ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 70-78: Διπρόσωποι και ηττημένοι οι "ερυθρόλευκοι"

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 70-78: Διπρόσωποι και ηττημένοι οι "ερυθρόλευκοι"

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα στην πρεμιέρα του "Gomelsky Cup", καθώς ξόδεψε ένα ημίχρονο απέναντι στην Αναντολού Εφές, η οποία τον νίκησε με 78-70.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αναντολού Εφές, η οποία τον νίκησε με 78-70 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του "Gomelsky Cup". Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Δημήτρη Αγραβάνη - βρισκόταν σε... άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αλλά στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο ανέβασε την απόδοσή της. Οι "ερυθρόλευκοι" επιχείρησαν να επιστρέψουν από το -25, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Ο MVP

Ο Αντριέν Μόερμαν σημείωσε 15 πόντους (1/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές) χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη της Αναντολού Εφές και... άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ, καθώς μάζεψε 9 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αναντολού Εφές φόρτωσε με 21 πόντους το καλάθι στου Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, αλλά το... πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους "ερυθρόλευκους". O Ολυμπιακός δέχτηκε 30 πόντους στην δεύτερη περίοδο και η συμπλήρωση των 20' τον βρήκε στο -23 (28-51).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η... άσχημη ημέρα για τον Ολυμπιακό φάνηκε από την αρχή, καθώς η Αναντολού Εφές από την αρχή της αναμέτρησης επέβαλλε τον ρυθμό και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό του αγώνα παρουσίασε αρκετά προβλήματα. Είχε αργές επιστροφές, δεν έβγαζε ενέργεια στην άμυνα, δεν χρησιμοποίησε σωστά τα φάουλ και άφησε τους αντιπάλους του να βρουν ρυθμό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ χρησιμοποίησε πολλά σχήματα, αλλά κάποιο εξ αυτών δεν έφερε το επιθυμητό για τους "ερυθρόλευκους" αποτέλεσμα.

Ο Πλέις - χτυπώντας από μακριά - έκανε την αρχή για την Εφές, η οποία χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ξεφύγει με 7 πόντους (7-17). Το buzzer beater τρίποντο του Στρέλνιεκς στο τέλος της α' περιόδου (15-21, 10') θα μπορούσε να αλλάξει το μομέντουμ, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Ο Μπομπουά έκανε πάρτι στη δεύτερη περίοδο, ο Μόερμαν τον ακολούθησε, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρεί λύσεις με κάποιον παίκτη πέρα από τον ΛεΝτέι, ο οποίος έδωσε και κέρδισε και κάποιες μάχες. Η Αναντολού Εφές από το 12΄ και μετά κράτησε σε διψήφια απόσταση τους "ερυθρόλευκους" και το 28-51, με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια αντιπροσώπευε όσα είχαν συμβεί στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο βελτίωσε την απόδοσή του, αλλά η Αναντολού Εφές τον διατήρησε σε απόσταση. Η ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες έφτασε ως τους 25 πόντους, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Βεζένκοφ ανέλαβε δράση και οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 47-63 (30').

Ο Μιλουτίνοβ στην τέταρτη περίοδο μπήκε στην εξίσωση της ομάδας του, η οποία με τους ΛεΝτέι και Στρέλνιεκς μείωσε αρχικά ως τους 9 πόντους (57-66 στο 33΄ και 59-68 στο 34'). Ο Τίμα, όμως, στα μισά του δεκαλέπτου έκανε φάουλ στον Σίμον, συνέχισε να... μαρκάρει τον Κροάτη, χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και αποτέλεσμα ήταν η Εφές να ξεφύγει με 13 πόντους (59-73). Οι "ερυθρόλευκοι" και πάλι, όμως δεν παρέδωσαν τα... όπλα και με οδηγούς τους Βεζένκοφ και Στρέλνιεκς πλησίασαν στο -7 (65-72). Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε την ευκαιρία να κατεβάσει και άλλο την διαφορά, αλλά ο Τουπάν αστόχησε από την γωνία. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στον εναπομείναντα χρόνο έμειναν ψύχραιμοι και πήραν εντέλει τη νίκη με 78-70.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το "USH CSKA" δεν είχε αρκετό κόσμο στον πρώτο αγώνα του "Gomelsky Cup", ενώ πίσω από τον πάγκο των "ερυθρολεύκων" βρέθηκε και μία παρέα Ελλήνων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-21, 28-51, 47-63. 70-78

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Γουίλιαμς - Γκος 4 (2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Τολιόπουλος, Τουπάν 3, Τίμα 10(2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοφ 13 (5/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 12(1/7 τρίποντα), Βεζένκοφ 12(1/6 τρίποντα, 7 ριμπάαουντμ 4 ασίστ), Πρίντεζης, Μάντζαρης 2, Μπόγρης 1, ΛεΝτέι 13(1).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 2 (7 ασίστ), Μπομπουά 14 (4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπαλμπάι, Μπίρσέν 2, Μότουμ, Σανλί 2, Μορεμάν 15 (3/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Πλάις 11 (1), Μίτσιτις 6, Άντερσον 7, Ντάνστον 10, Σίμον 9 (7/8 βολές).

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Ολυμπιακός στον "μικρό" τελικό (30/9, 16:00) του τουρνουά θα αντιμετωπίσει την ηττημένη ομάδα από το ζευγάρι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και της Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, ενώ η Αναντολού Εφές (30/9, 19:00) αυτή που θα επικρατήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ