ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακος: Τέλος το ban, ΜακΚίσικ και Μπάικς παίζουν με Μακάμπι

Ολυμπιακος: Τέλος το ban, ΜακΚίσικ και Μπάικς παίζουν με Μακάμπι
EUROKINISSI

H EuroLeague ήρε το ban στον Ολυμπιακό, με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς να αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής. Στη διάθεση του Μπαρτζώκα αμφότεροι εν όψει Μακάμπι.

Με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (για την 26η αγωνιστική της EuroLeague. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να άρει το ban που είχε επιβάλλει στους ερυθρόλευκους από τις 31 Ιανουαρίου, κάτι που είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα.

Με ανακοίνωση στο σάιτ της, η διοργανώτρια αρχή τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει τιμωρία στον Ολυμπιακό. Τονίστηκε ωστόσο ότι λόγω της αρχικής τιμωρίας επιβλήθηκαν κάποιες ποινές στον Ολυμπιακό ενόψει των σεζόν 2020/21 και 2021/22.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε μείωση 7.5% στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα για μισθούς παικτών για την σεζόν 2020/21 (από το 65% στο 57.5%) και μείωση 5% στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα για μισθούς παικτών την σεζόν 2021/22 (από 65% στο 60%).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"H EuroLeague πήρε την απόφασή της σχετικά με τη συμμόρφωση του Ολυμπιακού για την οικονομική σταθερότητα και τους κανόνες του οικονομικού Fair Play.

Οι διαδικασίες προχώρησαν λόγω των φερόμενων οικονομικών οφειλών, με αποτέλεσμα να ζητηθούν πληροφορίες, αλλά και λόγω της μη συμφωνίας με τα άρθρα 32 a), d) και e) με βάση τον κώδικα.

Η υπόθεση είχε εξεταστεί απο την κεντρική επιτροπή της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση απόκτησης νέων παικτών στον Ολυμπιακό για ένα διάστημα 30 ημερών, όσο το οικονομικό επιτελείο παρακολουθούσε τις σχετικές διαδικασίες.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, αποφασίστηκε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις του άρθρου 23.a) και d) του πειθαρχικού κώδικα της Ευρωλίγκας σχετικά με καθυστερήσεις σε πληρωμές, την παράλειψη προμήθειας πληροφοριών και την ανυπακοή σε συμφωνημένα σχέδια συμμόρφωσης στα παραπάνω άρθρα.

2. Στον Ολυμπιακό επιβάλλονται ποινές περιορισμού στα έξοδα παικτών:

α. Μείωση 7.5% (από 65% σε 57.5%) στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα παικτών για την σεζόν 2020-21.

β. Μείωση 5.0% (από 65% σε 60%) στα επιτρεπόμενα ακαθάριστα έξοδα παικτών για την σεζόν 2021-22.

3. Η απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβληθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 τελειώνει την ημέρα της απόφασης, δηλαδή στις 25 Φεβρουαρίου 2020".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ