ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πλησιάζει ο Τζέιμς στον Πειραιά

Πλησιάζει ο Τζέιμς στον Πειραιά
Τ

Θέμα χρόνου είναι η επισημοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Αμερικανό σέντερ της Μπιλμπάο, Σον Τζέιμς, ο οποίος είναι ο "εκλεκτός" σέντερ του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να αντικαταστήσει τον Πάτρικ Γιανγκ.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον 32χρονο (10/9/1983) Αμερικανό σέντερ, Σον Τζέιμς, είναι θέμα χρόνου. Όπως σας έχουμε ενημερώσει τις τελευταίες μέρες, ο αθλητής είναι ο "εκλεκτός" του Γιάννη Σφαιρόπουλου ώστε να αντικαταστήσει για το υπόλοιπο της σεζόν τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ. Την περίπτωση του Σον Τζέιμς την είχατε διαβάσει πρώτοι στο Sport24.gr, στο κείμενο "Ο σέντερ που θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος". ενώ ακολούθως ο Παντελής Διαμαντόπουλος σας κατέγραψε για την προχωρημένη υπόθεση του θέματος.

Οι Πειραιώτες έψαξαν αρκετές λύσεις "ψηλών", αλλά η περίπτωση του Σον Τζέιμς ήταν αυτή που ξεχώρισε, τόσο επειδή ταιριάζει αγωνιστικά στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όσο και επειδή ήταν πιο εφικτή από οικονομικής πλευράς η απόκτηση του. Το buy-out που έχει στη Μπιλμπάο φτάνει τις 20.000 ευρώ και το ποσό, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του παίκτη, έκαναν το τέλειο "πακέτο" για αυτά που έψαχναν στην αγορά οι Πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Αμερικανός σέντερ θέλει σαν... τρελός να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και στη Euroleague, και απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το "deal".

Από την Ισπανία αναφέρουν πως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν είναι μία απλή φημολογία και τονίζουν πως οι Πειραιώτες όχι απλά έχουν κάνει κρούση για τον Σον Τζέιμς, αλλά και πως βρίσκονται μία... ανάσα από την απόκτηση του. Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μπιλμπάο κόντρα στην Όλντενμπουργκ, η ομάδα των Βάσκων νίκησε με 73-68, αλλά ο Αμερικανός σέντερ δεν είχε καλή απόδοση: μέτρησε 2 πόντους με 1/1 δίπ., 0/1 τρίπ., συν 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 5 λάθη σε 11.35 συμμετοχής. Αριθμοί αρκετά κάτω σε σχέση με τους μέσους όρους του στο Eurocup (9.5 πόντους (55.2%δ, 71.4%β), 6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.5 μπλοκ ανά αγώνα) πριν την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Διαβάστε εδώ για την ενδιαφέρουσα ιστορία του Σον Τζέιμς και για τους δεσμούς αίματος που έχει με τον Άαρον Τζάκσον.

"Ο Τζέιμς είναι παίκτης επιπέδου Euroleague"

O προπονητής της Μπιλμπάο, μάλιστα, παραδέχτηκε πως η ψυχολογία του Σον Τζέιμς έχει επηρεαστεί τις τελευταίες μέρες: " Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα σε πνευματικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον Σον Τζέιμς, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα για αυτόν! Ίσως έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα απόψε. Η εμφάνιση δεν ήταν... φυσιολογική από έναν παίκτη, ο οποίος μας έχει βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Το μυαλό του είναι αλλού! Οι πληροφορίες και η φημολογία των τελευταίων ημερών τον έχουν επηρεάσει και για αυτό έπαιξε άσχημα. Ξέρετε, βέβαια, ότι τα πράγματα αλλάζουν από το πρωί ως το απόγευμα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης επιπέδου Euroleague. Το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο δεν είναι αντίστοιχο με το επίπεδό του. Βρίσκεται στην Μπιλμπάο με χαμηλό συμβόλαιο, με μια ειδική συμφωνία και μπορεί να βρει θέση σε μια ομάδα που θα του κάνει μια πιο σημαντική και υψηλή προσφορά".

Στη Μπιλμπάο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, είναι ενοχλημένοι από την συμπεριφορά του παίκτη τις τελευταίες μέρες και πλέον θέλουν και εκείνοι να τον αποδεσμεύσουν, καθώς τον βλέπουν πως αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα τους. Παραδέχονται και οι ίδιοι πως είναι θέμα χρόνου η μετακίνηση του από την χώρα των Βάσκων στον Πειραιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό το εξής περιστατικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας: λόγω τραυματισμού του Ερβέλ, ζήτησαν από τον Τζέιμς να περιμένει μέχρι και το Σάββατο πριν αποχωρήσει, ώστε να παίξει κόντρα στην Φουενλαμπράδα (λόγω έλλειψης ψηλών), αλλά ύστερα από την κακή του εμφάνιση κόντρα στην Όλντενμπουργκ έκανε τους ανθρώπους της Μπιλμπάο να αλλάξουν σκεπτικό και πλέον δεν θέλουν να τον... βλέπουν.

Αυτός είναι ο Σον Τζέιμς

Ο Σον Τζέιμς έχει μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μακάμπι, Μιλάνο, Μπιλμπάο), είναι "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, έχει έφεση στο μπλοκ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα-επίθεση), είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, είναι "σκληρός" στην άμυνα και έχει καλά τελειώματα στην επίθεση. Διαθέτει αθλητικά προσόντα, ύψος (2.08), μακριά χέρια, έχει καλό χαρακτήρα και η περίπτωση του δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες του προπονητή ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου. Ελάττωμα του πως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος στις περιστροφές στην άμυνα.

Ο 32χρονος (10/9/1983) Αμερικανός σέντερ, στην εποχή που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011-2014), ήταν από τους από τους κορυφαίους σέντερ στην Euroleague, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Η σεζόν 2012-2013, όταν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-Four του Λονδίνου, ήταν η κορυφαία στην καριέρα του (11.5π, 6.5ρ, 2κοψ, ανά αγώνα) κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων του. Τον Γενάρη του 2014, όμως, τραυματίστηκε στη μέση (είχε κήλη), έκανε επέμβαση, έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και η αλήθεια είναι πως ακολούθως η απόδοση του έπεσε.

Φέτος, όμως, αγωνιζόμενος στη Μπιλμπάο, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, όντας κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα. Στα έξι πρώτα παιχνίδια της ομάδας στο Eurocup μετρoύσε 9.5 πόντους (55.2%δ, 71.4%β), 6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.5 μπλοκ ανά αγώνα. Ύστερα, λοιπόν, από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Αρμάνι Μιλάνο (2014-2015), στην χώρα των Βάσκων βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό.

Ο Σον Τζέιμς εν δράσει την σεζόν 2012-2013 με την Μακάμπι:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ