαθμό που ήθελαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Όταν έφυγα το καλοκαίρι και επέστρεψα σπίτι, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και στο τέλος να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα".

Αν θυμάται την ήττα από τον ΒΑΟ: " Πάντα υπάρχουν αυτά τα "ταξίδια" όπου δεν αποδίδεις σύμφωνα με τις δυνατότητες σου. Τότε όμως πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να ξέρεις τι αξίζεις. Κάθε μέρα οι παίκτες πρέπει να πηγαίνουν στην προπόνηση και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εκείνη την σεζόν υπήρχαν αρκετές στιγμές που αναρωτιόμουν που πηγαίνει εκείνη η ομάδα. Αν οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, στο τέλος θα πετύχουν τον στόχο τους".

Αν βλέπεις ομοιότητες του ίδιου με τον Σπανούλη: " Ναι βλέπω ότι υπάρχουν ομοιότητες, μου αρέσει να τον παρακολουθώ. Έχει τρομερή θέληση και αποφασιστικότητα, ακόμη και στο χθεσινό ντέρμπι έχει 11 ασίστ, όμως αρκετές φορές ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την προσφορά του".

Αν έχει ανέβει το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα: " Όταν αγωνιζόμουν το πρωτάθλημα ήταν περισσότερο ανταγωνιστικό. Φέτος αναμένεται η Λίγκα να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την παρουσία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που αναμένονται να είναι βελτιωμένοι".

Αν βλέπει κάποιο Έλληνα που μπορεί να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ: " Αυτές τις μέρες επισκέφθηκα σχολεία και ομάδες όπου είδα παιδιά με όνειρα. Τα ενθάρρυνα να δουλέψουν για να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Ακόμη και αν δεν έχει το χάρισμα, αν δουλέψεις σκληρά και είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου".

Τι του λένε όταν τον βλέπουν στους δρόμους της Αθήνας: " Φυσικά και με αναγνωρίζουν, μάλιστα στην πτήση από την Ρώμη στην Αθήνα έβγαζα selfies με τους συνεπιβάτες. Ξέρω ότι είμαι πρότυπο για κάποια παιδιά, ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι μου έλεγαν ιστορίες και έκλαιγαν για την εποχή της Ρώμης".

Για το πως έχει επηρεάσει τους οπαδούς: " Αυτές οι ιστορίες είναι προσωπικές και τις αγαπώ. Αυτός είναι ο λόγος που έπαιξα μπάσκετ, η επαφή και ο αντίκτυπος που υπάρχει στον κόσμο".

Για την δική του καλύτερη πεντάδα όλων των εποχών στον Ολυμπιακό: " Θα διάλεγα όλη την ομάδα του 1997. Είχα την τύχη να παίξω με μεγάλους αθλητές. Ο κόσμος δεν είχε την χαρά να δει με πόσο πάθος και ένταση έπαιζε ο Σιγάλας στις προπονήσεις ή τον Φασούλα, παρά το ύψος του, να τρέχει πάνω - κάτω στην προπόνηση. Μου αρέσει όμως και ο Σπανούλης και θα τον επέλεγα σίγουρα στην πεντάδα".

Για τον καλύτερο προπονητή: " Ο προπονητής θα ήταν ένας συνδυασμός προσωπικοτήτων. Ένας συνδυασμός Ιωαννίδη - Ίβκοβιτς, σε έναν ιδανικό κόσμο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Ιωαννίδης ήταν πιο διασκεδαστικός. Κανείς δεν ήταν στις προπονήσεις για να δει πως μας φερόταν. Μετά τις ήττες ήταν απλώς αληθινός. Ήταν ειλικρινής και σκληρός, αλλά αυτό μου άρεσε σε αυτόν και μου θύμιζε άλλους προπονητές που είχα. Ήταν πραγματικός ηγέτης. Πιστεύω ότι θα είχε παρόμοια επιτυχία και στην Αμερική, Ήταν σκληρός, πειθαρχημένος και ήξερε τι ήθελε".

Για την απόφαση του να έρθει στον Ολυμπιακό, μετά την Αντίμπ: " Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι στην ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Είχα μια αποστολή, έναν στόχο και δεν θα ησύχαζα να δεν τον πετύχαινα".

Αν μετάνιωσε που έφυγε από τον Ολυμπιακό για την Τιμσίστεμ: " Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Μου άρεσαν οι συνθήκες που βρήκα, μου θύμισαν το ΝΒΑ. Ήθελα να μείνω για 10 χρόνια. Όταν επέστρεψα το 2001 δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν υπήρχε η απαραίτητη ενότητα για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Και πάλι όμως ήθελα να μείνω. Ήταν όμως μια πολύ απογοητευτική χρονιά για μένα. Δεν μου άρεσε καθόλου".

Για τη ζωή του στην Ιταλία: " Μένω λίγο έξω από την Μπολόνια. Το να είσαι προπονητής απαιτεί πολλές θυσίες και η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για μένα. Θέλω να είμαι εκεί για τα παιδιά μου. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά. Όταν μπορώ να το συνδυάζω με την προπονητική είναι το ιδανικό".

Για τον Τζόρνταν: " Ο Τζόρνταν ήταν πολύ πιο γρήγορος στην πραγματικότητα, απ΄ ότι φαινόταν στην τηλεόραση. Κάποιες φορές πήγαινα να του κάνω παγίδα, αλλά πάντα ξέφευγε. Ήταν σοκαριστικό το πως ξέφευγε από τους αντιπάλους. Φοβερή εμπειρία. Την απόλαυσα".

Ρίβερς: "Τυχερός κι ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

Για τον αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού : " Σίγουρα είμαι οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά από μια άλλη οπτική. Θέλω να κερδίζει πρωταθλήματα και τίτλους και να συνεχίζει την παράδοση".

Για τον Παναθηναϊκό: " Η φετινή ομάδα είναι πολύ καλή και έχει την ευκαιρία να γίνει ακόμη καλύτερη. Θυμίζει τον Ολυμπιακό στην οργάνωση και έχει πλέον και αυτός ιστορία και παράδοση. Κάθε παίκτης που πάει σε μια από τις δύο ομάδες ξέρει τι σημαίνει να παίζει εκεί".

Για τον είναι οπαδός και του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού: " Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας που παρακολούθησα. Ήταν εκπληκτικό, κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας που δημιούργησε ο κόσμος. Πλέον είμαι και μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου".

Για τους οπαδούς: " Άκουγα τις ιστορίες τρόμου για τους οπαδούς, αλλά για μένα όμως δεν μετρούσαν αυτά. Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω. Να παίζω μπάσκετ. Ακόμη και αν με έβαζες σε μια εμπόλεμη ζώνη, πάλι θα ήμουν συγκεντρωμένος στο να παίξω μπάσκετ, επειδή αυτό έπρεπε να κάνω. Πότε δεν υπήρχε πίεση από τον κόσμο. Όταν προπονείσαι, ή διαβάζεις, είσαι έτοιμος γι΄ αυτό που πρέπει να κάνεις και δεν υπάρχει πίεση. Αυτό λέω και στους μαθητές στους οποίους μιλάω".

Για τον καλύτερο συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό: " Είχα ξεχωριστή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου. Παρά το πόσο συγκεντρωμένος ήμουν σε αυτό που έκανα, οι συμπαίκτες μου ήξεραν ότι μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να με προσεγγίσου. Το μυαλό μου δεν ήταν στα σύννεφα. Ήμουν ευλογημένος και τυχερός που έπαιξα σε καλές ομάδες με καλό κλίμα και κατέκτησα τίτλους".

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο NBA: " Είμαι οπαδός των Λέικερς. Έπαιξα με θρύλους. Ως ρούκι ήταν καθήκον μου να ξυπνάω στις 6 το πρωί για να πάω την εφημερίδα στον Τζαμπάρ".

Για τον φετινό Ολυμπιακό: " Πιστεύω και ελπίζω ότι θα τελειώσει καλά τη σεζόν. Απλά χρειάζεται χρόνο".

Για το γεγονός ότι κατά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό τον είχαν μπερδέψει με τον Ντοκ Ρίβερς: " Ήμουν δευτεροετής στο γυμνάσιο και ο Ντοκ Ρίβερς έπαιζε στο Κολέγιο. Πήρε μια φανέλα μου και την υπέγραψα ως Ντέιβιντ Ντοκ Ρίβερς. Ρώτησε ποιος είναι αυτός, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι το δικό του όνομα. Τότε παίξαμε ένα παιχνίδι και ο νικητής θα χρησιμοποιούσε το όνομα. Κέρδισα, αλλά μου είπε ότι αυτός θα πάει πρώτος στο ΝΒΑ και αυτόν θα θυμούνται ως Ντοκ Ρίβερς, όπως και έγινε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ