ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει για σέντερ

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει για σέντερ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται και θα περιμένει το τέλος της πρώτης φάσης της Euroleague για να κινηθεί για σέντερ, καθώς θα προκύψουν εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα πηγαίνει καλά στη θέση "4" ο Παπαπέτρου.

Δεν βιάζονται στον Ολυμπιακό για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει για το υπόλοιπο της σεζόν τον τραυματία (ρήξη χιαστών) Πάτρικ Γιανγκ. Οι Πειραιώτες θα περιμένουν να τελειώσει η πρώτη φάση της Euroleague και όταν ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις ομάδες που θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, από αυτές θα κοιτάξουν περιπτώσεις "ψηλών".

Και αυτό τόσο διότι τότε είναι που θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αξιόλογων σέντερ, όσο και επειδή όλοι αυτοί οι "ψηλοί" θα διαθέτουν και εμπειρία σε επίπεδο Euroleague.

Είναι δύσκολο να βρεθεί παίκτης που να αντικαταστήσει επάξια τον Πάτρικ Γιανγκ, προσφέροντας ακριβώς όλα αυτά που μπορούσε να δώσει το "κτήνος" από την Φλόριντα σε άμυνα και επίθεση, αλλά το ζητούμενο είναι να αποκτηθεί ένα "5άρι" με αθλητικά προσόντα που να μπορέσει να ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο σύνολο.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν ήδη ξεκινήσει να προτείνονται παίκτες από μάνατζερ, στα υπόψιν βρίσκονται και "5άρια" που έχουν μείνει ελεύθεροι από το ΝΒΑ, αλλά στον Ολυμπιακό ξέρουν πως οι καλύτερες περιπτώσεις σέντερ θα προκύψουν από ομάδες της Euroleague που δεν θα συνεχίσουν στο TOP-16. Για να φέρουμε και ένα παράδειγμα: στο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση η Μακάμπι Τελ Αβίβ (η οποία έχει κάνει κακό ξεκίνημα), είναι λογικό οι Πειραιώτες να κοιτάξουν την περίπτωση του Τρεβόρ Εμπάκουε.

Θέλουν καλό "ψηλό" και όχι σέντερ απλά για να πάρουν

Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται. Και δεν βιάζονται διότι η ομάδα δεν "καίγεται" για "ψηλό" σε αυτή την περίοδο ώστε να βιαστούν. Οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στον όμιλο τους στην Euroleague, τα θεωρητικά δύσκολα ματς τα έχουν στην έδρα τους στον δεύτερο γύρο (Εφές, Λαμποράλ, Μιλάνο), τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πέρασαν, οπότε το γεγονός αυτό τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν υπομονή για περίπου ένα μήνα για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ, κάνοντας μία ουσιαστική και σωστή κίνηση με "ψηλό" που θα βοηθήσει την ομάδα. Δεν θέλουν να πάρουν σέντερ απλά για να πάρουν.

Ο Ολυμπιακός θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απόκτησης πάουερ-φόργουορντ, αλλά από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Πάτρικ Γιανγκ, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, προτεραιότητα των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι να αποκτήσουν έναν σέντερ με αθλητικά προσόντα. Σε αυτή την περίοδο, πάντως, μέχρι να αποκτηθεί άλλος "ψηλός", είναι δεδομένο πως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ στο "5" αξιοποιείται και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Παπαπέτρου τα πηγαίνει καλά στο "4"

Στην θέση πάουερ-φόργουορντ, στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει σχεδόν... καθιερώσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ως την εναλλακτική λύση πίσω από τον "βασικό" Γιώργο Πρίντεζη, αξιοποιώντας περισσότερο στο "3" τον Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως γκαρντ, και έγινε "3άρι" όταν πήγε στις ΗΠΑ, πλέον αξιοποιείται ως "4άρι" στον Ολυμπιακό, καθώς ο προπονητής των Πειραιωτών σε αυτή την θέση, στην πράξη, εμπιστεύεται λιγότερο τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Δεν είναι η θέση του, αλλά μέχρι στιγμής ο Ιωάννης Παπαπέτρου τα πηγαίνει αρκετά καλά στο συγκεκριμένο πόστο, εκμεταλλευόμενος την τεχνική του κατάρτιση, το περιφερειακό σουτ που διαθέτει (αν και είναι λίγο ασταθής σε αυτό το κομμάτι), την σωματοδομή του (2.06), τα αθλητικά του προσόντα, την ικανότητα του στην ντρίμπλα στο ντράιβ (για ψηλός είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον τομέα), τις κινήσεις που διαθέτει από την αδύναμη πλευρά, ενώ έχει παρουσιάσει βελτίωση και στο ποστ-απ παιχνίδι. Μπορεί να παίξει κοντά, αλλά και μακριά από το καλάθι και αυτό είναι προσόν του. Κόντρα στην Εφές ήταν εξαιρετικός. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κόντρα στην Εφές:

Συνεργασία Ολυμπιακού με Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Ακαδημίας της, ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα και την ένταξη αθλητών της στο Elite Athlete Programme.

Ο Εμπορικός Δ/ντης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε: "Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και εφαρμογής του νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος μας, θεωρούμε ότι αθλητισμός και εκπαίδευση πρέπει να συμβαδίζουν και γι' αυτό και κρίνουμε ως απαραίτητο για κάθε μικρό αθλητή, να λάβει την καλύτερη δυνατή μόρφωση και εκπαίδευση και στο μέτρο του δυνατού, να συνδυάσει με επιτυχία και τα δύο.

Το “Elite Athlete Programme” των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για αθλητές-μαθητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και παράλληλα να μην παραμελήσουν τις σπουδές τους και φυσικά, αποτελεί το καλύτερο περιβάλλον για τους μικρούς αθλητές του Ολυμπιακού. Με την βοήθεια του Επίσημου Υποστηρικτή του Αναπτυξιακού Προγράμματος μας, την Hellas Direct και τις υποτροφίες που προσέφερε, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην σωστή αθλητική και εκπαιδευτική ανάπτυξη ολοένα και περισσοτέρων παιδιών".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ