ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Ιδιόμορφη χρονιά η φετινή, θέλουμε την στήριξη του κόσμου"

GOMELSKY CUP 2019 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2019 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μία ιδιόμορφη σεζόν και χρειάζεται στήριξη, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι έχασε 5 κιλά και τον Νικ Καλάθη.

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε την σκυτάλη από τους Ντέιβιντ Μπλατ, Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη στη Media Day του Ολυμπιακού ενόψει της σεζόν 2019/20, μιλώντας για τους στόχους της ομάδας, τον εαυτό του, τον κόσμο, αλλά και τον Νικ Καλάθη, ο οποίος δήλωσε ότι ενδεχομένως το καλοκαίρι του 2020 να είναι το τελευταίο του στην Εθνική.

Αναλυτικά ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε:

Για το κλίμα στον Ολυμπιακό: "Υπάρχει ενθουσιασμός, θετικό κλίμα, αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη, επειδή πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε. Θέλουμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όπως είδαμε και στα φιλικά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει λιγότερους Έλληνες στο ροστερ από προηγούμενες σεζόν: "Είναι καλό για μία ομάδα να έχει γηγενή κορμό, αλλά αυτο δεν λέει κάτι. Όταν ήμουν στην Μπαρετσελόνα ας πούμε δεν είχαμε γηγενείς παίκτες, αλλά πήγαμε Final Four. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε καλούς χαρακτήρες, που είναι το πιο σημαντικό για μία ομάδα που θέλει να φτάσει μακριά".

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: " Είμαστε όλοι παίκτες που παλεύουμε για το καλύτερο και δεν βλέπω τον λόγο να μην διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τεράστιες υπερβάσεις. Η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και για τον κόπο μας και για τον ιδρώτα μας.

Ετσι όπως είναι η φετινή χρονιά δε μπορούμε να θέσουμε όρια. Είναι μία ιδιόμορφη χρονιά για εμάς και δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά. Αυτο που θέλουμε εμείς είναι στήριξη".

Για το αν υπάρχει ένα αίσθημα ευθύνης στον Ολυμπιακό μετά την περσινή κακή σεζόν: " Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που ξεκινάει χωρίς αίσθημα ευθύνης. Σίγουρα πέρυσι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά φέτος είναι μία καινούρια προσπάθεια με νέα δεδομένα.

Η ομάδα θα προσπαθήσει να βρεθεί στις στην 8αδα, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει γενικά στην Ευρωλίγκα. Αν δει κάποιος τον σχεδιασμό των ομάδων και πώς έχουν ανέβει τα μπάτζετ και η ποιότητα θα το καταλάβει. Eχει αλλάξει και η δομή της Ευρωλίγκας. Παλαιότερα ξεχώρισαν 4 ομάδες και οι άλλες ακολουθούσαν. Πλέον έχουμε ένα μείγμα 10 ομάδων που θα δώσουν μάχη για να μπουν στην 8αδα".

Για τον Νικ Καλάθη και τις σκέψεις του να αποσυρθεί από την Εθνική το 2020: " Αυτές οι αποφάσεις είναι του καθενός. Ο Νικ έχει δώσει και την ψυχή του για την Εθνική. Από το 2009 είμαστε μαζί στις Εθνικές. Πάντα ήταν παρών δεν απέφυγε καμία κλήση. Είναι λογικό για ένα παιδί που τραβάει τόσο κουπί, δεν μπορεί κανένας να πει κάτι. Είναι προσωπική απόφαση του καθενός τι πρέπει να κάνει. Είναι απολύτως κατανοητό και φυσιολογικό. Δεν έχει πει ποτέ όχι, δεν έχει κάνει ποτέ πίσω, είναι δικαίωμά του και δική του απόφαση και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους".

Για την σωματική του κατάσταση: " Εγώ το καλοκαίρι τον είδα καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Για τον εαυτό μου θα πω ότι το καλοκαίρι έκανα μία προσπάθεια με κάποια παιδιά και τους ευχαριστώ. Είναι τρία άτομα που με επέβλεπαν: Ένας γυμναστής, ένας διατροφολόγος και ένας φυσιοθεραπευτής. Έγινε μία προσπάθεια. Έχω χάσει 5-6 κιλά λίπους που έχουν γίνει μυϊκή μάζα, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί και μέσα στην σεζόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ