ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η καλύτερη επιλογή με τον Τζέιμς και ο Χάντερ

Η καλύτερη επιλογή με τον Τζέιμς και ο Χάντερ
INTIME SPORTS

Ο Σον Τζέιμς ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο, ώστε να αντικαταστήσει τον Πάτρικ Γιανγκ και η ανανέωση στο συμβόλαιο του Οθέλο Χάντερ.

Ο Σον Τζέιμς με βάσει τα "θέλω" του προπονητή και σε συνδυασμό με το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός ήταν το... κομμάτι του παζλ που έλλειπε ώστε να συμπληρώσει τα κομμάτια του, μετά το κενό που δημιουργήθηκε από τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ.

Είναι άτυχοι φέτος οι Πειραιώτες (όπως και άλλες σεζόν) με τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ, καθώς όχι μόνο είχε ταιριάξει στην ομάδα (έχοντας εξοικειωθεί γρηγορότερα από όλους τους καινούργιους παίκτες του ρόστερ), αλλά και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ανέβαζαν επίπεδο την ομάδα, κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Πριν το... καταραμένο ματς στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές που τραυματίστηκε, στην Euroleague μετρούσε 13 πόντους μέσο όρο, 5.7 ριμπάουντ και 3.2 (!) μπλοκ ανά παιχνίδι. Η αγωνιστική του άνοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι ήταν ολοφάνερη και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έτριβαν τα χέρια τους για την δυναμική, τις ικανότητες και τα αθλητικά προσόντα του "κτήνους" (όπως είναι το παρατσούκλι του), ο οποίος είχε εμπεδώσει γρήγορα τον ρόλο του μέσα στο σύνολο.

Η απώλεια του Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν (λόγο ρήξης χιαστών) σόκαρε και "πόνεσε" τους ερυθρόλευκους, ενδεχόμενος θα έχουν να λένε ένα "what if...", δηλαδή θα τι θα μπορούσαν να είχαν καταφέρει αν δεν χτυπούσε το "κτήνος", αλλά η σεζόν συνεχίζεται και όφειλαν να προχωρήσουν, ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του στην αρχή του χειμώνα. Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Σον Τζέιμς. Στη συγκεκριμένη περίοδο, με τις περιορισμένες επιλογές, με τους "ψηλούς" που είχαν συμβόλαιο και μπορούσαν να αποδεσμευτούν ώστε να έρθουν στον Πειραιά, συνδυάζοντας τα απαραίτητα αγωνιστικά προσόντα, τον χαρακτήρα, αλλά και την εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Σον Τζέιμς ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να πάρει ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η καλύτερη επιλογή με τον Τζέιμς και ο Χάντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί στον Πειραιά ξεχώρισαν εκείνον ως τον "εκλεκτό" για να αντικαταστήσει τον Γιανγκ; Ο Τζέιμς διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτά που χρειάζεται από εκείνον η ομάδα και η εμπειρία του στην Ευρώπη θα τον βοηθήσουν να εξοικειωθεί γρήγορα στην νοοτροπία των ερυθρολεύκων, προσφέροντας αυτά που πρέπει, μένοντας πιστός στον ρόλο του, πράττοντας σωστά το μότο "τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο". Μπορεί να αποτελέσει "τερματοφύλακα" στα μετόπισθεν,

Πρόκειται για έναν αθλητικό σέντερ που έχει μεγάλη έφεση στο μπλοκ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα-επίθεση), είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, είναι καλός στην άμυνα (και ας μην έχει την "σκληράδα" του Γιανγκ), βγάζει μπόλικη ενέργεια μέσα στο παιχνίδι και έχει καλά τελειώματα στην επίθεση (καλύτερες κινήσεις μέσα στη ρακέτα σε σχέση με τον Γιανγκ). Διαθέτει αθλητικά προσόντα (δεν είναι εξίσου γρήγορος όπως οι Χάντερ-Γιανγκ, λίγο αργός στις περιστροφές στην άμυνα), έχει ύψος (2.08) και κυρίως μακριά χέρια, το "όπλο" του, το οποίο και φροντίζει να αξιοποιεί σε μπλοκ, ριμπάουντ, κλείνοντας παράλληλα το οπτικό πεδίο σε όποιον επιχειρήσει να απειλήσει. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται και για έναν παίκτη που έχει καλό και πειθαρχημένο χαρακτήρα, ο οποίος θα ταιριάξει στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.

Περίπτωση Χάντερ

Η καλύτερη επιλογή με τον Τζέιμς και ο Χάντερ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει... φυτώριο αθλητικών σέντερ. Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ, Μπράιαντ Ντάνστον, όχι μόνο διακρίθηκαν και κατέκτησαν τίτλους στον Ολυμπιακό, δημιουργώντας... σχολή στην θέση "5", αλλά ακολούθως έγιναν και περιζήτητοι στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία του Χάινς, δύο του Ντάνστον, τρεις και... άραγε θα γίνει ο Οθέλο Χάντερ ο πρώτος αθλητικός σέντερ της ομάδας που θα ανανεώσει για τρίτη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι; Γιατί οι δύο προηγούμενοι συμπλήρωσαν μόνο διετία και αποχώρησαν. Αυτό, βέβαια, θα φανεί στην πράξη. Είναι νωρίς να γίνεται κουβέντα για συμβόλαια, καμία αντίρρηση, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός... των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Στην πειραϊκή ΚΑΕ, στις τελευταίες σεζόν, και προς τιμήν τους, έχουν αλλάξει φιλοσοφία και τακτική στα συμβόλαια των παικτών. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επιδιώκουν γρήγορα και έγκαιρα να ανανεώσουν τις συνεργασίες τους με τους πολύτιμους μπασκετμπολίστες της ομάδας, με σκοπό να διατηρούν (όσο το δυνατόν γίνεται) έναν βασικό κορμό παικτών στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Γιατί παλαιότερα είχαν την νοοτροπία να γίνεται κουβέντα με τον αθλητή αποκλειστικά το καλοκαίρι. Ποτέ νωρίτερα. Αυτό όμως άλλαξε. Θα λέγαμε πως το... πάθημα με τον Κάιλ Χάινς το καλοκαίρι του 2013 έγινε μάθημα, αν και σε εκείνο το "διαζύγιο" έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές.

Η διοίκηση, λοιπόν, εφαρμόζοντας στη πράξη τη νέα της πολιτική, ανανέωσε πρόωρα τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, επέκτεινε γρήγορα και εκείνο του Ματ Λοτζέσκι, "δένοντας" στο μεγάλο λιμάνι παίκτες του "βασικού" κορμού της ομάδας. Για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό με τους Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστα Σλούκα, αλλά η ουσία είναι πως και στις δύο αυτές περιπτώσεις έγιναν κινήσεις για ανανέωση από την διοίκηση πριν εκπνεύσουν τα συμβόλαια των αθλητών.

Αίσθηση μας πως η διοίκηση θα πράξει το ίδιο και με την περίπτωση του Οθέλο Χάντερ, επιδιώκοντας να του ανανεώσει το συμβόλαιο κατά την διάρκεια της σεζόν και όχι όταν αυτή τελειώσει. Το αξίζει άλλωστε, καθώς ο Αμερικανός σέντερ όχι μόνο συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, έχοντας διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση του από πέρσι, όντας πιστός στον ρόλο του, αλλά και διαθέτει αξιόλογο χαρακτήρα, έχοντας ταιριάξει στη χημεία και στην φιλοσοφία της ομάδας.

Το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Οθέλο Χάντερ θα φανεί στην πράξη. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ικανοποιημένος στο μεγάλο λιμάνι, νιώθει καλά εδώ, είναι ευχαριστημένος και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξει και εκείνος έμπρακτα (όπως το έδειξε για παράδειγμα ο Ματ Λοτζέσκι), μη έχοντας παράλογες απαιτήσεις. Είναι σημαντικό πάντως να κινηθεί ο Ολυμπιακός γρήγορα και έγκαιρα, δείχνοντας έμπρακτα στον αθλητή πως τον θέλουν στην ομάδα. Έτσι και θα "κερδίσει" τον παίκτη στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και θα τον... αναγκάσει να κλείσει τα αυτιά στις όποιες "σειρήνες" ακουστούν από το εξωτερικό. Γιατί αν γυρίσουμε στο παρελθόν, θυμόμαστε πως τόσο τον Κάιλ Χάινς, όσο και τον Μπράιαντ Ντάνστον, τους πλησίαζαν ευρωπαϊκές ομάδες μεσούσης της σεζόν (κάτι που συνέβη και με τους Σλούκα-Περπέρογλου) και όχι στο τέλος της χρονιάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ