ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε κατάσταση"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και τον Θοδωρή Φελάνη, μετά την εκτός έδρας νίκη των "ερυθρόλευκων" επί του Άρη με 80-55.

Λίγη ώρα μετά την εύκολη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη για την 4η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Άκη Δημακό για το "διπλό" των "ερυθρολεύκων" στο Nick Galis Hall, αλλά και τη διαχείριση των πολλών απουσιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη: "Δεν τίθεται θέμα ευκολίας. Απλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που παίζει πολύ καλά στην έδρα της. Βγήκαμε όμως από την αρχή πολύ συγκεντρωμένοι, κάναμε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο και θέσαμε τις βάσεις για να ελέγξουμε τον ρυθμό και τις φάσεις. Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου χάσαμε για λίγο την συγκέντρωσή μας και δώσαμε κάποια δικαιώματα. Αυτό κράτησε για περίπου πέντε λεπτά. Μετά ξανασυγκεντρωθήκαμε και προσπαθήσαμε να τελειώσουμε σωστά την δουλειά που είχαμε ξεκινήσει στο πρώτο μέρος".

Για το συστατικό της επιτυχίας: "Η δική μας η ομάδα πάντα ξεκινάει από την άμυνα. Το γνωρίζουν όλοι πλέον. Η άμυνα είναι πολύ βασικό κομμάτι για εμάς και για άλλη μια βραδιά μας βοήθησε να θέσουμε τις βάσεις για τη νίκη".

Για το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού παρά τους τραυματισμούς βασικών του παικτών: "Οι προπονητές έχουν χτίσει την ομάδα έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε κατάσταση. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να έχεις τραυματισμούς και απώλειες παικτών που είναι στο βασικό σου rotation. Δεν είναι καλό γενικά να έχεις τραυματισμούς και να μην έχεις όλη την ομάδα για να δουλέψεις. Το θέμα όμως είναι η ομάδα να δείχνει χαρακτήρα και να παίζει σωστό μπάσκετ. Όταν αυτό συνδυάζεται με τα αποτελέσματα, τότε είναι το ιδανικό".

Για τον προσεχή αγώνα με την Μπαρτσελόνα: "Πάμε για τη νίκη. Πέρασα μια όμορφη χρονιά εκεί, αλλά τώρα αυτό που θέλω είναι να φύγουμε από εκεί με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Πρέπει να πάμε εκεί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ