ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Β': Οι δύο κινήσεις που τον έβαλαν σε τροχιά ανόδου

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι νεαροί που άντεξαν, οι μεγάλες νίκες, ο στόχος του πρωταθλητισμού στην Α2, οι μεταγραφές που άλλαξαν τα πάντα και το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου. Το Sport24.gr γράφει για τον εντυπωσιακό Ολυμπιακό Β'.

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου όταν ο Ολυμπιακός Β', μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της ιστορίας του, έχανε στο βοηθητικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από το Ανατόλια του 43χρονου Σωτήρη Καραποστόλου και του 41χρονου Αντώνη Ασημακόπουλου για να γνωρίσει τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

Είχε ξεκινήσει την πορεία του με εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά, σε έναν αγώνα που είχατε παρακολουθήσει ζωντανά από το Sport24.gr , χωρίς να εντυπωσιάσει. Δεν ήταν λαμπερή η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη, έμοιαζε με ένα συνονθύλευμα παικτών, χρειαζόταν όμως χρόνο και -κυρίως- χρειαζόταν ενίσχυση. Ενίσχυση που τελικά ήρθε μετά από το ματς με το Ανατόλια, όταν αποκτήθηκαν ο πολύπειρος κουμανταδόρος Θωμάς Νίκου κι ο κορυφαίος σέντερ της κατηγορίας Πέτρος Μελισσαράτος, οι δύο παίκτες που άλλαξαν το στάτους αυτής της ομάδας και την βοήθησαν να προοδεύσει, να ωριμάσει, να κάνει πρωταθλητισμό.

Δεν την περίμεναν πολλοί την εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων και όσοι γνωρίζουν την Α2, ήξεραν ότι το ρόστερ της ομάδας του Αιγάλεω παραήταν δυνατό γι' αυτόν τον Ολυμπιακό Β'. Το εμφατικό διπλό της ομάδας του Πειραιά στο Σίτι δεν ήταν απλά δυο βαθμοί στο σακούλι, αλλά κάτι περισσότερο. Αν οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν τον Διαγόρα και στο ΣΕΦ, τότε θα το βρουν στα playoffs με προβάδισμα 2-0 και το έργο τους για την εξασφάλιση του δεύτερου εισιτηρίου για την Α1 θα είναι ακόμη πιο εύκολο.

Τα playoffs, βέβαια, βρίσκονται ακόμη μακριά. Η αλήθεια είναι πως τον Σεπτέμβριο όλοι μιλούσαν/με για playouts καθώς το -6 που βάραινε τις πλάτες των παικτών του Δημήτρη Τσαλδάρη δεν επέτρεπε μεγάλα λόγια. "Θέλουμε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι" έλεγε ο νεαρός προπονητής, ωστόσο δύο μήνες μετά η ομάδα του έχει κάνει μια πραγματική υπέρβαση.

Το 8-1 που έχει ο Ολυμπιακός Β' δεν είναι απλά καλό, είναι μαγικό. Μοναδική ήττα ήταν εκείνη στο Μεσολόγγι, όταν οι ανέτοιμοι, ασύνδετοι και μπερδεμένοι με τα νέα δεδομένα ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τον αήττητο έως τώρα Χαρίλαο Τρικούπη του Ντίνου Καλαμπάκου. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που έχασαν μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ

Ολυμπιακός Β' - Τρίτωνας 74-56

Χαρίλαος Τρικούπης - Ολυμπιακός Β' 83-72

Ολυμπιακός Β' - Φίλιππος Βέροιας 88-60

Οίακας Ναυπλίου - Ολυμπιακός Β' 85-89

Ολυμπιακός Β' - Αμύντας 77-58

Απόλλωνας Πάτρας - Ολυμπιακός Β' 61-63

Ολυμπιακός Β' - Ελευθερούπολη 89-85

Ολυμπιακός Β' - Κόροιβος Αμαλιάδας 77-66

Διαγόρας Δρυοπιδέων - Ολυμπιακός Β' 84-88

Νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, νίκη στο Ναύπλιο επί του Οίακα, δύσκολα διπλά, σημασία όμως έχει ότι η ομάδα χρειάστηκε μόλις εννέα αγωνιστικές για να "σβήσει" το -9 και να πιάσει τις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία. 11 βαθμούς έχει πλέον ο Ολυμπιακός Β', όσους έχουν ο Τρίτωνας, το Παγκράτι κι ο Αμύντας, στους 12 βρίσκονται η Ελευθερούπολη, το Ανατόλια, ο Οίακας Ναυπλίου, στους 13 ο Φίλιππος Βέροιας, ο Κόροιβος Αμαλιάδας και η Δάφνη Δαφνίου, στους 14 το Ψυχικό, η Καρδίτσα και το Αγρίνιο.

Δεν έχει μόνο "νίκες" βέβαια αυτό το πρώτο τρίμηνο του Ολυμπιακού Β'. Έχει και "ήττες". Για παράδειγμα, πλην του Αλεξέι Ποκουσέβσκι δεν υπάρχει άλλος νεαρός που να υπολογίζεται ως βασικό μέλος του ροτέισον, αν και ο Νίκος Αρσενόπουλος που ξεκίνησε άσχημα τη χρονιά αρχίζει να μαζεύει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει λεπτά μαζί με την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ελάχιστα χρησιμοποιούνται ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που έχει δρόμο για να θεωρηθεί έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο, ο Ιωσήφ Κολοβέρος, ο Ηλίας Μωραΐτης, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε νεαρό αυτής της κλάσης τον Βασίλη Χρηστίδη που έχει κολλήσει ένσημα στην Α1 με τον Άρη, ούτε τον Πέτρο Μελισσαράτο.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης στηρίζεται πλέον σε επτά-οκτώ παίκτες, σε έναν κορμό που μπορεί να κάνει αυτό που έμοιαζε απίθανο μέχρι τον Σεπτέμβριο: πρωταθλητισμό στην Α2. Σε αυτό το group βρίσκονται οι γκαρντ Θωμάς Νίκου - Βαγγέλης Τζόλος, οι σουτέρ Νίκος Αρσενόπουλος - Ανδρέας Πετρόπουλος - Αλεξέι Ποκουσέβσκι, ο φόργουορντ Πέτρος Νοέας, οι ψηλοί Βασίλης Χρηστίδης - Πέτρος Μελισσαράτος κι από εκεί και πέρα οι Νικολαΐδης, Μωραΐτης, Κολοβέρος, Καμπούρης μαζί με τον Τσουμάνη που γύρισε από χειρουργείο στο γόνατο μπαίνουν για λίγα λεπτά.

Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός Β' με τις νίκες που έκανε απέναντι στον Κόροιβο, τον Διαγόρα και τον Οίακα μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρώτης πεντάδας. Βρίσκεται ακόμη αρκετά μακριά από αυτή, σκεφτείτε όμως ότι ξεκίνησε με -6 και μετά από εννέα αγωνιστικές είναι τρεις νίκες πίσω από αυτόν τον στόχο, από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs ανόδου. Και ακόμη δεν έχουμε συμπληρώσει το 1/3, αυτό θα γίνει το Σάββατο στο ΣΕΦ απέναντι στο Αγρίνιο που είναι μια αξιόλογη ομάδα, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ

Αυτή τη στιγμή, αρχές Δεκεμβρίου, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στο ελληνικό μπάσκετ από αυτά που ζητούσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Β' μπήκε στο πρωτάθλημα της Α2 για τη συμμετοχή, ούτε ότι δεν θα διεκδικήσει το εισιτήριο της ανόδου ό,τι κι αν λέει ο κόσμος, ό,τι κι αν γράφεται στα social media. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα dna νικητή, θέλει να δει τους παίκτες του να μπολιάζονται στα θετικά αποτελέσματα, να έχουν mentallity winner, θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του.

Τώρα, τι θα συμβαίνει το καλοκαίρι του 2020, αν ο Ολυμπιακός έχει πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την Α1 (το πρώτο δεν προλαβαίνει να το πάρει εκτός αν συμβούν κοσμογονικά γεγονότα), ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Η δουλειά όσων βρίσκονται σε αυτή την ομάδα είναι να μπουν στην πρώτη πεντάδα, να παίξουν στα playoffs και εκεί να παλέψουν για τον προβιβασμό και από εκεί και πέρα η διοίκηση της ΚΑΕ είναι εκείνη που θα πάρει τις αποφάσεις. Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο ακούγονται.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ