ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ολυμπιακός, η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας"

"Ολυμπιακός, η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας"
INTIME SPORTS

Είναι ο Ολυμπιακός η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων χρόνων; Σύμφωνα με την AS, είναι από τη στιγμή που έχει παίξει σε πέντε από τους οκτώ τελευταίους τελικούς της EuroLeague.

Με άκρως κολακευτικά λόγια παρουσίασε η έγκυρη ισπανική AS το προφίλ του Ολυμπιακού, μία μέρα πριν οι Πειραιώτες ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στη EuroLeague της περιόδου 2017/18. Ο δημοσιογράφος Ρικάρντο Γκονθάλεθ αποκάλεσε τους ερυθρόλευκους " κορυφαία ομάδα των τελευταίων χρόνων" και εκτίμησε πως κλειδί για την έκβαση της σεζόν θα είναι για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου η χημεία ανάμεσα στους Σπανούλη - Στρέλνιεκς - Ρόμπερτς.

Αναλυτικά το κείμενο της AS αναφέρει τα εξής:

" Έπαιξε στους πέντε από τους τελευταίους οκτώ τελικούς της EuroLeague! Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, όλοι λένε πως ο Ολυμπιακός έχασε το ταλέντο του και ο Σπανούλης γέρασε. Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο, όμως πέρυσι γύρισαν στον τελικό. Είναι η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας, η πιο ανταγωνιστική. Πρωταθλήτρια το 2012 και το 2013, φιναλίστ το 2010, το 2015 και το 2017. Ουάου!

Ο Σφαιρόπουλος είναι στο τιμόνι για τέταρτη σεζόν, ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης είναι οι ηγέτες. Έμεινε ο Παπανικολάου, έμειναν οι τέσσερις από τους πέντε βασικούς του περσινού τελικού. Ο κορμός διατηρήθηκε και άλλαξαν τα κομμάτια γύρω του. Η απόκτηση του Γιάνις Στρέλνιεκς ξεχωρίζει. Εξυπνος, φοβερός σουτέρ, ικανός για τις κρίσιμες στιγμές. Χρειαζόταν αυτή η ενίσχυση μετά την αποχώρηση του Σλούκα. Πήρε επίσης τον Μπράιαν Ρόμπερτς που ωρίμασε στη Μπάμπεργκ και έπαιξε σε 324 αγώνες στο ΝΒΑ. Ο Χόλις Τόμπσον αντικατέστησε τον Λοτζέσκι, είναι παίκτης που τη σεζόν 2015/16 είχε δέκα πόντους με τη φανέλα των Sixers.

Στη ρακέτα, ο Μιλουτίνοφ δεν σταματά να εξελίσσεται, ο Πρίντεζης και οι υποσχόμενοι Αγραβάνης και Παπαπέτρου, που δεν είναι πλέον παιδιά και πρέπει να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός, ο ΜακΛίν και οι "Ισπανοί" Τίλι και Μπόγρης ολοκληρώνουν το inside game. Πέρα από τα ονόματα, το κλειδί του Ολυμπιακού είναι πάντα ο τρόπος που αμύνεται. Αν ο Σπανούλης ταιριάξει με τους Στρέλνιεκς - Ρόμπερτ, τότε το Final Four θα είναι και πάλι ο στόχος τους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ