ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο σέντερ που θέλει ο Σφαιρόπουλος

Ο σέντερ που θέλει ο Σφαιρόπουλος
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως όλοι οι καλοί σέντερ έχουν συμβόλαια με ομάδες και ουσιαστικά "φωτογράφησε" πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για παίκτη που δεν είναι ελεύθερος. Τα "θέλω" του κόουτς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο , ουσιαστικά "φωτογράφησε" από ποια "αγορά" θα κινηθεί ο Ολυμπιακός ώστε να καλύψει το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ: " Ψάχνουμε έναν ψηλό ώστε να αντικαταστήσουμε τον Γιανγκ που τραυματίστηκε. Δεν βιαζόμαστε. Δεν βιαζόμαστε, γιατί θέλουμε να κάνουμε μία καλή επιλογή. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτη απλά για να πάρουμε παίκτη. Και όπως ξέρετε όλοι οι καλοί σέντερ αυτή την εποχή είναι σε ομάδες".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, με τον τρόπο του, ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός πως οι Πειραιώτες (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αν δεν βρεθεί άκρη με "5άρι" που έχει συμβόλαιο) δεν θα κινηθούν για ελεύθερο παίκτη, ούτε και για σέντερ που δεν θα διαθέτει εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι, όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν βιάζονται ιδιαίτερα: " Δεν βιαζόμαστε να πάρουμε παίκτη, αλλά θέλουμε να τον πάρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται βέβαια. Γιατί όσο πιο νωρίς έρθει στην ομάδα, τόσο πιο γρήγορα θα εξοικειωθεί στην ομάδα. Δεν θέλω να κάνω μια βιαστική επιλογή η οποία μπορεί να μην είναι η ιδανική, αυτή που πραγματικά θέλω, για την ομάδα. Πρέπει να βρούμε έναν σέντερ που να ταιριάζει και στη φιλοσοφία, και στη χημεία, αλλά και στο ρόστερ της ομάδας μας. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτή την εποχή, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι παίκτες στην αγορά. Έτσι όπως τους θέλουμε".

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, είναι πρόθυμοι να κάνουν υπομονή και να περιμένουν να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των ομίλων της Euroleague, έχοντας παράλληλα το βλέμμα τους και στο Eurocup. Διάθεση του προπονητικού-τιμ να αποκτηθεί ένας σέντερ με αθλητικά προσόντα, ο οποίος να διαθέτει εμπειρία στην Ευρώπη. Δεν θέλουν ένα "5άρι" που δεν γνωρίζει τι σημαίνει ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει έναν "τερματοφύλακα" για την ρακέτα του

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιθυμεί ένα αθλητικό "5άρι" με γρήγορα πόδια που να έχει μεγαλύτερη έφεση στην άμυνα σε σχέση με την επίθεση. Έναν "τερματοφύλακα" που θα προστατεύει την ερυθρόλευκη ρακέτα, που θα... δαγκώνει στα μετόπισθεν. Έναν "ψηλό" με ικανότητα στα χετζ-άουτ στην άμυνα (δίνει βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι), με έφεση στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη και στα μπλοκ, αλλά και που θα είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ σε άμυνα-επίθεση. Και ας μην είναι το δυνατό του σημείο το σκοράρισμα.

Οι Πρωταθλητές δεν θα κοιτάξουν για παίκτη τύπου... Τζος Πάουελ. Θέλουν έναν σκληροτράχηλο σέντερ, που θα βγάζει ενέργεια, όπως ο Γιανγκ, ο Χάντερ, ο Ντάνστον, ο Χάινς, που θα συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να ταιριάξει στη χημεία, στη νοοτροπία, στη φιλοσοφία και στο ρόστερ της ομάδας, πράττοντας σωστά τον ρόλο του. Όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θέλει να πάρει "ψηλό" απλά για να πάρει.

Υπάρχουν πάντως "5άρια" που αγωνίζονται σε ομάδες Euroleague και Eurocup που θα απασχολήσουν τους Πειραιώτες. Καλές περιπτώσεις παικτών, και ας έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους, που οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα διστάσουν να κάνουν την κίνηση τους. Ας περιμένουμε όμως να δούμε το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στους ομίλους (τον Δεκέμβρη), με το ποιες ομάδες προκρίνονται και αποκλείονται από την επόμενη φάση και αναλόγως οι "ευκαιρίες" θα γίνουν ακόμη πιο προσιτές. Είναι δεδομένη η απόφαση και η διάθεση για ενίσχυση ώστε να βρεθεί ο "αντι-Γιανγκ" για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει διαθέσιμο και ένα συγκεκριμένο μπάτζετ.

Παίκτες που ενδέχεται να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό

Ορισμένοι σέντερ οι οποίοι έχουν συμβόλαια με ομάδες Euroleague και Eurocup και ενδεχομένως να απασχολήσουν την ομάδα του Ολυμπιακού είναι οι εξής: ο πολύπειρος Αμερικανός Ντι Ορ Φίσερ (34 χρονών, 2.11 ύψος) της Χάποελ Ιερουσαλήμ με παρελθόν σε Μακάμπι, Ρεάλ, Μπιλμπάο, Μπάμπεργκ και Καζάν, αλλά και ο Σον Τζέιμς (32 ετών, 2.08 ύψος) της Μπιλμπάο έχοντας επίσης παρελθόν σε Μακάμπι και Μιλάνο.

Η περίπτωση του πρώην ερυθρόλευκου, Τζόι Ντόρσεϊ (ανήκει στη Γαλατασαράι και παίζει στο Eurocup), προτάθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά οι Πειραιώτες δεν δείχνουν "ζεστοί" στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι. Πέρα από τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, έχει πάρει ορισμένα κιλά και υπάρχει η άποψη πως δεν είναι αυτός που ήταν κάποτε.

Σε επίπεδο Euroleague, προφανώς και η καλύτερη λύση που υπάρχει είναι ο 26χρονος (2.07 ύψος) Τρεβόρ Μπάκβε, ο οποίος ανήκει στη Μακάμπι που κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός TOP-16, αλλά η ομάδα του Τελ Αβίβ δεν είναι μικρό μέγεθος σαν σύλλογος ώστε να αφήσει έτσι απλά έναν από τους καλύτερους της παίκτες. Περισσότερα στη πράξη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ