ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάνοπλος ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα

Πάνοπλος ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα

Κώστας Παπανικολάου και Έρικ Γκριν προπονήθηκαν μαζί με την ομάδα και ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πάνοπλος στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, έχοντας στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα του "τριφυλλιού" το βράδυ (21:00) της Πέμπτης (8/7), με τους Πειραιώτες να προηγούνται στην σειρά με 2-1 νίκες.

Στην προπόνηση στο ΣΕΦ έλαβαν μέρος τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, όσο και ο Έρικ Γκριν, οι οποίοι και θα αγωνιστούν κανονικά στην αναμέτρηση. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε μικρές ενοχλήσεις στην ράχη και ο Αμερικανός γκαρντ είχε πόνους στον αχίλλειο. Έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα τους, είναι καλύτερα και θα... σφίξουν τα δόντια ώστε να δώσουν το κάτι παραπάνω στον τέταρτο τελικό, ο οποίος μπορεί να δώσει ακόμη και τίτλο (στο ενδεχόμενο νίκης) στους Πειραιώτες.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν... κλείσει τα αυτιά τους στα εξωαγωνιστικά θέματα και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Στόχος των "ερυθρολεύκων" να παίξουν την καλή άμυνα που ξέρουν και μπορούν, αλλά και να επιχειρήσουν να τρέξουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας όσο πιο συχνά γίνεται στο ανοιχτό γήπεδο, σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, κάτι που δεν το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό στους τελικούς.

Η κούραση είναι εμφανής σε αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού, κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά έδωσε τα περισσότερα ματς από κάθε άλλη φέτος στην EuroLeague (5 ματς στα playoffs, 2 παιχνίδια στο Final Four), αφού έφτασε έως και το τέλος της διαδρομής. Όμως, αυτό που κυριαρχεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, εκείνο που υπερισχύει, είναι το μεγάλο κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το να σημειώσει η ομάδα του Πειραιά το "3 στα 3" στην Stoiximan.gr Basket League, κλείνοντας την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας διάρκεια και σταθερότητα στην πρώτη θέση στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως είναι νοκ-άουτ από την αναμέτρηση ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος είναι ανέτοιμος, ο τραυματίας Ντάνιελ Χάκετ που βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, όπως και ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος παραμένει τιμωρημένος και εκτός ομάδας από τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός, στην σεζόν που πέρασε, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ, χάρη στο καθοριστικό-νικητήριο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, για πρώτη φορά στην ιστορία του και σκοπός των "ερυθρολεύκων" είναι να επαναλάβουν το περσινό τους επίτευγμα. Σε αντίθεση περίπτωση, η σειρά θα πάει σε πέμπτο και τελευταίο ματς, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/6) στο ΣΕΦ, αλλά άπαντες στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να τελειώσουν την σειρά στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ