ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Παγωμάρα" στον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Μπιρτς

"Παγωμάρα" στον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Μπιρτς

Σαν... βόμβα έσκασε στο λιμάνι η απόφαση του Κεμ Μπιρτς να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Ψάχνουν την αγορά από το μηδέν οι Πειραιώτες.

Μούδιασμα... Αυτό αισθάνονται στον Ολυμπιακό το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι ο Κεμ Μπιρτς θα βρει την τελευταία στιγμή πρόταση από το ΝΒΑ για να κάνει χρήση του opt-out που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Ο Καναδός όχι μόνο βρήκε, αλλά συμφώνησε με τους Orlango Magic, πρόλαβε και τη διορία, με αποτέλεσμα να αποδεσμευθεί από τους Πειραιώτες και να τους αναγκάσει να ψάξουν από την αρχή την αγορά για να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Οι ενδείξεις που υπήρχαν έλεγαν πως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Μπιρτς θα γινόταν αυτόματα παίκτης του Ολυμπιακού για άλλη μία σεζόν, για την περίοδο 2017-18 δηλαδή. Οι παράγοντες του δευτεραθλητή Ευρώπης δεν είχαν ενημέρωση από τον ατζέντη του 24χρονου σέντερ (γίνεται 25 σε λίγες εβδομάδες) και θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε για εκείνον η προοπτική του ΝΒΑ.

Τελικά ο Μπιρτς έδωσε τα χέρια με τους Orlando Magic (μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας των δυο πλευρώ) και στον Πειραιά ελπίζουν ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμά του ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των San Antonio Spurs αλλά προς το παρόν δεν έχει κι αυτός επίσημη πρόταση στα χέρια του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει 375.000 δολάρια από τους Orlando Magic, θα γλιτώσει άλλα 500.000 δολάρια από το συμβόλαιο του Μπιρτς και θα έχει ένα ικανό ποσό για να βρει τον αντικαταστάτη του. Μόνο που η ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει πολλές λύσεις, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να είναι αναγκασμένος να ψάξει και περιπτώσεις από το Summer League του Las Vegas, στο οποίο βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ