ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαξίελ και στο βάθος έκπληξη

Ο Μαξίελ και στο βάθος έκπληξη
Μάξιελ

Ο Τζέισον Ντίορ Μαξίελ φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού εν όψει της συνέχειας της φετινής του πορείας στη Euroleague αλλά και στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Εναλλακτική λύση από D-League.

Λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου για τη φετινή Euroleague και την περαιτέρω ενίσχυση των ρόστερ των 16 ομάδων που συμμετέχουν στο ΤΟΡ 16 στον δρόμο προς το Final Four της που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός φέρεται να κινείται για τον Τζέισον Ντίορ Μαξίελ.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλοντας όλο αυτό το διάστημα να έχει μία ακόμη λύση μέσα στις δύο ρακέτες δείχνει να έχει ξεχωρίσει τον 33χρονο πρώην ΝΒΑερ πάουερ φόργουορντ σέντερ. Ωστόσο ο απόφοιτος του Σινσινάτι είναι η μία από τις δύο επιλογές μαζί με έναν από τη D-League.

Ο Μαξίελ είναι γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 1983. Που σημαίνει ότι πριν από πέντε μέρες γιόρτασε τα 33α γενέθλιά του και η ενδεχόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό να αποτελέσει το καλύτερο δώρο για τον ίδιο. Ακόμη όμως και για τον Ολυμπιακό αν δώσει στον Σφαιρόπουλο αυτά που επιθυμεί ο Έλληνας τεχνικός μέσα στις δύο ρακέτες. Σε ένα χρονικό σημείο όπου οι "ερυθρόλευκοι" έχουνε σε θέση μάχης μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου μόνο τον Οθέλο Χάντερ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ που έχει δώσει ραντεβού για του χρόνου.

Ο Μαξίελ και στο βάθος έκπληξη

Μάλιστα πρωταγωνίστησε σε ένα... παράξενο περιστατικό όταν ο Γου Κε έκανε το λάθος να του δώσει ένα ύπουλο χτύπημα. Πως αντέδρασε ο πρώην ΝΒΑερ; Άρχισε να τον κυνηγάει σε όλο το γήπεδο !

Ο Μαξίελ στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί σε 618 παιχνίδια από το 2005 μέχρι το 2015 στις 10 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους που έδωσε το παρών. Μάλιστα σε αυτά τα 618 παιχνίδια στα 188 ξεκίνησε βασικός με πιο γεμάτη του χρονιά την 8η και τελευταία του (2012-2013) στο Ντιτρόιτ με τους Πίστονς. Εκεί όπου από τα 72 παιχνίδια στα 71 ήταν βασικός με μ.ό. συμμετοχής 24.8 λεπτά ενώ η καλύτερή του επιθετική του χρονιά ήταν η 3η (2007-2008) του στην ομάδα του Ντιτρόιτ όπου σκοράριζε κατά μέσο όρο 7,9 πόντους. Σε μία χρονιά όπου αγωνίστηκε και στα 82 αλλά στα 7 ως βασικός. Μάλιστα τις περιόδους 2006-2007, 2007-2008 και 2008-2009 έδωσε το παρών και στα playoffs του ΝΒΑ με τους Πίστονς.

Κι όσο για τα ρεκόρ του Μαξίελ στη δεκαετή παρουσία του στο ΝΒΑ; Αυτά ήταν τα 44΄ που αγωνίστηκε με τους Ντιτρόιτ Πίστονς κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στις 14 Νοεμβρίου του 2007, οι 28 πόντοι του με τους Πίστονς κόντρα στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς στις 11 Απριλίου του 2008 και τα 16 ριμπάουντ κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς στις 7 Μαρτίου του 2010. Τα περισσότερα κοψίματά του ωστόσο τα "μοίρασε" με 7 με τη φανέλα των Σαρλότ Χόρνετς κόντρα στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς στις 5 Φεβρουαρίου του 2015.

Αυτός ήταν και ο Αμερικανός σέντερ που είχε διαρρεύσει πως έχει ξεχωρίσει ο Σφαιρόπουλος τις προηγούμενες ώρες αφού δεν είχανε προχωρήσει οι υπόλοιπες υποθέσεις που είχανε απασχολήσει μαζί με έναν ακόμη που αγωνίζεται στη D-League. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού με τα χρονικά περιθώρια έπρεπε να επιλέξει ειδικά μετά τη δεύτερη αρνητική απάντηση της τουρκικής Άνκαρα για τον Φρανκ Έλεγκαρ . Μία αρνητική απάντηση που ήρθε μετά την πρωινή βελτιωμένη σε βαθμό υπέρβασης οικονομική πρόταση της διοίκησης της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Μαξίελ και στο βάθος έκπληξη

Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο Αμερικανός σέντερ θα βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής (26/2) στη Βαρκελώνη με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αντιμέτωπος των "ερυθρολεύκων" . Μάλιστα όπως κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες η οικονομική πρόταση των Καταλανών φέρεται να άγγιξε ακόμη και τις 150.000 ευρώ με τη διοίκηση της Γαλατά σε πρώτη φάση να αξίωνε ακόμη και 250.000 ευρώ. Ποσό που η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένη να το δώσει και ορθώς δεδομένων των οικονομικών υπερβάσεων που είχανε προηγηθεί με την ενίσχυση του αρχικού ρόστερ με τους Σον Τζέιμς, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και Κώστα Παπανικολάου.

Στις μέρες που ακολούθησαν στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" δεν απογοητεύτηκαν και δεν το έβαλαν κάτω. Ακόμη και αν δεν προχώρησαν οι δύο άλλες περιπτώσεις από Αμερικανούς σέντερ που αγωνίζονται επίσης σε τουρκικές ομάδες. Ο Φρανκ Έλεγκαρ στην Άνκαρα η διοίκηση της οποίας απάντησε δις αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και ο Κόλτον Άιβερσον της Καρσίγιακα με τη διοίκησή της να μην έδειξε διατεθειμένη να συζητήσει το παραμικρό αφού μπροστά της έχει το πρώτο ραντεβού της φάσης των 16 για το Eurocup με τη Γαλατασαράι που διεξάγεται αύριο στη Σμύρνη.

Διαβάστε τι συνέβη με την περίπτωση του Αντρέα Μπαρνιάνι

Ο Τζέισον Μαξίελ εν δράσει

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ