ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος "πιέζει" για Αρσενόπουλο

Ο Σφαιρόπουλος "πιέζει" για Αρσενόπουλο

Το Sport24.gr παρουσιάζει το life story του Νίκου Αρσενόπουλου, του 16χρονου γκαρντ τον οποίο έχει ξεχωρίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ζητώντας την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Τι τον συνδέει με τον Αντώνη Φώτση.

Στην εποχή της... ανάγκης για νέους ήρωες και ταλέντα, υπάρχουν παίκτες που έχουν τα φόντα και τον χαρακτήρα για να ξεχωρίσουν. Όχι, δεν γίνεται παραλληλισμός με κάποιο από τα "ιερά τέρατα" του ελληνικού μπάσκετ. Επειδή όμως η ζωή κάνει κύκλους και το νομοτελειακό του πράγματος επιτάσσει πως κάποιοι πρέπει να μπουν στα παπούτσια αυτών που αποχωρούν, κάπως έτσι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα... προσεχώς.

Στην κορυφή της λίστας με τα blockbuster (καταχρηστικός ο όρος) του ελληνικού μπάσκετ υπάρχει ο Νίκος Αρσενόπουλος. Ένα παιδί που γεννήθηκε τη νέα χιλιετία (2000), όντας ο σημαντικότερος -μέχρι νεοτέρας- εκπρόσωπος των παικτών που έχουν γεννηθεί στα zeros. Ποιος είναι όμως ο 16χρονος γκαρντ της Teleunicom BAC που έχει κεντρίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε σημείο που ο προπονητής του Ολυμπιακού ζητά επιτακτικά την απόκτησή του;

Το Sport24.gr παρουσιάζει το life story του νεαρού παίκτη, που σε μερικές ημέρες θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Ακαδημία των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη στην κορυφή της Ελλάδας, στο Πανελλήνιο Παίδων.

ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΣΗ

Η ιστορία του έχει πολλές ομοιότητες (σε ό,τι αφορά την αφετηρία) με τον Αντώνη Φώτση. Γέννημα θρέμμα των Ιλισίων κι αυτός, όπως ο 35χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, ο ύψους 1μ95 γκαρντ ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στον Ηλυσιακό. Κάτι λίγο - πολύ αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς πως το σπίτι του βρίσκεται μόλις δύο τετράγωνα μακριά από το κλειστό των Ιλισίων.

Στην αρχή πάντως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ξεκίνησε να ασχολείται πιο... επισταμένως με την πορτοκαλί μπάλα σε ηλικία 7 ετών. Μετά τα πρώτα ανέμελα παιδικά χρόνια, όπου το μπάσκετ είναι περισσότερο απασχόληση, άρχισε να διαφαίνεται πως έχει ταλέντο. Όχι βέβαια για να παίξει στην περιφέρεια, αφού κάποια παραπάνω κιλά που είχε "υποχρέωναν" (κατά κάποιον τρόπο) τους προπονητές τους να τον χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον στο "5".

Σταδιακά όμως αυτό άλλαξε. Δούλεψε το σώμα του, άρχισε να παίρνει ώρες... ατελείωτες στο παρκέ και κάπως έτσι αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του. Σε σημείο που είχε περισσότερο την μπάλα στα χέρια του, άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και έγινε... ηγέτης.

ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΣΑΝ ΤΗ ΜΥΓΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Από τη στιγμή που βγήκε στο προσκήνιο, δεν άργησε να έρθει η στιγμή που έπαιζε απέναντι σε μεγαλύτερους. Ξεχώριζε κι εκεί. Όσο περνούσε ο καιρός, αυξάνονταν αυτοί που μιλούσαν για το ταλέντο και τις ικανότητές του, τη στιγμή που στον Ηλυσιακό είχε εξελιχθεί στο μεγαλύτερο "πρότζεκτ" του συλλόγου, μετά τους Αντώνη Φώτση και Βαγγέλη Μπέμπη.

Δεν εφησύχασε όμως από τα καλά λόγια που άκουγε από τους γύρω του -πλην των προπονητών του, που είχαν βάλει στόχο να του "κλείσουν" τα αυτιά. Συνέχισε να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο, καθόταν πολλές φορές μετά το τέλος της προπόνησης δίπλα από το παρκέ, κάνοντας σουτάκια σε μπασκέτες πέριξ του αγωνιστικού χώρου. Ήθελε να πετύχει. Από τα 13 φαίνεται πως είχε βάλει στόχο να γίνει μπασκετμπολίστας.

Κι η οικογένειά του αποφάσισε να τον στηρίξει με όσα μέσα διέθετε. Δεν τον πίεσε, δεν του είπε "όχι". Παρακολουθούσε διακριτικά τα γοργά βήματα εξέλιξής του, που τον είχαν μετατρέψει πλέον σε ένα από τα πιο διάσημα ονόματα (στους 2000) της χώρας.

Ο Σφαιρόπουλος "πιέζει" για Αρσενόπουλο
STOLISVAGGELIS

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ TELEUNICOM BAC

Έχοντας περάσει όλα τα χρόνια της καριέρας του στο κλειστό των Ιλισίων, πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή προέκυψε το ενδιαφέρον από την Teleunicom BAC, την Ακαδημία των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη. Από τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στον Ηλυσιακό δεν ήταν η πλέον καλύτερη (σε ό,τι αφορά το αντρικό), δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι η περίπτωση της μετακόμισής του στο κλειστό της Ελληνογερμανικής Σχολής στην Παλλήνη, για λογαριασμό των "μελανόλευκων".

Οι συζητήσεις δεν άργησαν να ολοκληρωθούν, με την Teleunicom BAC να χαμογελά στο τέλος. Με μία υποσημείωση όμως: δεν τον "έδεσε", παρά μόνο εξασφάλισε την παρουσία του στον σύλλογο για ένα χρόνο. Κοινώς, από τη στιγμή που θα τελειώσει η φετινή αγωνιστική περίοδος θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr.

ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ

Εν αντιθέσει με ό,τι γίνεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων που αφορούν νεαρούς και ανήλικους παίκτες, αυτή τη φορά ο πρώτος προπονητής τον επέλεξε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δει σε DVD τα... κατορθώματά του με το παιδικό της Teleunicom BAC, σε σημείο που εισηγήθηκε ο ίδιος την απόκτησή του. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να αργήσει να συμβεί, αφού ο 16χρονος γκαρντ αναμένεται να κλείσει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια (αρχικά) με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" για πολλά χρόνια ακόμη.

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο ΣΕΦ εντός των επόμενων ημερών. Εκεί όπου θα ξεκινήσει να "γράφει" τις σημαντικότερες σελίδες του βιβλίου της καριέρας του....

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ