ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 5.601 μέρες... ιστορίας του Πρίντεζη

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÑÇÓ / BASKET LEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÁÑÇÓ / BASKET LEAGUE(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι πλέον ο Νο1 σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, έχοντας αφήσει πίσω του τον Μίλαν Τόμιτς. Το ιστορικό καλάθι με τον Άρη και η εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων (VIDEO).

Το παιχνίδι με τον Άρη στο ΣΕΦ απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα όχι μόνο για τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Με το αριστερό λέι απ που πέτυχε στα 6'45'' για το τέλος της γ' περιόδου, ο 33χρονος φόργουορντ "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία των "ερυθρολεύκων" στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Μίλαν Τόμιτς να περιορίζεται πλέον στη δεύτερη θέση.

Είτε με πρόσωπο, είτε με πλάτη ο Γιώργος Πρίντεζης έχει καταφέρει εδώ και μια δεκαετία (με το... διάλειμμα της παρουσίας του στην Ουνικάχα Μάλαγα) να λογίζεται ως βασική επιθετική επιλογή της ομάδας του. Δεν θα υπήρχε άλλος τρόπος να φτάσει στους 2.913 πόντους και να αποτελέσει από εδώ και στο εξής το Νο1 στην ιστορία της αγαπημένης του ομάδας.

Από τις 2 Νοεμβρίου 2002, που πέτυχε τους πρώτους πόντος του με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι την στιγμή που "σκαρφάλωσε" στην κορυφή της σχετικής λίστας πέρασαν 5.601 ημέρες. Ένα διάστημα δεκαπέντε (και κάτι) ετών, που τον μετέτρεψε από φερέλπιδα φόργουορντ σε... θρύλο. Απέναντι στον Ηρακλή, στον Κορυδαλλό, είχε αγωνιστεί για 4'47'' σημειώνοντας δύο πόντους (με 1/2 δίποντα) στην ήττα από τον "Γηραιό". Ένα παιχνίδι στο ποίο είχε συμπαίκτη τον Μίλαν Τόμιτς κι αντίπαλο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος δεν είχε κατηφορίσει ακόμη στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβηκε πολλά επίπεδα και πλέον λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου (σε όλα τα αθλήματα).

Η κορυφαία -σε παραγωγικότητα- σεζόν του με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν το 2011-'12 όταν είχε σημειώσει 427 πόντους (12.6 κατά μέσο όρο). Κορυφαία δική του κι η πρώτη που βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δεκαπέντε χρόνια. Την αμέσως επόμενη (2012-'13) είχε τον καλύτερο μέσο όρο του (12.8), ενώ την τελευταία τριετία σημειώνει μονοψήφιο αριθμό πόντων ανά αγώνα. Όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν χρειάζεται να φορτσάρει περισσότερο -δεδομένη της διαχείρισης για τους αγώνες της EuroLeague.

Επόμενος στόχος; Μόνο ο ίδιος το γνωρίζει, αν και οι προσωπικές διακρίσεις ουδέποτε αποτέλεσαν το... φόρτε του, αυτό που επιζητούσε. Αν τον ρωτήσετε, αυτό που θα σας απαντήσει είναι να κατακτήσει την EuroLeague για τρίτη φορά στην καριέρα του και να επαναφέρει -μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη- τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας.

Αναλυτικά η... διαδρομή των πόντων του στο πρωτάθλημα:

Οι 5.601 μέρες... ιστορίας του Πρίντεζη

* Το 2006-'07 φόρεσε τη φανέλα της Ολύμπια Λάρισας, σημειώνοντας 299 πόντους (11.5 πόντους κατά μέσο όρο)

* Το 2009-'10 αγωνίστηκε στη Liga Endesa με τα χρώματα της Ουνικάχα Μάλαγα

* Το 2010-'11 γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού λίγο πριν από το τέλος της σεζόν

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ