ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλιβερ Λαφαγιέτ: Ήρθε στην Ευρώπη για να πετύχει...

Όλιβερ Λαφαγιέτ: Ήρθε στην Ευρώπη για να πετύχει...

Οι 7 πόντοι στο ΝΒΑ, το D-League, το πέρασμα από πέντε ευρωπαϊκές ομάδες σε περίπου τρία χρόνια και η καταξίωση με τη φανέλα της Βαλένθια. Διαβάστε στο Sport24.gr για τον Όλιβερ Λαφαγιέτ...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Όλιβερ Λαφαγιέτ , ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Eurocup με τη φανέλα της Βαλένθια. Ο 30χρονος Αμερικανός σε 24 αναμετρήσεις στο Eurocup είχε 8,9 πόντους με 43,1% στα δίποντα, 37,7% στα τρίποντα και 97,2% στις βολές. Παράλληλα, είχε 1,7 ριμπάουντ σε 22,1 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Στην ACB και σε σύνολο 40 αγώνων κανονικής περιόδου και πλέι-οφ, είχε 7.9 πόντους με 40% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 82% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ ανά 22 λεπτά συμμετοχής. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος ήρθε στην Ευρώπη για να πετύχει.

Ο Λαφαγιέτ γεννήθηκε στις 6 Μαϊου του 1984 και πήγε στο γυμνάσιο του Capitol. Όσον αφορά την παρουσία του στα κολέγια αρχικά πήγε στο Blinn (2002-2003), ακολούθησε το Brown Mackie (2004-05), του Houston (2005-06), ενώ το 2007 δεν κατάφερε να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ. Την τελευταία του σεζόν στο Houston είχε 14,3 πόντουε, 5,9 ριμπάουντ και 3,1 αςίστ. Το 2009 "μετακόμισε" στην αναπτυξιακή λίγκα με τη φανέλα των Fort Wayne Mad Ants, ξεκίνησε στα 42 από τα 48 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 17,1 πόντους, μοίρασε 6,5 ασίστ και είχε 1,8 κλεψίματα.

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε κατάφερε να βρεθεί στους Μπόστον Σέλτικς, παίζοντας σε έναν αγώνα στο ΝΒΑ και σημειώνοντας 7 πόντους που αποτελεί ρεκόρ για παίκτες που αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, σύμφωνα με το STATS LLC.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2010 ήρθε στην Ευρώπη, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτίζαν, προσπαθώντας να πετύχει. Τον Δεκέμβριο, όμως του ίδιου έτους επέστρεψε στο Fort Wayne Mad Ants, καθώς έμεινε ελεύθερος από τους Σέρβους. Μετά από 16,4 πόντους ανά παιχνίδι που σημείωνε στους Mad Ants, υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων μηνών με την Μπεσίκτας, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις. Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Λαφαγιέτ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μακάμπι Άσντοντ, αλλά τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου "μετακόμισε" στην Πολωνία, με τη φανέλα της Πρόκομ, παίζοντας παράλληλα και στην Euroleague.

Τον Ιανουάριο του 2012, υπέγραψε συμβόλαιο με την Εφές, όπου και κάθισε μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακολούθησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Λαφαγιέτ να πραγματοποιεί μία πάρα πολύ καλή σεζόν, φτάνοντας παράλληλα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Οι εμφανίσεις του κέντρισαν την προσοχή πολλών ομάδων, με τη Βαλένθια να είναι εκείνη που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του.

Όλιβερ Λαφαγιέτ: Ήρθε στην Ευρώπη για να πετύχει...

Έτσι, πήγε στην Ισπανία, όπου και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, καθώς έφτασε στην κατάκτηση του Eurocup, ενώ μετά την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του ισπανικού πρωταθλήματος πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ από τη Μπαρτσελόνα.

Τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναφέρουμε πώς ο Λαφαγιέτ, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές στην καριέρα του τους Πειραιώτες. Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2011-12 με τη φανέλα της Εφές, όταν οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν χωρίς δυσκολίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χωρίς δυσκολίες με 83-65. Ο Λαφαγιέτ σε εκείνη την αναμέτρηση πέτυχε 11 πόντους, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ. Στο δεύτερο ματς στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους σε 23 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Ο Λαφαγιέτ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ακόμα δύο φορές - την επόμενη ακριβώς σεζόν - όταν με τη Ζαλγκίρις Κάουνας κατάφερε να σημειώσει 10 πόντους στο θετικό αποτέλεσμα των Λιθουανών στο ΣΕΦ με 79-61. Στο δεύτερο ματς στο Κάουνας, όμως ο Λαφαγιέτ έμεινε σε... ρηχά νερά, αφού σημείωσε μόλις 2 πόντους σε 16 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Δείτε video:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ