ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βασίλης Μουράτος ζει το όνειρό του στον Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Μουράτος ζει το όνειρό του στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Μουράτος πέτυχε τους πρώτους του φετινούς πόντους με τον Ολυμπιακό και ο νεαρός γκαρντ ζει το όνειρο του στην ομάδα του Πειραιά. Σφαιρόπουλος: "Πήρε την ευκαιρία του".

Ο Βασίλης Μουράτος ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, με την πειραϊκή ΚΑΕ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του την 8η Αυγούστου , φέρνοντας τον στο μεγάλο λιμάνι από την ομάδα των Αγ. Αναργύρων. Οι "ερυθρόλευκοι", άλλωστε, τα τελευταία χρόνια πιστεύουν, ποντάρουν και επενδύουν στο ταλέντο των Ελλήνων παικτών.

Ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος ζει το όνειρο του στον Πειραιά, καθώς πέρα από παίκτης είναι και φίλαθλος των "ερυθρολεύκων", πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στις 12 Οκτωβρίου του 2014, στην αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, στην οποία οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με σκορ 82-56 . Αγωνίστηκε για περίπου πέντε λεπτά και κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του καλάθι με την φανέλα του Ολυμπιακού με ένα αποφασιστικό δεξί μπάσιμο.

Το πρώτο του καλάθι με τον Ολυμπιακό:

Ο 18χρονος (24/11/1997) γκαρντ, Βασίλης Μουράτος, είναι ο βενιαμίν της ομάδας και αποτελεί την έξτρα λύση στην περιφερειακή γραμμή των "ερυθρολεύκων" για όποτε χρειαστεί. Στην αναμέτρηση κόντρα στην Καβάλα, εξαιτίας του τραυματισμού του Ντάνιελ Χάκετ (ελαφρύ διάστρεμμα), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό γκαρντ ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αγωνίστηκε για 5 λεπτά και στον χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ δεν έδειχνε νευρικός, ούτε και είχε άγχος. Αντιθέτως, ήταν ήρεμος, συγκεντρωμένος και λειτούργησε με αυτοπεποίθηση, με τον παίκτη να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 3 πόντους (τους πρώτους του στην φετινή σεζόν) και 2 ασίστ, παίρνοντας και το χειροκρότημα του κόσμου.

Σφαιρόπουλος: "Όλα τα παιδιά πρέπει να μείνουν ταπεινά"

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε τα εξής για την εμφάνιση του Βασίλη Μουράτου, θέλοντας παράλληλα να στείλει μήνυμα και σε όλους τους νεαρούς παίκτες του: "Τα νέα παιδιά πρέπει να ακούνε και να περιμένουν την ευκαιρία τους. Αυτό έκανε και ο Μουράτος σήμερα, ήταν μια αρχή το σημερινό γι’ αυτόν. Είναι στο ξεκίνημα, όλα τα νέα παιδιά πρέπει να μείνουν ταπεινά, να μένουν συγκεντρωμένοι και το μυαλό τους να είναι μέσα στο κεφάλι τους και όχι πάνω από το κεφάλι τους".

Ο Βασίλης Μουράτος ζει το όνειρό του στον Ολυμπιακό

Μουράτος: "Θέλω να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό"

Το Sport24.gr θυμάται την συνέντευξη που είχε δώσει ο Βασίλης Μουράτος στο Euroleague Greece, όταν και ήρθε στους "ερυθρόλευκους".

-Πως είναι το να είσαι ο νεαρότερος παίκτης σε μία κορυφαία ομάδα επιπέδου Euroleague; Έχεις κάνει τα... θελήματα των συμπαικτών σου;

"Έχω έρθει σε μία ομάδα που το κλίμα είναι πάρα πολύ ευνοϊκό για μένα και οι συμπαίκτες μου συμπεριφέρονται άψογα και με βοηθούν να εντάσσομαι στην ομάδα χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο. Κάνω και ορισμένα θελήματα, αλλά σε λογικό πλαίσιο, όχι κάτι... τρελό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό γιατί ζω το όνειρο μου".

-Θυμάσαι που ήσουν στους τελικούς των Final-Four το 2012 και το 2013, όταν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης;

"Θυμάμαι πως ήμουν στο ίδιο μαγαζί και την επόμενη χρονιά πήγα στο ίδιο για το γούρι. Ακολούθως κατέβηκα στο Πασαλιμάνι για να πανηγυρίσω".

-Πως είναι η αίσθηση ότι αγωνίζεσαι για τον Ολυμπιακό;

"Καταρχάς είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα. Σίγουρα, το γεγονός κιόλας ότι υποστήριζα αυτή την ομάδα αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για να αγωνίζομαι πιο σκληρά ώστε να κερδίσω την θέση μου".

Έχεις σχολείο, αλλά παίζεις και μπάσκετ; Τι έχεις μάθει από αυτές τις πρώτες βδομάδες;

"Καταρχάς θέλω να πω πως για εμένα αυτή την στιγμή προηγείται το σχολείο και ακολουθεί το μπάσκετ. Προσπαθώ, όμως, να βρω χρόνο ώστε να συνδυάζω και τα δύο, μη αφήνοντας τίποτα πίσω".

-Τι συμβουλή σου έχουν δώσει οι συμπαίκτες σου;

"Να κρατάω χαμηλό προφίλ, να μην μιλάω και μοναχά να βλέπω το πως λειτουργεί η ομάδα στην προπόνηση".

-Ένα όνειρο σου έγινε πραγματικότητα. Τσιμπιέσαι καμιά φορά για να συνειδητοποιήσεις πως όντως συμβαίνει;

"Πολλές φορές! Είμαι εδώ και ένα μήνα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει το που είμαι. Το άγχος είναι μεγάλο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα δημιουργικό άγχος που σε βοηθάει να βγάζεις πράγματα και να γίνεσαι καλύτερος".

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος με τον Ολυμπιακό;

"O προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι. Μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος. Σε αυτό, βέβαια, με βοηθούν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να καθιερωθώ σε αυτήν την ομάδα".

Σε βίντεο η συνέντευξη του:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ