ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 71-73: Αποκαλυπτήρια με ήττα από τα χέρια του Τζέιμς Γκιστ

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στα αποκαλυπτήρια εν όψει της νέας σεζόν, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ (73-71). Ο Τζέιμς Γκιστ σημείωσε το νικητήριο καλάθι για τη σερβική ομάδα, αστόχησαν στο τρίποντο της νίκης ο Βασίλης Σπανούλης με τον Κέβιν Πάντερ στην εκπνοή.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (73-71). Αυτή τη φορά, παρουσία των φίλων της ελληνικής ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι του Ντέιβιντ Μπλατ βρέθηκαν στο +6 με τέσσερα λεπτά για το τέλος, τα μαζεμένα τρίποντα των φιλοξενούμενων όμως, σε συνδυασμό με το λέι απ του Τζέιμς Γκιστ στα 12.7'' για το τέλος, χάρισαν τη νίκη στον Ερυθρό Αστέρα.

Στο φινάλε, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κέβιν Πάντερ επιχείρησαν να δώσουν τη νίκη στον Ολυμπιακό με σουτ από τα 6μ75, δεν βρήκαν όμως τον στόχο, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει η ιστορία της φιλικής αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο κρίσιμες βολές (αφού πρώτα είχαν βάλει μεγάλα καλάθια), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι των 2/12 τριπόντων μέχρι το 37ο λεπτό, έκλεισαν το παιχνίδι με 3/4 στο φινάλε!

Λίγος ο κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ για τα αποκαλυπτήρια της ομάδας που "χτίζει" ο Ντέιβιντ Μπλατ.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αμερικανική τριάδα στην περιφέρεια (Γουίλ Τσέρι, Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ), προσπαθώντας να απειλήσει σε πρώτο χρόνο από τα 6μ75. Παρόλ' αυτά, ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε γρήγορα στο παρκέ (πριν τα μισά της πρώτης περιόδου), με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτυπήσουν γρήγορα στα 24'' της επίθεσης.

Το +8 (19-11) ήταν απόρροια της επιθετικότητας που είχαν στο μπροστινό μέρος του παρκέ, η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ. Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς πίεσαν καλύτερα την μπάλα, ο Μάικλ Ότζο κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πετύχει έντεκα αναπάντητους πόντους (από το 8' έως το 12') για να φέρει τον Ερυθρό Αστέρα στο +3 (19-22).

Η απάντηση από την πλευρά της ελληνικής ομάδας ήρθε άμεσα, με ένα μικρό σερί του Ολυμπιακού αυτή τη φορά. Το προβάδισμα έμεινε στα χέρια των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ μέχρι την ανάπαυλα (35-30), που βρήκε τους ερυθρόλευκους να έχουν 6/7 αιφνιδιασμού (έναντι 1/5 του Ερυθρού Αστέρα) και +9 πόντους από τέτοιες καταστάσεις σε σχέση με τη σερβική ομάδα (11 έναντι 2).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε σε θέση οδηγού, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα. Παρά το γεγονός μάλιστα πως ο Όγκουστιν Ρούμπιτ και ο Ίθαν Χαπ φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ έκαστος από τα μισά της τρίτης περιόδου (σ.σ.: ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής).

Ήταν ξεκάθαρο πως βασική προϋπόθεση για τον προπονητή των γηπεδούχων ήταν να δουλέψει πάνω σε διάφορα σχήματα. Κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως παρουσίασε πεντάδα με τον Βασίλη Σπανούλη στο "1" και δίπλα του τέσσερα φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου - Μιντάουγκας Κουζμίνσκας - Γιώργος Πρίντεζης - Κλιντ Τσάπμαν.

Το +10 (55-45) με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο ήταν αποτέλεσμα της συνέπειας που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στον τρόπο με τον οποίο προστάτευαν το καλάθι τους, αλλά και της ικανότητας του Βασίλη Σπανούλη να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Με ένα μικρό σερί μέσα σε δύο λεπτά, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο "Χ" (55-55 στο 32'), κυρίως γιατί οι περιφερειακοί του χτύπησαν πολύ στο "ένας με έναν" με σπουδαία αποτελεσματικότητα. Η νίκη ήταν... υπό διαπραγμάτευση για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, πριν αναλάβει δράση ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε δύο τρίποντα σε διάστημα ενός λεπτού, έχτισε το +6 (65-59) και έβαλε την ομάδα του ξανά σε θέση να καθορίζει την εξέλιξη του αγώνα. Δεν έμεινε βέβαια για πολύ σε αυτή τη θέση, αφού ήταν η σειρά των... απέναντι να βάλουν δύο διαδοχικά σουτ τριών πόντων.

Ένα από τον Μπίλι Μπαρόν κι ένα από τον Τσαρλς Τζένκινς δημιούργησαν τη νέα ισοπαλία στο παιχνίδι (67-67 στο 38'). Στα 48.9'' για το φινάλε, ο Γουίλ Τσέρι σκόραρε στο ανοιχτό γήπεδο, ακολούθησε όμως το... τετράποντο του Μπίλι Μπαρόν με 35.6'' για το τέλος του φιλικού (με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι πλέον στο +2).

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πήρε τάιμ άουτ, σχεδίασε μια (πολύ) γρήγορη επίθεση, με τον Μπράντον Πολ να σκοράρει με λέι απ, αλλά να χάνει τη συμπληρωματική βολή μετά το φάουλ που πήρε. Ο Μίλαν Τόμιτς ακούμπησε την μπάλα στον Τζέιμς Γκιστ, από την πλευρά του, με τον έμπειρο φόργουορντ/σέντερ να κερδίζει στο "ένας με έναν" τον Γιώργο Πρίντεζη και να σκοράρει στα 12.7'' (71-73).

Στον χρόνο που απέμενε, οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να εκτελέσουν δις από την περιφέρεια, δίχως αποτέλεσμα όμως. Ο Βασίλης Σπανούλης (αρχικά) και ο Κέβιν Πάντερ (εν συνεχεία) σημάδεψαν το σίδερο, με τη νίκη να καταλήγει στην πλευρά της σερβικής ομάδας. Όπως συνέβη άλλωστε και πριν από τέσσερις μέρες, κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ):Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Τόμιτς):Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 8, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 11/19 βολές, 21/33 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 27 ριμπάουντ (21+6), 19 ασίστ, 12 λάθη, 9 κλεψίματα, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Ερυθρός Αστέρας: 18/19 βολές, 20/38 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 34 ριμπάουντ (25+9), 12 ασίστ, 15 λάθη, 6 κλεψίματα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ