ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To Sport24.gr αναλύει τους λόγους που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου. Μέρος της ιστορίας της ομάδας, σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών και το παράδειγμα του Πρίντεζη.

Είναι γεγονός πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι γεμάτο από παίκτες σε όλες τις θέσεις και αν δεις την κατάσταση εντελώς ψυχρά είναι πλεονασμός για τους Πειραιώτες να διαθέτουν στην θέση "3" τρεις σμολ-φόργουορντ πρώτης γραμμής, όπως τους Ματ Λοτζέσκι, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Και ας μην ξεχνάμε πως βάσει ροτέισον, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, πλέον, αγωνίζεται περισσότερο στο "3". Άρα στην θέση "3" υπάρχουν ουσιαστικά 4 παίκτες και το εύλογο ερώτημα είναι πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί στο ροτέισον, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής. Ενδεχομένως να ελοχεύει και κίνδυνος να ταραχθούν και οι ισορροπίες.

Δείτε: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Παπανικολάου με... Pap is back!

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ισχυροποιείται και oi εσωτερικές μετακινήσεις λόγω Παπανικολάου

Σε αυτό το ερώτημα, για το "πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι παίκτες στην ομάδα", αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Όπως όλα δείχνουν όμως, για να μπει σιγά-σιγά στο ροτέισον ο Κώστας Παπανικολάου (κάτι για το οποίο θα χρειαστεί λίγο χρόνο) θα υπάρξουν εσωτερικές μετακινήσεις. Είτε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είτε ο Κώστας Παπανικολάου, θα "καθιερωθούν" στο "4" σαν τον παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, συν τους Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Αγραβάνη, με τον τελευταίο να μπορεί να παίξει και στο "5".

Ο Ολυμπιακός, γενικότερα, έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε 2 και 3 θέσεις (όπως οι Στρόμπερι και Χάκετ) και αυτό δίνει την δυνατότητα στον προπονητή του Ολυμπιακού να δοκιμάσει-τεστάρει διάφορα σχήματα και πεντάδες. Περισσότερα θα φανούν στην πράξη. Το σίγουρο πάντως είναι πως το ερυθρόλευκο ρόστερ ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο, με έναν παίκτη πρώτης γραμμής, στην προσπάθεια των Πειραιωτών να φτάσουν και φέτος στο Final-Four, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βερολίνο τον ερχόμενο Μάη, ενώ στόχος είναι και η παραμονή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσον αφορά για το αγωνιστικό προφίλ του Κώστα Παπανικολάου, προφανώς και ταιριάζει στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου: έφεση στην άμυνα, αστείρευτη ενέργεια, καλός ριμπάουντερ, ικανότατος στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι και αξιόλογο περιφερειακό σουτ, μπορώντας να δώσει λύσεις στην επίθεση, αγωνιζόμενος είτε στο "3", είτε στο "4".

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών της ομάδας

Η απόφαση του Ολυμπιακού να κάνει και πάλι δικό του τον Κώστα Παπανικολάου , σε μία περίοδο μάλιστα που δεν "διψούσε" για παίκτη στο "3" (ενώ ας μην ξεχνάμε πως πριν λίγες βδομάδες η περιφέρεια ενισχύθηκε και με τον Τζόνσον-Όντομ), είναι μία κίνηση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της ομάδας. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών των ερυθρολεύκων τα τελευταία χρόνια , συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε οι Πειραιώτες να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη, έχοντας ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας μπασκετμπολίστας που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας στα επόμενα χρόνια, όντας μόλις 25 ετών. Οι Πειραιώτες αυτή την στιγμή δεν "καιγόντουσαν" για ενίσχυση, αλλά στην περίπτωση του Έλληνα φόργουορντ, επειδή είναι ο "Παπανικολάου" με ό,τι σημαίνει και συμβολίζει για τον σύλλογο, σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές του δυνατότητες, οι ερυθρόλευκοι έκαναν μία εξαίρεση. Και άποψη μας καλά έκαναν!

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν γινόταν να αφήσουν να χαθεί ένα "δικό τους παιδί" στο οποίο επένδυσαν

Αποτελεί μεγάλο κομμάτι του παζλ της περίφημης χημείας και ομοιογένειας του Ολυμπιακού, όντας "παρών" όταν αυτή η ομάδα χτίστηκε από την αρχή εκείνο το καλοκαίρι του 2011 και γαλουχήθηκε στην φιλοσοφία του "όλοι για έναν και ένας για όλους", στην νοοτροπία να βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ", του μότο "ο καθένας τον ρόλο του, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο", στοιχεία που έχουν οδηγήσει τους Πειραιώτες σε τρεις τελικούς Final-Four τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι σπλάχνο αυτή της ομάδας και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν γινόταν να αφήσουν να χαθεί ένα "δικό τους παιδί", πάνω στο οποίο πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν μεγαλοπρεπώς το καλοκαίρι του 2009 (όταν τον πήραν μόλις 19 χρονών από τον Άρη, δίνοντας 1.000.000 ευρώ), το οποίο μεγάλωσε, ανδρώθηκε και εξελίχθηκε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, μιας παρέας παικτών (διότι πέρα από συμπαίκτες είναι και φίλοι) που συγκλόνισαν την μπασκετική Ευρώπη με τα κατορθώματα τους, φτάνοντας στην κορυφή της Euroleague εις διπλούν, σημειώνοντας την μία υπέρβαση μετά την άλλη, ξεχειλίζοντας από αυταπάρνηση. Οι ερυθρόλευκοι επανέφεραν στην "αλυσίδα" της ομάδας έναν από τους πιο δυνατούς "κρίκους" της. Και το να διαθέτει μία ομάδα έναν βασικό κορμό παικτών, αποτελεί το κύριο συστατικό για την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα, αλλά και την παραμονή στην ελίτ της Ευρώπης.΄

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξέρει την φιλοσοφία της ομάδας, απέρριψε τα σίγουρα για τον Ολυμπιακό

Δεν είναι όμως μόνο το συναισθηματικό κομμάτι, το οποίο λειτουργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι και το αγωνιστικό. Ο Ολυμπιακός, πέρα ότι επαναφέρει στην ομάδα του ένα "δικό του παιδί", ενισχύεται με έναν πρωτοκλασάτο σμολ-φόργουορντ (που παίζει και στο "4"), ο οποίος έκανε θραύση στην Euroleague τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησε έναν Έλληνα διεθνή παίκτη και με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει ακόμη περισσότερο τον γηγενή κορμό της ομάδας. Έκανε δικό του έναν αθλητή ο οποίος είναι μόλις 25 ετών (τον ερχόμενο Αύγουστο θα γίνει 26) έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του, διαθέτοντας, πλέον, εμπειρίες και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο (ΝΒΑ, Euroleague). Έναν παίκτη ο οποίος γνωρίζει άριστα την ομάδα, τα αποδυτήρια της, αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία της. Έναν μπασκετμπολίστα που έχει "δεθεί" με την ομάδα, κάτι που το απέδειξε στην πράξη, καθώς απέρριψε άλλες ομάδες και προτάσεις που θα του πρόσφεραν "σίγουρο" χρόνο συμμετοχής και περισσότερα χρήματα. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έφεραν πίσω τον Κώστα Παπανικολάου για το παρόν και κυρίως το μέλλον της ομάδας.

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο χέρι του είναι να "αναγεννηθεί" όπως συνέβη με τον Πρίντεζη

Το γεγονός πως γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό, έχοντας τον ζήσει για μία τετραετία (2009-2013), είναι κάτι που θα τον κάνει να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα. Προφανώς, βέβαια, ο "Παπ" δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας επηρεαστεί από την αγωνιστική απραξία, αλλά στο χέρι του είναι να γίνει νέος... Γιώργος Πρίντεζης. Να κάτσει δηλαδή να δουλέψει σκληρά ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος, να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και να "αναγεννηθεί" αγωνιστικά, δείχνοντας τεράστια πρόοδο, όπως χαρακτηριστικά έκανε ο "Πρι" το 2011, όταν γύρισε στον Πειραιά από την Μάλαγα. Από ένα καλό "4άρι" δεύτερης κατηγορίας, πλέον χαρακτηρίζεται ως ο κορυφαίος πάουερ-φόργουορντ της Euroleague . Ο Κώστας Παπανικολάου, λοιπόν, επέστρεψε στο... σπίτι του, στον Ολυμπιακό, για το τώρα, το πριν, το μετά και ενδεχομένως για το πάντα!

Το γιατί αποτελεί μέρος της ιστορίας σε ένα βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα:

* Η καριέρα του Κώστα Παπανικολάου

* Ο Παπανικολάου οριστικά στον Ολυμπιακό

* Φιλέρης: Σπίτι του, σπιτάκι του

* Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Παπανικολάου

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ