ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Μπράιαν Ρόμπερτς έδωσε 18 ασίστ σε αγώνα του ΝΒΑ

New Orleans Pelicans point guard Brian Roberts (22) is congratulated by power forward Anthony Davis, center, shooting guard Eric Gordon, right, and shooting guard Anthony Morrow, left, after scoring a key basket in the final moments of the second half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks in New Orleans, Wednesday, Feb. 5, 2014. The Pelicans won 105-100.  (AP Photo/Gerald Herbert)
New Orleans Pelicans point guard Brian Roberts (22) is congratulated by power forward Anthony Davis, center, shooting guard Eric Gordon, right, and shooting guard Anthony Morrow, left, after scoring a key basket in the final moments of the second half of an NBA basketball game against the Atlanta Hawks in New Orleans, Wednesday, Feb. 5, 2014. The Pelicans won 105-100. (AP Photo/Gerald Herbert) AP

Ο παίκτης που ετοιμάζεται να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό, δεν είναι τυχαίος. Είναι ένας εξαιρετικός οργανωτής, που έχει ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ τις 18 τελικές πάσες. Δείτε πότε το έκανε και απέναντι σε ποια ομάδα (VIDEO).

Το ποιος ακριβώς είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς ( που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό ) και το τι έχει πετύχει στη διάρκεια της καριέρας του, θα το διαβάσετε στο Sport24.gr από τον Νότη Ψιλόπουλο. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε χωρίς να "ανοίξει" επικίνδυνα η συζήτηση, είναι ότι ο 31χρονος γκαρντ είναι ένας all-around κοντός που μπορεί να επιτεθεί στο ένας εναντίον ενός, να απειλήσει από απόσταση, να οργανώσει την ομάδα του, να δώσει αυτός το τέμπο και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Το σημαντικότερο στοιχείο του παιχνιδιού του είναι όμως η "ευρωπαϊκή νοοτροπία" που απέκτησε από το πέρασμά του από το Ισραήλ και τη Γερμανία, η οποία τον βοήθησε να "επιβιώσει" και στο ΝΒΑ.

Κορυφαία εμφάνιση της πενταετούς καριέρας του στην αμερικανική λίγκα (Hornets, Pelicans, Hornets, Blazers, Hornets) θεωρείται η τρομερή παράσταση που έδωσε την 25η Μαρτίου του 2013, όταν στη νίκη των New Orleans Hornets επί των Denver Nuggets (110-86) ξεκίνησε στη βασική πεντάδα της ομάδας του και σε 41 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 13 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές και κατέβασε 5 ριμπάουντ. Φυσικά δεν ήταν αυτοί οι αριθμοί η είδηση, αλλά οι 18 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του, κάνοντας μόλις τρία λάθη!

Απολαύστε τη φοβερή βραδιά του Ρόμπερτς, που μπορεί σε πολύ κόσμο να μη "γεμίζει" το μάτι, αλλά μοιάζει ιδανικός για τα "θέλω" του Ολυμπιακού και του προπονητή του, του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έψαχνε έναν παίκτη ικανό να κάνει λίγο απ' όλα δίπλα στους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρέλνιεκς. Οι 18 ασίστ που έδωσε εκείνο το βράδυ απέναντι στους Nuggets του Κουφού, αποτελούν τη 12η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ