ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Ξέφυγε από τα συνηθισμένα στην σημερινή προπόνηση

Ολυμπιακός: Ξέφυγε από τα συνηθισμένα στην σημερινή προπόνηση

Η σημερινή προπόνηση στο ΣΕΦ δεν ήταν σαν τις περισσότερες για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος; Τα τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι".

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από την συνήθη ρουτίνα στην σημερινή προπόνηση (3/12) που έκανε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τρεις ημέρες πριν από το ματς με την Ζάλγκιρις στο Κάουνας (6/12, 20:00) για την 11η αγωνιστική της EuroLeague. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν σήμερα και από μία σειρά εργομετρικών εξετάσεων, διαφορετικών όμως από τις άλλες.

Ο βιοχημικός διατροφής και υπεύθυνος διατροφολόγος του Ολυμπιακού, Γιώργος Λέων, μαζί με τον εργοφυσιολόγο, Ευάγγελο Γεωργίλα, έκαναν το απόγευμα εργομετρικές εξετάσεις σε συνθήκες αγώνα, ανίχνευσης προπονητικών ζωνών, καρδιαγγειακής προσαρμογής και ανοχής στην κόπωση. Συν τοις άλλοις, πραγματοποιήθηκε μέτρηση τοξικών αποβλήτων και τεστ αντίδρασης σε διάφορες προπονητικές εντάσεις, καθώς και μέτρηση μυϊκής αντοχής σε άλμα.

Ο σκοπός όλων αυτών των εξετάσεων ήταν να αναδειχθεί η ακριβής φυσική κατάσταση των αθλητών του Ολυμπιακού και να διευκρινιστεί το μέγεθος της ανοχής τους σε αγωνιστικές συνθήκες. Τα αποτελέσματά τους, μάλιστα, θα χρησιμοποιηθούν από τον Ντέβιντ Μπλατ και του συνεργάτες του στην εξατομίκευση της προπόνησης και στον μετέπειτα σχεδιασμό του προπονητικού σταφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ