ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά επί προεδρίας τους στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Δείτε όλα τα "λαβράκια" του χειμώνα.

Για πρώτη φορά στην Προεδρία τους στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, πραγματοποίησαν τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις κατά την διάρκεια μιας σεζόν ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας τους.

Από την σεζόν 2004-2005 που ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με το τμήμα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων" στο 2009 που πήραν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και από εκεί στο σήμερα, ποτέ άλλοτε δεν είχαν σημειώσει τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις μέσα στον χειμώνα.

2015-2016 (4 παίκτες): Τζέιμς, Τζόνσον-Όντομ, Παπανικολάου και Ουόρικ

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους

1) Στις 6 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, Σον Τζέιμς , ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ, αγοράζοντας τον από την Μπιλμπάο. Ύστερα από έναν μήνα η συνεργασία τους τερματίστηκε, καθώς ο παίκτης ήταν δυσαρεστημένος με τον μικρό χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα και ζήτησε να αποχωρήσει.

2) Στις 28 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αμερικανό γκαρντ, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ , τον οποίο και πήρε από την Τραμπζονσπόρ. Ο παίκτης αποτέλεσε επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς ήθελε να ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή με έναν αθλητικό γκαρντ.

3) Στις 20 Ιανουαρίου, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αποφάσισαν να φέρουν πίσω στον Ολυμπιακό τον Κώστα Παπανικολάου , ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Ντένβερ Νάγκετς. Ένα δικό τους παιδί, έναν παίκτη πάνω στον οποίο πίστεψαν και επένδυσαν στα 19 του χρόνια (το 2009), το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε και αποτέλεσε σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μία κίνηση για το... πριν, το τώρα και το αύριο της ομάδας.

4) Στις 24 Φεβρουαρίου, η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" προχώρησε στην τέταρτη μεταγραφική της κίνηση μεσούσης της σεζόν, σημειώνοντας ρεκόρ, με την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ-σέντερ, Χακίμ Ουόρικ , με πολυετή παρουσία στο ΝΒΑ, ενώ μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Αυστραλία. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός βρήκε έναν αθλητικό "ψηλό'" ώστε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί στην θέση "5", καταρχάς με τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ και ακολούθως με την αποχώρηση του Σον Τζέιμς.

Υπέρβαση από τους Αγγελόπουλους

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πρώτη φορά έκαναν τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις μέσα στην πορεία μιας χρονιάς. Μπορεί τα λεφτά που κλήθηκαν να δώσουν να μην συγκρίνονται με τα τεράστια μπάτζετ που είχαν οι Πειραιώτες τα καλοκαίρια του 2008, του 2009 και του 2010, αλλά σε σύγκριση με το μοντέλο που ακολουθεί η διοίκηση την τελευταία πενταετία (που ήρθαν και οι μεγάλοι τίτλοι σε Ελλάδα-Ευρώπη),φέτος οι Πρόεδροι των "ερυθρολεύκων" έδωσαν το κάτι παραπάνω, δείχνοντας και χαρακτήρα στην υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου.

Η ομάδα αγωνιστικά, αυτήν την περίοδο, δεν "διψούσε" για έναν παίκτη στο στυλ του Κώστα Παπανικολάου, καθώς ήταν γεμάτη από "3άρια" (Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, συν τον Στρόμπερι), αλλά ήξεραν καλά και οι ίδιοι πως δεν γινόταν να χαθεί ένα "δικό τους παιδί", ένας αθλητής που αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, αλλά και μέλος του βασικού κορμού αυτής της ομάδας.

Δεν έφεραν αντίρρηση στον Τζόνσον-Όντομ όταν ο προπονητής ζήτησε ενίσχυση στην περιφέρεια, δεν άφησαν την ομάδα μόνο με έναν αθλητικό σέντερ (όταν έφυγε ο Τζέιμς), τον Οθέλο Χάντερ, και κινήθηκαν για επιπλέον "5άρι" (Χακίμ Ουόρικ), καταλαβαίνοντας και οι ίδιοι πως η ομάδα είχε ανάγκη από έναν αθλητή με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πλέον, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να συγκεντρωθούν απόλυτα στο αγωνιστικό κομμάτι, έχοντας ως πρώτο στόχο την πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

Τα "λαβράκια" του χειμώνα

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr θυμάται τα "λαβράκια" του χειμώνα, τους παίκτες που απέκτησαν οι Πειραιώτες κατά την διάρκεια της σεζόν, από την σεζόν 2008-2009 και μετά, όταν και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελοπουλος απέκτησαν το πλειοψηφικό πακέτο της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Από τον NBAer Τζανίρο Πάργκο, στο εκπληκτικό δίδυμο των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο, μέχρι το σήμερα και στον Χακίμ Ουόρεν. Τα στατιστικά των παικτών αφορούν τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη.

2008-2009 (1 παίκτης): Τζανίρο Πάργκο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ-ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO-OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ-ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζανίρο Πάργκο, γκαρντ, 11 παιχνίδια, 3.5π, 1.4ασ, 12.3 λεπτά

2009-2010 (1 παίκτης): Σκούνι Πεν

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÐÁÑÔÉÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-PARTIZAN
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÐÁÑÔÉÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-PARTIZAN ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σκούνι Πεν, γκαρντ, 14 παιχνίδια, 1.6π, 0.6ασ, 17.2 λεπτά

2010-2011 (1 παίκτης): Γιώργος Πρίντεζης

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους

2011-2012 (2 παίκτες): Έισι Λο, Τζόι Ντόρσεϊ

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους

Τζόι Ντόρσεϊ, σέντερ, 17 παιχνίδια, 4.2π, 4.4ρ, 0.8 μπλοκ, 14.3 λεπτά

2012-2013 (2 παίκτες): Γιόργκι Σερμαντίνι, Ντορόν Πέρκινς

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιόργκι Σερμαντίνι, σέντερ, 26 παιχνίδια, 4.5π, 2.7ρ, 0.5 μπλοκ, 10.6 λεπτά

Ντορόν Πέρκινς, γκαρντ, 5 παιχνίδια, 0.4π, 0.4ασ, 5.2 λεπτά.

2013-2014 (3 παίκτες): Μάρντι Κόλινς, Γιόργκι Σερμαντίνι, Τζαμάριο Μουν

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάρντι Κόλινς, γκαρντ, 14 παιχνίδια, 2.1π, 1.1ασ, 8.2 λεπτά

Γιόργκι Σερμαντίνι, σέντερ, 9 παιχνίδια, 5.7π, 3.6ρ, 13.5 λεπτά

Τζαμάριο Μουν, φόργουορντ, 1 ματς, 6 λεπτά.

2014-2015 (1 παίκτης): Μιχάλης Τσαϊρέλης

Ρεκόρ μεταγραφών από τους Αγγελόπουλους

Μιχάλης Τσαϊρέλης, φόργουορντ, 1 ματς, 2π, 2 λεπτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ