ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τσίλντρες...

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τσίλντρες...

Τρία χρόνια πέρασαν από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Τσίλντρες (σαν σήμερα στις 23/07/08). Το Sport24.gr θυμίζει τη μεταγραφή του Αμερικανού στους "ερυθρόλευκους" (videos)...

Στις 23 Ιουλίου του 2008 ο Τζος Τσίλντρες ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ολοκλήρωσε μία μεταγραφή που θα κόστιζε στην "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια...

" Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος οργανισμός και μετά την επίσκεψή μου στην Αθήνα η επιλογή ήταν πολύ εύκολη", ήταν τα πρώτα λόγια του Τσίλντρες με την άφιξη του στο "Intercontinental".

Ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί τότε και στους αδερφούς Αγγελόπουλους: " Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έπαιξαν ιδιαίτερα σημανικό ρόλο στην απόφασή μου να πω το "ναι". Ήθελαν πολύ να έρθω εδώ, μου το έδειξαν και αυτό βάρυνε τελικά στην οριστική απόφασή μου. Μετά τη συνάντηση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη είδα πως μπορούσα να ταιριάξω στη φιλοσοφία του κόουτς".

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τσίλντρες...

Το μυθικό συμβόλαιο, η άφιξη του από το ΝΒΑ άνοιξε την όρεξη σε ορισμένους δημοσιογράφους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι οποίοι άρχισαν να γράφουν για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δείχνουν διατεθειμένοι να φέρουν στον Ολυμπιακό μέχρι και τον ΛεΜπρον Τζέιμς...

Ο Τζος Τσίλντρες υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που άγγιζαν τα 6 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ενώ ο Αμερικανός είχε την δυνατότητα να αποχωρήσει έπειτα από το τέλος κάθε σεζόν αν είχε κάποια συμφέρουσα πρόταση από το ΝΒΑ.

Τότε η συμφωνία του Τσίλντρες με τον Ολυμπιακό άνοιξε την πόρτα και σε άλλους ΝΒΑer να κάνουν το άλμα από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και να δεχτούν τα πολύ μεγάλα συμβόλαιο άλλων ευρωπαϊκών ομάδων... Παίκτες όπως οι Ντελφίνο, Νάχμπαρ, Μπρέζετς ήρθαν να παίξουν μπάσκετ στην Γηραιά Ήπειρο.

Η πρώτη χρονιά του Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ο Αμερικανός δείχνει να μην μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού, με αποτέλεσμα τη σεζόν 2008-09 σε 16 ματς για την Ευρωλίγκα και σε 17 παιχνίδια για την Α1 να έχει συνολικά 381 πόντους, δημιουργώντας όμως είναι η αλήθεια μερικές εξαιρετικές φάσεις.

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τσίλντρες...
INTIME SPORTS

Τον δεύτερο χρόνο και με μία σεζόν στην πλάτη, όπου προσπαθούσε να κατανοήσει τις διαφορές μεταξύ του ΝΒΑ και της Ευρώπης, ο Τσίλντρες αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες του Ολυμπιακού μέχρι την πορεία της Ευρωλίγκας, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" φτάνουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στον πρώτο τους τίτλο έπειτα από οκτώ χρόνια.

Σε 31 παιχνίδια στην Α1 και σε 20 στην Ευρωλίγκα ο Τσίλντρες σημειώνει συνολικά 694 πόντους... Παρόλα αυτά, το υψηλό του συμβόλαιο (6 εκ. ετησίως) "βάραινε" την ΚΑΕ. Ο Αμερικανός στα δύο χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα πέτυχε 1075 πόντους που αν τους διαιρέσουμε με 12 εκατομμύρια δολάρια για τις δύο σεζόν μας δείχνει ότι ο Τζος Τσίλντρες έπαιρνε 11.162,7 δολάρια ανά πόντο!

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ίδιος παρομοίασε τους αδερφούς Αγγελόπουλους με τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν... " Αγαπάνε πολύ το μπάσκετ! Απολαμβάνουν το παιχνίδι, βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και υποστηρίζουν την ομάδα. Τους βλέπεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών να πανηγυρίζουν και να διαμαρτύρονται στους διαιτητές σαν τον Μαρκ Κιούμπαν".

Ο Τσίλντρες στα δύο χρόνια που βρέθηκε στην Ελλάδα έγινε σημείο αναφοράς για τους μπασκετόφιλους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά έναν παίκτη που ήρθε από το ΝΒΑ σε μία εξαιρετική εξαιρετική ηλικία (25 ετών) στη χώρα μας.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν του στο Λιμάνι σήμανε ουσιαστικά και την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό. Ο Τσίλντρες δεν θα καθίσει για τον τρίτο και τελευταίο του χρόνο στους "ερυθρόλευκους", παίρνοντας την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση των Φοίνιξ Σανς και να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το ΝΒΑ.

Εξαιρετική φάση από Τεόντοσιτς και Τσίλντρες...

Πρώτο ματς με Αιγάλεω και... πρώτο κάρφωμα (11 Οκ. 2008)!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ