ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση"

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να μην επαναπαυθούν μετά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και τον χαρακτήρα που έβγαλαν εκείνος και οι συμπαίκτες του στο τέλος εμφανίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Αρχικά, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε για τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα: "Αν το σκορ έγραφε 66-64 και όχι 64-66 μικρή σημασία θα είχε ποιος θα το έβαζε. Εκείνο που μετράει είναι ότι πήραμε μία νίκη ψυχολογίας, αλλά και ουσίας αφού με αυτήν κλειδώσαμε την παρουσία μας στην τετράδα. Παράλληλα, δείξαμε χαρακτήρα στο παιχνίδι αφού προερχόμασταν από μία ήττα. Αν εξαιρέσουμε το τρίτο δεκάλεπτο και τις αρχές της τέταρτης περιόδου νομίζω ότι κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι μας ήταν για σεμινάριο με την άμυνα μας να σπάει κόκαλα. Όπως είναι φυσικό κάναμε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο και ο Ερυθρός το εκμεταλλεύτηκε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση. Τελικά, το ματς κρίθηκε στο σουτ όπου εμείς δείξαμε ψυχραιμία, βγάλαμε μεγάλες άμυνες βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη"

Για το ότι βγήκαν παίκτες μπροστά και ήρθε η νίκη παρά τα προβλήματα: "Σημασία έχει η ταυτότητα της ομάδας. Πρέπει όταν λείπει κάποιος να βγει κάποιος άλλος μπροστά. Έχουμε τι λύσεις να παίρνουμε σημαντικές νίκες μέσα σε δύσκολες έδρες".

Για την πάσα του Γκριν στον Πρίντεζη: "Ο Έρικ κάνει καλά αυτό που ξέρει να κάνει. Τον περασμένο μήνα που έλειπε ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) έκανε ένα βήμα μπροστά και βοήθησε την ομάδα. Αυτό είναι σημαντικό και του αξίζουν συγχαρητήρια"

Για τη συνέχεια: "Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση. Αν δεν το κάνουμε θα χάσουμε το ρυθμό μας. Πρέπει να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι για τη νίκη".

Στη συνέχεια ζήτησε να αφιερώσει κάπου τη νίκη τονίζοντας: "Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον αδερφό μου ο οποίος έχει γενέθλια σήμερα και το προηγούμενο διάστημα που πέρασα δύσκολα με βοήθησε".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί πλέον έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή και ήταν δύσκολο να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και τον προπονητή. Δεν θέλω να σταθώ σε μένα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς, να το στείλουμε στην παράταση και να κερδίσουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ