ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Σφαιρόπουλος ήρθε σε ένταση με τους παίκτες του

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Μετά τους Αγραβάνη, Γκριν, Μπιρτς και Αθηναίου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τιμώρησε και τον Παπανικολάου. Οι στιγμές που ήρθε σε ένταση με τους παίκτες του στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει σαν βασική αρχή της φιλοσοφίας του να βάζει την ομάδα πάνω απ' όλους, δίνοντας βαρύτητα στην πειθαρχία. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του στην συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, εξηγώντας τον λόγο που τιμώρησε-έστειλε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού τον Κώστα Παπανικολάου.

" Όσους σφυγμούς και αν έχουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα. Θα το λέω αυτό μέχρι να φύγω από εδώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που του είπα (Παπανικολάου) να πάει στα αποδυτήρια", τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που έρχεται σε ένταση με τους παίκτες του στον Ολυμπιακό. Αυτό έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Όταν έστειλε στα αποδυτήρια τον Αγραβάνη

Όταν ο Σφαιρόπουλος ήρθε σε ένταση με τους παίκτες του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Ιούνιο του 2015, στην αναμέτρηση κόντρα στον Άρη (84-74) στην Θεσσαλονίκη (για τα playoffs του πρωταθλήματος), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τιμωρήσει τον Δημήτρη Αγραβάνη, στέλνοντας τόν στα αποδυτήρια. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε γίνει αλλαγή στο τέλος της τρίτης περιόδου, αντέδρασε άσχημα στην απόφαση του κόουτς και ο προπονητής του Ολυμπιακού εξοργίστηκε με την συμπεριφορά του αθλητή, με αποτέλεσμα να στείλει τον παίκτη του στα αποδυτήρια.

Όταν τιμώρησε τον Γκριν για 48 ώρες

Όταν ο Σφαιρόπουλος ήρθε σε ένταση με τους παίκτες του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον Νοέμβρη του 2016, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τιμώρησε τον Έρικ Γκριν, αφήνοντας τόν εκτός ομάδας για 48 ώρες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ενοχλημένος με την συμπεριφορά του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος εξέφραζε την δυσφορία του τόσο για τον ρόλο του στο ροτέισον, όσο και για τον χρόνο συμμετοχής του. Ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" θέλησε με τον τρόπο του να του στείλει μήνυμα, πως στην ομάδα του άπαντες πρέπει να βάζουν το "εμείς" πάνω από το εγώ". Για το περιστατικό είχε σχολιάσει τα εξής: "Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλους. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του Ολυμπιακού. Αύριο-μεθαύριο εμείς θα φύγουμε, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι εδώ. Πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα, όπως έγινε σήμερα".

Όταν ήρθε σε ένταση με τον Μπιρτς στον πάγκο του Ολυμπιακού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στις 24 Μαρτίου του 2017, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης στο ΣΕΦ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε φραστικό επεισόδιο με τον Κεμ Μπιρτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε παράπονα από τον παίκτη του, του έκανε παρατηρήσεις για φάσεις που έχασε σε άμυνα και επίθεση, με τον Καναδό σέντερ να αντιδρά άσχημα και να του αντιμιλά με ένταση. Ακολούθως έκατσε απομακρυσμένος στην άκρη του πάγκου της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός εξοργίστηκε με την συμπεριφορά του αθλητή του, του έκανε έντονες επισημάνσεις και στην συνέχεια τον... τιμώρησε, μη δίνοντας του χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Για το επεισόδιο είχε σχολιάσει τα εξής: " "Αυτά συμβαίνουν στον πάγκο. Είχαμε ένα επεισόδιο που δεν χρειάζεται να του δώσουμε μεγαλύτερη σημασία. Αντέδρασε ένας παίκτης και από εκεί και πέρα η πειθαρχία είναι πάνω απ' όλους.Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω ένα ματς, αν δεν υπάρχει πειθαρχία. Κανείς δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αρχές της ομάδας".

Όταν άφησε εκτός ομάδας τον Αθηναίου

Όταν ο Σφαιρόπουλος ήρθε σε ένταση με τους παίκτες του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 13 Απριλίου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έθεσε σε άδεια μέχρι νεοτέρας τον Γιάννη Αθηναίου. Τον άφησε εκτός ομάδας μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ενοχληθεί με την συμπεριφορά του Έλληνα γκαρντ, ο οποίος είχε ζητήσει από εκείνον να του συμπεριφέρεται με σεβασμό, όντας ενοχλημένος με τον χρόνο συμμετοχής του. Ο Έλληνας τεχνικός ενοχλήθηκε με την συμπεριφορά και το σχόλιο του παίκτη του, αποφασίζοντας να τον τιμωρήσει.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν και τοποθετήθηκε για το θέμα δήλωσε τα εξής: "Ο Γιάννης Αθηναίου είναι σε υποχρεωτική άδεια. Ο λόγος έχει να κάνει με το εσωτερικό της ομάδας. Από εκεί και πέρα συνεχίζουν οι υπόλοιποι. Η ομάδα και ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Η ομάδα είναι πάνω από όλου μας. Πάνω από εμένα, πάνω και από τους παίκτες. Ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του στην ομάδα. Πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του και να συμμετέχει αναλόγως στην ομάδα, όσο πιο καλά μπορεί. Το λέω από την αρχή της χρονιάς. Είτε χρειαστεί να παίξει για 1 λεπτό, είτε για 40 λεπτά, πρέπει ο κάθε παίκτης να είναι έτοιμος, γιατί είναι επαγγελματίας και πρέπει να προσφέρει στην ομάδα. Αυτό ισχύει για όλους".

'Όταν έστειλε στα αποδυτήρια τον Παπανικολάου

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Παπανικολάου εξέφρασε την δυσφορία του για την διαιτησία δύο φορές. Την πρώτη φορά σχολίασε "έλεος πια, το έχετε ξεφτυλίσει", με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κινείται στο πλευρό του, τονίζοντας του να σταματήσει να ασχολείται με τους ρέφερι. Στην συνέχεια, ο Έλληνας φόργουορντ εκδήλωσε και πάλι τον εκνευρισμό του, με αποτέλεσμα ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" να μην του χαριστεί αυτή την φορά, στέλνοντας τον στα αποδυτήρια ως τιμωρία.

Ακολούθως για το περιστατικό με τον Κώστα Παπανικολάοου, σχολίασε τα εξής στην συνέντευξη Τύπου: " Δεν θέλω να μιλάει κανένας για την διαιτησία. Ο κάθε παίκτης πρέπει έχει το μυαλό του στο παιχνίδι. Όσους σφυγμούς και αν έχουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα. Θα το λέω αυτό μέχρι να φύγω από εδώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που του είπα (Παπανικολάου) να πάει στα αποδυτήρια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ