ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 6+2 ξένοι του Μπλατ

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη έξι ξένους στο ρόστερ, αριθμός που μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναζητά στην αγορά ακόμη έναν κοντό κι έναν ψηλό.

Το φετινό καλοκαίρι είναι αυτό των μεγάλων αλλαγών για τον Ολυμπιακό -από πολλές απόψεις. Η βασικότερη όλων έχει να κάνει με την απόφαση του Ντέιβιντ Μπλατ να διαμορφώσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο την εικόνα των ερυθρολεύκων στο παρκέ. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν θα βρίσκεται στην Basket League, αυτή η απόφαση διευκολύνεται και αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο κινείται ο σύλλογος μεταγραφικά.

Δεδομένου ότι η EuroLeague, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει κάποιον περιορισμό για τη χρησιμοποίηση ξένων παικτών (ή έστω την ποσόστωση που θα πρέπει να υπάρχει), οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα συγκεκριμένο μεταγραφικό μοτίβο, το οποίο ευνοεί τους παίκτες που δεν προέρχονται από την Ελλάδα. Για παράδειγμα, αποχώρησε ο Γιώργος Μπόγρης, την ώρα που ο Βαγγέλης Μάντζαρης ολοκληρώνει τη θητεία του στον Ολυμπιακό κι ο Δημήτρης Αγραβάνης φέρεται να βρίσκεται επίσης στην πόρτα της εξόδου.

Αντ' αυτών, προτιμήθηκαν κατά βάση παίκτες από το εξωτερικό.

Εξ ου κι η παρουσία ήδη έξι (6) ξένων παικτών στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού: Ουέιντ Μπάλντγουιν , Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Ίθαν Χαπ και Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η ουσία βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι απομένουν δύο ακόμη κινήσεις για τους ερυθρόλευκους, που -το πιθανότερο είναι- ότι θα αφορούν επίσης ξένους. Για παράδειγμα, για το "4" έχει προκριθεί η προοπτική του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας . Όσο για το τελευταίο κομμάτι της περιφέρειας; Στο Λιμάνι θα προτιμούσαν τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ, αντιλαμβάνονται όμως πως η δική του περίπτωση απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Ο 25χρονος γκαρντ έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να αγωνίζεται ως γηγενής, την ίδια ώρα όμως περιμένει το ΝΒΑ. Όχι άδικα, δεδομένου ότι έχει αποφοιτήσει από καλό πρόγραμμα (Iowa State) και την τελευταία διετία είχε καλή παρουσία στη G-League. Στόχος είναι πάντοτε η δυνατότητα παρουσίας στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, με τον ίδιο να ποντάρει κιόλας στο ενδεχόμενο να ανέβουν κι άλλο οι μετοχές του, στη διάρκεια της προετοιμασίας του Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο .

Μόλις πριν από τρεις ημέρες, ο Νικ Νερς τον συμπεριέλαβε στην αρχική λίστα ( των 29 ) για την προετοιμασία. Κι αυτό είναι ένα από τα χαρτιά που θα παίξει τις επόμενες ημέρες. Με την ελπίδα -για τον ίδιο- να τα καταφέρει.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό βέβαια είναι άλλη, αφού την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο τα... αγγλικά θα κυριαρχούν στα αποδυτήρια δεδομένων των προσώπων.

Το depth chart του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή έχει ως εξής:

PG: Βασίλης Σπανούλης, Ουέιντ Μπάλντγουιν, Αντώνης Κόνιαρης.

SG: Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ.

SF: Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ.

PF: Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης*

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Ίθαν Χαπ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ