ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Στο φινάλε ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού και επεσήμανε πως οι Πειραιώτες στο τέλος ήταν αυτοί που έπρεπε.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Μπάμπεργκ, οι Κώστας Παπανικολάου, Ντόμινικ Γουότερς και Μίλαν Τόμιτς μίλησαν για την 14η νίκη του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε πως: "Κάναμε τα περισσότερα πράγματα από όσα είχαμε πει στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τα κάναμε όμως στο τρίτο δεκάλεπτο. Στο φινάλε όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε και πήραμε μια σημαντική νίκη. Η Μπάμπεργκ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη, που παίζει ελκυστικό μπάσκετ.

Καταφέραμε να την περιορίσουμε και να νικήσουμε. Θέλαμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα στο Μιλάνο. Μια καλή ομάδα πρέπει πάντα να το κάνει μετά από μία άσχημη εμφάνιση. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και θα πρέπει να συνεχίσουμε καλά. Όπως μπορείς να πας πρώτος, μπορείς να βρεθείς και όγδοος. Δεν κοιτάμε μακριά, παρά μόνο το επόμενο ματς".

Γουότερς: "Είχαμε πρόβλημα όταν άλλαζαν τα σκριν"

Ο Ντόμινικ Γουότερς σχολίασε πως: "Ξεκουραστήκαμε έπειτα από την προηγούμενη ήττα και εμφανιστήκαμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Άλλαζαν στα σκριν και είχαμε ένα μικρό πρόβλημα. Στο τέλος, όμως, βγάλαμε ορισμένες μεγάλες φάσεις και πήραμε το παιχνίδι".

Για το ντέρμπι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό: "Είναι ένα ντέρμπι και είμαστε έτοιμοι. Είναι κάτι συναρπαστικό, έχουμε κίνητρο και ελπίζουμε πως το μομέντουμ θα είναι μαζί μας".

Τόμιτς: "Δείξαμε αντίδραση"

Ο Μίλαν Τόμιτς αρχικά είπε πως: "Είμαστε ευχαριστημένοι συνολικά από την αμυντική συμπεριφορά. Πιστεύω ότι είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε τη νίκη. Απ' την αρχή κόψαμε την κυλοφορία και τη γρήγοροη πάσα της Μπάμπεργκ στο μισό γήπεδο και στο ενδιάμεσο παιχνίδι. Από το πικ εν ρολ που δημιουργούν καταστάσεις, δεν το είχαν σ' αυτό το παιχνίδι. Αμυντικά ήμασταν καλά, επιθετικά κολλήσαμε κάποια στιμγή όταν άλλαξαν την άμυνά τους, όμως κάποια στιγμή αντιδράσαμε, η μπάλα πήγε στον Μπιρτς και με δύο εύκολα καλάθια τελείωσε το ματς. Μετά από μια ήττα αντιδράσαμε κατευθείαν και μπροστά μας έχουμε ένα ντέρμπι τη Δευτέρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί είναι λίγες οι μέρες μέχρι τότε".

Για το ξαφνικό πρόβλημα με τον Πρίντεζη: «Ήταν σοκ σίγουρα γιατί ο Γιώργος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Πριν το παιχνίδι παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, αλλά τα σοκ πρέπει να ξεπερνούνται και να μπαίνουμε στο γήπεδο και να τα ξεχνάμε γρήγορα και να δίνουμε το 100%, όπως έκαναν τα παιδιά στη θέση 4, Παπαπέτρου και Αγραβάνης, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα».

Για την ανοδική πορεία του Παπανικολάου: «Το είχα πει απ΄ την αρχή ο Κώστας απλώς δεν ήταν σε καλή κατάσταση σε ότι είχε σχέση με το τρίποντο. Απ' την αρχή της χρονιάς παίζει καλά και δεν πρέπει να κρίνουμε έναν παίκτη από το αν βάζει ή όχι τρίποντο. Κάποιοι λέγανε για τον Κώστα, αλλά εγώ θεωρούσα από την αρχή ότι ήταν πάρα πολύ καλός».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Καλύτερη αμυντική αντίδραση να έχουμε. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ απ' ότι ήταν εδώ, όχι μόνο στο Κύπελλο, αλλά για όλα τα παιχνίδια. Θέλει ενέργεια, συγκέντρωση, πολύ λίγα λάθη και να προσπαθήσουμε να βάλουμε έυκολους πόντους αντί να δεχθούμε».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ