ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στη γωνία για Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός στη γωνία για Ντόρσεϊ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται για την απόκτηση σέντερ, αλλά έχει ήδη ξεχωρίσει και την περίπτωση του πρώην Αμερικανό του, Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος ανήκει στη Γαλατασαράι και παίζει στο Eurocup. Τo story όταν έφυγε το 2012.

Όπως σας αναφέραμε στο Sport24.gr, ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται για την απόκτηση σέντερ . Παίκτες όμως έχουν αρχίσει και προτείνονται από ατζέντηδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο σέντερ που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και η περίπτωση του εξετάζεται είναι ο πρώην παίκτης των ερυθρολεύκων, Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Πειραιώτες το 2012. Ο ερχομός εκείνου και του Έισι Λο τον Γενάρη του 2012 μεταμόρφωσαν προς το καλύτερο την ομάδα εκείνης της σεζόν, με τους δύο Αμερικανούς να ταιριάζουν με ιδανικό τρόπο μέσα στο σύνολο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες εκείνης της χρονιάς.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Νοέμβρη του 2012 (ύστερα από εκείνο το επεισοδιακό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ), αν και το ίδιο καλοκαίρι είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες, εμφανίζοντας προβλήματα χαρακτήρα και νοοτροπίας. Στη συνέχεια πήγε στην τουρκική Γκαζιαντέμπ για το υπόλοιπο της σεζόν, ακολούθως πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα (2013-2014), την επόμενη χρονιά επέστρεψε στο ΝΒΑ και στους Χιούστον Ρόκετς (2014-2015), ενώ φέτος γύρισε στην Ευρώπη και στην Γαλατασαράι.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ αγωνίζεται στο Eurocup με την Γαλατασαράι, όντας ο παίκτης πίσω από τον Στεφάν Λάσμε στην θέση "5". Στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στα πέντε πρώτα παιχνίδια της στο Eurocup, μετράει 6.6 πόντους (45.2%δ, 50%β), 6.6 ριμπάουντ και 0.6 μπλοκ ανά παιχνίδι, σε 19 λεπτά συμμετοχής. Ο 32χρονος (16/12/1983), πλέον, Αμερικανός σέντερ, φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, για την ικανότητα του στην άμυνα και στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, αλλά και για την λειτουργικότητα του στις πικ-εν-ρολ συνεργασίες.

Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, ξέρει τον Ολυμπιακό και την αγωνιστική του φιλοσοφία, έχει εμπειρία σε επίπεδο Euroleague και στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί θα έχει την δυνατότητα να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα. Ο Τζόι Ντόρσεϊ διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά ώστε να αντικαταστήσει μέχρι το τέλος της σεζόν τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ, αλλά το ερώτημα είναι το κατά πόσο έχει ωριμάσει σαν χαρακτήρας.

Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός προχωρήσει στην απόκτηση του, έχοντας έρθει πρώτα σε συμφωνία με την Γαλατασαράι στην οποία και ανήκει ο παίκτης (η οποία πέρσι αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα), ο Τζόι Ντόρσεϊ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους Πειραιώτες άμεσα, πριν το TOP-16, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός όταν ένας παίκτης μετακινείται από το Eurocup στην Euroleague (και το αντίθετο).

Ο Ολυμπιακός στη γωνία για Ντόρσεϊ
INTIME SPORTS

Όταν ο Τζόι Ντόρσεϊ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Νοέμβρη του 2012

Ο Τζόι Ντόρσεϊ, αφού ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, έχοντας ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Πειραιώτες, από την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι του 2012 εμφάνισε μία διαφορετική συμπεριφορά. Ένα από τα πράγματα που ζητούσε ήταν να έχει περισσότερο ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και όσο αυτό δεν γινόταν, τόσο περισσότερο εκνευριζόταν. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα του Βασίλη Σπανούλη ύστερα από την τότε νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (60-64) πως "ο κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι συνεπής στον ρόλο του, κάνοντας ό,τι πρέπει. Τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο".

Παίκτες και προπονητικό-τιμ στάθηκαν δίπλα στον Τζόι Ντόρσεϊ, προσπαθώντας να χαλιναγωγήσουν τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, του μιλούσαν και του έδιναν συμβουλές, καθώς έβλεπαν και οι ίδιοι πως ο Αμερικανός σέντερ παρεκτρέπεται, αλλά η κυκλοθυμία του ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Εκεί που έδειχνε ήρεμος, ξαφνικά απογοητευόταν, νιώθοντας πως υποτιμούν την αξία του, επειδή δεν είχε τον (για εκείνον) επιθυμητό ρόλο στην επίθεση. Το... ποτήρι ξεχείλισε ύστερα από εκείνον τον περίφημο αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να χάνουν με 61-79. Στα αποδυτήρια ήταν εκτός εαυτού, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "αυτό είναι το τελευταίο μου ματς με τον Ολυμπιακό".

Ο Τζόι Ντόρσεϊ, πλέον, δεν μπορούσε να παραμείνει στον Ολυμπιακό, καθώς είχε θέσει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας. Στη συνέχεια ο Αμερικανός σέντερ απολογήθηκε στην διοίκηση, τ ονίζοντας πως μετάνιωσε για την συμπεριφορά του. Μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: "Συνειδητοποίησα πως η συμπεριφορά μου ήταν λάθος. Το να μιλήσω και να συμπεριφερθώ έτσι ήταν κάτι που μετάνιωσα βαθιά και ειλικρινά θέλω να απολογηθώ σε κάθε ένα μέλος της ομάδας ξεχωριστά. Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω και να αλλάξω ό,τι έγινε, παρ' όλο που θα το ήθελα. Εύχομαι να μπορούσα να μείνω στην ομάδα, αλλά το καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφαση της διοίκησης".

Στη συνέχεια ο Τζόι Ντόρσεϊ, σε συνέντευξη του, ε ξέφρασε τα παράπονα του για την συμπεριφορά του Βασίλη Σπανούλη απέναντι του , τονίζοντας πως δεν του άρεσε το γεγονός πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποφάσισε για τον ρόλο του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου, που είδα έναν συμπαίκτη να αποφασίζει για τον δικό μου ρόλο. Πόσο δηλαδή θα ακουμπούσα την μπάλα στην επίθεση, πόσο έπρεπε να την κρατάω και άλλα τέτοια. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Αυτός πρέπει να λέει σε έναν παίκτη τι πρέπει να κάνει. Εμένα μου έλεγε ο Σπανούλης: "Τζόι απλά παίξει άμυνα και μην αγχώνεσαι αν θα πάρεις τη μπάλα". Σέβομαι όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά αυτό ήταν έλλειψη σεβασμού προς εμένα. Πάντα περιμένω να μου επιστρέφουν το σεβασμό που δίνω σε όλους".

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αναφέρθηκε ποτέ με άσχημο τρόπο απέναντι στον Τζόι Ντόρσεϊ, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους για το θέμα. Σε δηλώσεις του είχε πει το εξής για τον Αμερικανό σέντερ: "Όταν είσαι αρχηγός, ειδικά σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν ευθύνες και πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε η ομάδα να έχει ισορροπίες. Ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι για τα σχόλια του Τζόι. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Οι καλύτεροι κριτές που μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να σχολιάσουν αν οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις ήταν σωστές ή λανθασμένες είναι οι τωρινοί συμπαίκτες μου".

Εύλογο ερώτημα όλων, λοιπόν, είναι πως στο ενδεχόμενο που ο Τζόι Ντόρσεϊ επιστρέψει στον Ολυμπιακό, πως θα είναι οι σχέσεις του με τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτό θα φανεί στην πράξη, αν και ο χρόνος συνήθως γιατρεύει τις πληγές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ