ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό, σεβόμαστε την απόφαση της διοίκησης"

Πρίντεζης: "Να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό, σεβόμαστε την απόφαση της διοίκησης"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο, όπου τόνισε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε πως άπαντες σέβονται την απόφαση της διοίκησης και ήταν κατηγορηματικός ως προς τη... σύγκριση με τον Σπανούλη.

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο "fullbasket.es" παραχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης, όπου είπε πολλά και ενδιαφέρονται σχετικά με το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης, το παρόν του Ολυμπιακού στη μοναδική διοργάνωση και το... δικό του "ερυθρόλευκο" μέλλον.

Μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μοιράστηκε την πρόθεσή του να αποσυρθεί στον Ολυμπιακό, τόνισε πως δεν βάζει τον εαυτο του δίπλα στον αρχηγό των "ερυθρολεύκων", Βασίλη Σπανούλη και ξεκαθάρισε πως άπαντες σέβονται την απόφαση της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε:

Για το αν το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει έρθει πιο κοντά στο NBA: "Έχω την αίσθηση ότι η EuroLeague γίνεται όλο και πιο ελκυστική για τους NBAers. Αυτό βέβαια δεν εγγυάται πάντα βελτίωση μίας ομάδας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από το NBA που δεν έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό στυλ. Ίσως να έχει έρθει πιο κοντά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο NBA. Το επίπεδο αυξάνεται ανά σεζόν, υπάρχουν πόλεις που γίνονται πιο μπασκετικές, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν".

Για τις 300 συμμετοχές του στη EuroLeague: "Πολλά παιχνίδια, ε; Γέρασα λίγο (σ.σ. γέλια). Όταν ήμουν νέος δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα παίξω τόσα πολλά. Σημαίνει πολλά για το πόσο δούλεψα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνοα για να μείνω στην ελίτ, όπως επίσης λέει πολλά και για τον Ολυμπιακό".

Για τις αναμνήσεις του από τα πρώτα του μπασκετικά βήματα: "Ξεκίνησα όταν ήμουν 8 και στα 15 είχα την πρώτη μου επαγγελματική προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Το λάτρεψα".

Για το αν δοκίμασε κάποιο άλλο σπορ: "Η μητέρα μου λέει ότι είχα διαρκώς ενέργεια και δεν σταματούσα καθόλου. Έκανα κάποιες προπονήσεις τένις, όπως και στο ποδόσφαιρο όπου ήμουν πολύ καλός τερματοφύλακας. Όπως καταλαβαίνεις, το ύψος βοήθησε (σ.σ. γέλια).

Για το αν μεγάλωσε με κάποιο πρότυπο: "Εκείνη την εποχή δεν μπορούσες να δεις μπάσκετ το ίδιο με εύκολα με σήμερα. Τότε, προσπαθούσαμε να κανονίσουμε με τους φίλους μου να δούμε NBA σε ένα μπαρ ή σε κάποιο σπίτι. Θυμάμαι τον Μάικλ Τζόρνταν και ειδικά τον Νοβίτσκι, τον οποίο προσπάθησα να μιμηθώ, κι ας ειμαστε διαφορετικοί. Η χρονιά που οδήγησε τους Μάβερικς στους τελικούς με σημάδεψε. Πόσο σπουδαίος ηγέτης".

Για την εξέλιξη και τη διαφοροποίηση στον ρόλο των "ψηλών": "Κερδίσαμε τη EuroLeague του 2012 με τον Χάινς και τον Ντόρσεϊ. Πλέον είναι της μόδας να υπάρχουν αθλητικοί ψηλοί, ωστόσο βλέπουμε και αρκετούς 7-footers. Εξαρτάται κυρίως από το στυλ της ομάδας".

Για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού μόνο στη EuroLeague: "Σεβόμαστε την απόφαση της διοίκησης γιατί αγαπάμε την ομάδα και πάντα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίζουμε, αλλά λογικό είναι να μας αρέσει να παίζουμε μπάσκετ. Όταν ξεκινάς μία σεζόν πάντα προσπαθείς να βάλεις κάποιους στόχους και να κατακτήσεις όσους περισσότερους τίτλους γίνεται. Τώρα έχουμε μόνο μία επιλογή και η EuroLeague είναι πολύ δύσκολη".

Για το ότι έχουν περισσότερες προπονήσεις και λιγότερα παιχνίδια: "Υπάρχουν παιχνίδια όπου δεν έχουμε ρυθμό και άλλα που είμαστε πιο φρέσκοι. Ίσως οι πιο νέοι παίκτες χρειάζεται να δουν περισσότερα βίντεο για να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται από το NBA ή από διαφορετικά μπασκετικά στυλ και αυτό κοστίζει. Από τη άλλη, υπάρχουν παίκτες, όπως ο Παπανικολάου, ο Βασίλης και εγώ που έχουμε εμπειρία".

Για το νικητήριο σουτ της Κωνσταντινούπολης και πόσο συχνά προπονεί το "πεταχτάρι": "Δεν μου αρέσουν τα φώτα γιατί υπήρχαν χιλιάδες λεπτομέρειες για να κερδίσουμε το παιχνίδι εκείνο. Το δικό μου καλάθι ήταν το... κερασάκι. Φυσικά και το προπονούσα και συνεχίζω να το προπονώ κάθε μέρα. Έχω τη ρουτίνα μου και συνήθως κάνω αυτό το σουτ 150 φορές!".

Για τον Βασίλη Σπανούλη και την παρουσία τους στον Ολυμπιακό: "Ποτέ δεν θα έβαζα τον εαυτό μου δίπλα στον Σπανούλη. Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης και έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου. Έχουμε πετύχει πράγματα που δεν φανταζόμασταν. Έτσι το βλέπω εγώ. Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζω στον Ολυμπιακό χωρίς αυτόν. Θα ήταν περίεργο. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για τον ίδιο (σ.σ. γέλια).

Για το αν είχε κάποια πρόταση από το ΝΒΑ: "Είχα πρόταση από τους Νικς το καλοκαίρι που πήραμε τη Euroleague. Είπα όχι στην αρχή γιατί ο σύλλογος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, υπήρχε ατομισμός και ειλικρινά δεν ήμουν σίγουρος ότι το στυλ παιχνιδιού μου θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε αυτό το μπάσκετ. Επίσης η χημεία που είχαμε στον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστή. Δεν βγήκε σε κακό, το 2013 πήραμε την Euroleague ξανά (σ.σ. γέλια)".

Για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι: "Προπονούμαι σκληρά, για να είμαι σε καλή κατάσταση και νιώθω καλά. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό".

Για την παρουσια του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο: "Πιστεύω ότι έκανε ένα καλό τουρνουά, αλλά όχι αυτό που φαντάζονταν πολλοί. Είναι διαφορετικοί οι κανονισμοί, δεν υπάρχουν τα 3'' στην άμυνα, είναι μικρότεροι οι χώροι. Θα πρέπει να προσαρμοστεί. Στο μέλλον θα τα πάει καλύτερα οπωσδήποτε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ