ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πάντερ και Μαρίνκοβιτς στη λίστα του Μπλατ

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας πιθανότατα μένει στη Φενέρμπαχτσε, η συζήτηση για τον Μίλος Τεόντοσιτς θα ανάψει και συνάμα ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά τις περιπτώσεις των Κέβιν Πάντερ και Βάνια Μαρίνκοβιτς.

Οι πιθανότητες επιστροφής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό λιγοστεύουν καθημερινά, γι αυτό και οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν πλεύση και να αναζητήσουν ξένο γκαρντ για να ηγηθεί της περιφέρειας. Σκέψεις και εναλλακτικά πλάνα υπάρχουν στο μυαλό του Ντέιβιντ Μπλατ και κάθε ένα από τα κομμάτια του παζλ που θα συμπληρώνεται, θα κάνει πιο εύκολη την επιλογή του επόμενου.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε τελική πρόταση 5,1 εκ ευρώ για 3 χρόνια στον 29χρονο γκαρντ ( την Δευτέρα είχε προσφέρει 4,8 για το ίδιο χρονικό διάστημα), αλλά ο Σλούκας - που περνάει δύσκολες προσωπικές στιγμές λόγω της απώλειας του πατέρα του - μάλλον θα παραμείνει στην Φενέρμπαχτσε και την επόμενη σεζόν. Από τη στιγμή που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς φαίνεται πως θα καθίσει για άλλον έναν χρόνο (τουλάχιστον) στην Πόλη, ο Ελληνας γκαρντ θα μείνει στο πλάι του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη - όταν οριστικοποιηθεί - θα φέρει την οριστική αλλαγή πλάνου στον Ολυμπιακό. Μοιάζει δεδομένο ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς θα μπει ακόμα περισσότερο στη συζήτηση για τους ερυθρόλευκους, που από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους για τους υπόλοιπους ξένους. Αλλωστε τούτη τη στιγμή μιλάμε στη βάση να δημιουργηθεί ρόστερ με 6 μη Ελληνες, αν τώρα αυτό αλλάξει στην πορεία είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προδικάσει.

Ολυμπιακός: Πάντερ και Μαρίνκοβιτς στη λίστα του Μπλατ
AP Photo/Charlie Neibergall AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Όπως και να έχει, καθημερινά προτείνονται παίκτες στον Ολυμπιακό, άλλοι διαγράφονται αμέσως και άλλοι παραμένουν στη λίστα υποψηφίων, δίχως να υπάρχει οριστική απόφαση, πολύ δε περισσότερο πρόταση. Για παράδειγμα ο ατζέντης του Οστιν Χόλινς μίλησε με τον Μπλατ , γνωρίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, όχι όμως κάτι χειροπιαστό.

Πρόσφατα δε, μπήκαν στη συζήτηση για τους ερυθρόλευκους και άλλα δύο ονόματα. Πρόκειται για τον Κέβιν Πάντερ, τον γνωστό μας από το πέρασμά του από την ΑΕΚ και την Βίρτους Μπολόνια. Ο Αμερικανός μπορεί υπό προϋποθέσεις να μπει ακόμα πιο δυνατά στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, άλλωστε απασχόλησε ιδιαίτερα τους ερυθρόλευκους και εν μέσω της σεζόν και μοιάζει ιδανική περίπτωση.

Στην ίδια ακριβώς θέση της λίστας βρίσκεται και ο επόμενος μεγάλος σκόρερ του σερβικού μπάσκετμπολ, ο 22χρονος Βάγια Μαρίνκοβιτς (09/01/1997) της Παρτιζάν, ο οποίος έχει προταθεί και δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο τον Μπλατ. Είναι ένα ψηλό γκαρντ με ύψος 1.98 και εξαιρετικός σκόρερ.

Είναι, όμως, νωρίς να πούμε περισσότερα, γι αυτό άλλωστε και διαβάζετε καθημερινά πολλά ονόματα. Οι περισσότεροι προτείνονται στον Ολυμπιακό, άλλοι έχουν τις πιθανότητές τους και άλλοι έχουν ήδη απορριφθεί. Ο Πάντερ, ο Χόλινς και ο Μαρίνκοβιτς, πάντως, ανήκουν στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ερυθρόλευκους.

Πάμε παρακάτω. Σε ό,τι αφορά στη θέση "4", υπάρχει ο Τζέρεμι Εβανς. Ο Ολυμπιακός τον περιμένει, ο Αμερικανός θέλει να κερδίσει χρόνο έχοντας στο νου το βέτεραν καμπ του ΝΒΑ κι αυτό φέρνει πίσω την υπόθεση. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα τον περιμένουν αιώνια, όμως δεν βιάζονται κιόλας. Συγχρόνως κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις για τη θέση "4", ορισμένες εξ αυτών είναι ακόμα καλύτερες, αλλά φυσικά και πολύ ακριβότερες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ