ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Περίεργη η φετινή σεζόν, θα παλέψουμε για την 8αδα"

Παπανικολάου: "Περίεργη η φετινή σεζόν, θα παλέψουμε για την 8αδα"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι η φετινή σεζόν είναι περίεργη για τον Ολυμπιακό, ενώ αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (27/2) τη Μακάμπι (21:05, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε συνέντευξη στο "sportsrabbi.com", ένα σάιτ του Ισραήλ, μιλώντας για την φετινή σεζόν, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και την καριέρα του.

Αναλυτικά, ο διεθνής φόργουορντ είπε μεταξύ άλλων:

Για την φετινή σεζόν του Ολυμπιακού: " Είναι πολύ περίεργη σεζόν για εμάς, με πολλά πάνω-κάτω και πολλές αλλαγές προπονητών και παικτών, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτό όμως είναι το μπάσκετ και ο επαγγελματικός αθλητισμός. Πρέπει να προσαρμόζεσαι σε κάθε συνθήκη. Τώρα όμως έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για μία θέση στην 8αδα.

Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει μερικά τρελά πράγματα στο παρελθόν και έχει βρει τρόπους να πετυχαίνει τους στόχους της. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα παλέψουμε για μία θέση στην 8αδα".

Για στο σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague: " Είναι πιο όμορφο για τους φιλάθλους να βλέπουν όλες τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους μέσα σε μία σεζόν. Πιστεύω οτι οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν μεγάλα παιχνίδια κάθε αγωνιστική. Οι διπλές εβδομάδες δίνουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Στο τέλος της ημέρας, ακόμα και αν είσαι σπουδαία ομάδα, αν δεν ξεκινήσεις καλά θα έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις και να πάρεις αυτό που σου αξίζει στο τέλος".

Για τις επιτυχίες του Ολυμπιακού και την κατάκτηση της EuroLeague το 2012 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: " Το να βιώνεις τέτοιες στιγμές όχι απλώς ως θεατής, αλλά ως μέλος της ομάδας και να βρίσκεται στο παρκέ είναι ευλογία. Μέχρι και αυτή τη μέρα δε μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου για αυτά που καταφέραμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όταν ο Πρίντεζης έβαλε εκείνο το σουτ όλα μαύρισαν. Δεν θυμάμαι τι ένιωσα και είδα τον εαυτό μου στο VIDEO για να καταλάβω πώς αντέδρασα. Είναι τρελό".

Για το πέρασμά του από το ΝΒΑ: " Το να παίζω απέναντι σε παίκτες όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν τρομερό. Θυμάμαι να τους παρακολουθώ στην τηλεόραση σαν παιδί και να διαφωνώ με τον αδελφό μου, επειδή προτιμούσα τον ΛεΜπρόν και εκείνος τον Κόμπι. Το γεγονός ότι πάτησα στο ίδιο παρκέ με αυτούς ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: " Καταρχάς, είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής. Βοήθησε την ομάδα μας να πετύχει σπουδαία πράγματα, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων και δύο παρουσίες σε τελικούς της EuroLeague. Νομίζω ότι είναι σπουδαία προσθήκη για τη Μακάμπι και θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. Είναι ένας προπονητής με πειθαρχία που προσέχει την άμυνα χωρίς να αφαιρεί την ελευθερία κινήσεων στην επίθεση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ