ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι προϋποθέσεις για να μείνει στην Ελλάδα και οι επαφές με την Αδριατική

Ολυμπιακός: Οι προϋποθέσεις για να μείνει στην Ελλάδα και οι επαφές με την Αδριατική

Οι επαφές του Ολυμπιακού με την Αδριατική Λίγκα συνεχίζονται, ενώ στον Πειραιά αναμένουν να δουν και τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την ελληνική διαιτησία. Πότε θα βγει "λευκός καπνός" και ποιες είναι οι προθέσεις των ερυθρόλευκων...

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνία με την Αδριατική Λίγκα και τις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωσή της, ενώ συγχρόνως περιμένει να δει και το αν θα γίνουν αποδεχτά τα αιτήματά της για την διαιτησία στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα είναι στο πλάνο του Ολυμπιακού και στο πλαίσιο αυτό οι Χρήστος Σταυρόπουλος και Χρήστος Μπαφές προχώρησαν σε επαφές με τις ομάδες που αγωνίζονται στην διοργάνωση. Οι επαφές του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του τιμ μάνατζερ των ερυθρολεύκων με τις ομάδες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι συζητήσεις με αυτές πλέον ολοκληρώνονται και τα μηνύματα που λαμβάνουν στον Πειραιά είναι θετικά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, έχει αρκετό δρόμο για να ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιούνιο. Επίσης, θυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες οι Χρήστος Σταυρόπουλος και Νίκος Λεπενιώτης συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ με εκπροσώπους της διοργάνωσης, ενώ στη συζήτηση είχε λάβει μέρος και ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ. Υπάρχει όμως δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με προοπτική συνεργασίας ακόμα και για 5 χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι από εκεί και πέρα αναμένουν να δουν και το αν θα υλοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν την διαιτησία στην Ελλάδα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως η ομάδα της δεν θα συμμετάσχει σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές και στα υπόλοιπα ματς που σφυρίζουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου. Ο Ολυμπιακός μάλιστα σε περίπτωση που τα αιτήματά του δεν γίνουν δεκτά, κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα, καθώς ήδη έχει τιμωρηθεί για τη μη συμμετοχή του του στο ματς της 19ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League με τον Παναθηναϊκό και στον Πειραιά δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Οι ερυθρόλευκοι θα παραμείνουν σταθεροί στις θέσεις που έχουν εκφράσει ως το τέλος της σεζόν και είναι διατεθειμένοι να υποστούν τις όποιες συνέπειες. Δηλαδή να υποβιβαστούν στην Α2.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα του Ολυμπιακού για φέτος, αυτό δεν σημαίνει ότι την επόμενη σεζόν θα μείνει στην Basket League. Τα αιτήματα αυτά αφορούν μόνο στο φετινό πρώτάθλημα, διότι σε ό,τι αφορά στο μέλλον, οι προϋποθέσεις είναι άλλες. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει η διαιτησία να περάσει στον ΕΣΑΚΕ και η ΚΕΔ για την Basket League να μην υπάγεται πλέον στην ΕΟΚ. Αν το συγκεκριμένο αίτημα γίνει αποδεκτό και η διαιτησία γίνει επαγγελματική, οι ερυθρόλευκοι θα παραμείνουν στο πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν πάλι αυτό, όμως, δεν συμβεί, τότε η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα πει "αντίο" στην Basket League και η πρώτη ομάδα θα συμμετέχει μόνο σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, έχοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα άλλο γκρουπ παικτών να αγωνίζεται στην Α2.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ