ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίφτης: "Ο Σίμονς έχει μπασκετικό IQ"

Πρίφτης: "Ο Σίμονς έχει μπασκετικό IQ"

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναλύει για λογαριασμό του Sport24.gr τον Σέντρικ Σίμονς ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Τι είπε ο Έλληνας προπονητής για τις αθλητικές ικανότητες του παίκτη, το πικ εν ρολ και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Σέντρικ Σίμονς ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καβάλας και θα αντικαταστήσει τον Γκιόργκι Σερμαντίνι στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος είχε υπό τις οδηγίες του ενάμιση χρόνο τον Σέντρικ Σίμονς στην Καβάλα.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον πρώην παίκτη του, λέγοντας πως είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός συμπαίκτης, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

"Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό χαρακτήρα και ότι θα ενσωματωθεί πολύ γρήγορα στο πνεύμα του Ολυμπιακού. Είναι ένας αναμφίβολα πολύ καλός συμπαίκτης και εξαιρετικός ριμπάουντερ", σχολίασε ο κ. Πρίφτης και συμπλήρωσε:

"Είναι ένας πολύ καλός πικ εν ρολ παίκτης, καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο αποτελεί ένα βασικό συστατικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Έχει ιδιαίτερη αίσθηση σε ότι αφορά τον "αέρα" και τις φάσεις πάνω από το στεφάνι σε σχέση με την άμυνα όσο και την επίθεση".

Σε ερώτηση για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, λόγω του ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε τόσο ψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ο Δημήτρης Πρίφτης υποστήριξε:

"Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα επίπεδο στο οποίο δεν έχει αγωνιστεί, αλλά έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει. Διαθέτει πολύ μεγάλες αθλητικές ικανότητες, έχει καλό μπασκετικό IQ, αντιλαμβάνεται το παιχνίδι και γενικά την τακτική του εκάστοτε προπονητή του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ