ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποκουσέβσκι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο του Ολυμπιακού

Ποκουσέβσκι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι έκανε το επίσημο ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, σημείωσε τον πρώτο του πόντο και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο Σέρβο.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague επικράτησε με άνεση της Μπάγερν Μονάχου , καθώς ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και νίκησε και τις απουσίες των Βασίλη Σπανούλη, Γιάνις Στρέλνιεκς και Δημήτρη Αγραβάνη.

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν για πρώτη φορά στην αποστολή τους σε επίσημο παιχνίδι τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι, ο οποίος λίγο πριν από το άκουσμα της κόρνας της λήξης πέρασε στο παρκέ κι έγινε ο νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην EuroLeague .

Το Sport24.gr με αφορμή το ντεμπούτο του 17χρονου Σέρβου, ο οποίος αντικρίζει τη γη από 211 εκατοστά, σας παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για εκείνον.

1. ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ο Σάσα Ποκουσέβσκι γεννήθηκε στο 2001 στο Βελιγράδι, αλλά η οικογένειά του κατάγεται από την Πρίστινα, την οποία το 1999 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Σάσα Ποκουσέβσκι μεγάλωσε στο Νόβι Σαντ και οι γονείς του, Σάσα και Νάντα φρόντισαν να μην λείψει τίποτα σε εκείνον και τον μεγαλύτερο γιο τους, Ονιέγκιν.

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

2. "ΔΩΜΑΤΙΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι "έπιασε" λιμάνι μεσούσης της σεζόν 2015/16. όταν τον ανακάλυψε ο τότε υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού, Νίκος Κεραμεύς. Άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός φρόντισαν να βοηθήσουν τον νεαρό Σέρβο και την οικογένειά του στην προσαρμογή τους στην Ελλάδα, ενώ κοντά στον ίδιο ήρθε και ο Μίλαν Τόμιτς.

Ποκουσέβσκι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

3. ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ

Το πρότζεκτ του Αλεξέι Ποκουσέβσκι είναι το πιο "εμπορικό" από αυτά υπάρχουν στα τμήματα υποδομής των ερυθρολεύκων. Ο ταλαντούχος Σέρβος την τρέχουσα σεζόν στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού αγωνίζεται ως φόργουορντ, αλλά όποτε τού δοθεί η ευκαιρία θα κατεβάσει την μπάλα, ενώ σε περίπτωση που τον πίεση θα τιμωρήσει τους... αντιπάλους του. Χειρίζεται εξαιρετικά την μπάλα, καθώς σε πιο μικρή ηλικία αγωνιζόταν ως γκαρντ, ενώ έχει και πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού και για αυτό διακρίνεται και για τις καλές του πάσες ασίστ.

Ποκουσέβσκι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Φέτος είχε μέσο όρο 15,8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 2,3 κλεψίματα, 2,5 λάθη και 3,5 κοψίματα, βρήκε μία θέση στην καλύτερη πεντάδα και η πρόοδος σε σχέση με την περσινή σεζόν αποτυπώθηκε και στην στατιστική, καθώς πέρσι είχε μέσο όρο 10 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2,3 λάθη και 1 κόψιμο. Τέλος, το καλοκαίρι συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Σερβίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 και σε επτά συμμετοχές είχε μέσο όρο 7,7 πόντους, 8,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 2,6 λάθη.

4. ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν στο δωμάτιό του έχει αφίσα του, αλλά αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως ο αγαπημένος παίκτης του Αλεξέι Ποκουσέβσκι είναι ο Κέβιν Γκαρνετ. Ο 17χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει τις κινήσεις και τη νοοτροπία γκαρντ, καθώς πήρε απότομα... μπόι, μάλιστα δουλεύει αρκετά τόσο για να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την απότομη αλλαγή του σώματός του, αλλά και για να βελτιώσει συγχρόνως την εκρηκτικότητα και το σουτ του.

Ποκουσέβσκι: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον 17χρονο του Ολυμπιακού

προέτρεψε τον Ντέιβιντ Μπλατ να δώσει χρόνο συμμετοχής στον... πιτσιρικά . Ο "Παπ" είναι ένας από τους... δασκάλους του Ποκουσέβσκι, ο οποίος κατά την διάρκεια των προπονήσεων φροντίζει να μαθαίνει καθημερινά και από τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοβ.

5. ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Σάσα Ποκουσέβσκι περνάει αρκετές ώρες καθημερινά στο γήπεδο, αφού το μπάσκετ είναι η μεγάλη του αγάπη, αλλά δεν αμελεί και τις σχολικές του υποχρεώσεις, καθώς είναι μαθητής της Γ' λυκείου. Έχει, όμως, ελεύθερο χρόνο που δεν τον περνάει μόνο με τους φίλους του.

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ