ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιανγκ θέλει τον χρόνο του

Ο Γιανγκ θέλει τον χρόνο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάτρικ Γιανγκ διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, αλλά χρειάζεται χρόνο ώστε να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία, αλλά και στα "θέλω" της ομάδας. Αυτά θέλει ο Σφαιρόπουλος από τον Αμερικανό σέντερ.

Είναι φανερό πως ο Πάτρικ Γιανγκ είναι ένας παίκτης που διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, καθώς είναι δυνατός, γρήγορος για το ύψος του και αλτικός. Η σωματοδομή του είναι εντυπωσιακή και οι Πειραιώτες διαθέτουν ένα "κτήνος" μέσα στη ρακέτα τους ώστε να βοηθήσει κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Αποκτήθηκε όμως για να παίξει μπάσκετ και όχι για να μπει σε… ρινγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ρόλων και ο 23χρονος σέντερ επιλέχθηκε για συγκεκριμένο λόγο, για να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα. Για να αναλάβει το πόστο -τις αρμοδιότητες- του αποχωρήσαντα Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος προηγουμένως είχε πάρει την… σκυτάλη από τον Κάιλ Χάινς. Να συνεχίσει την παράδοση των εξαιρετικών αθλητικών σέντερ που έχουν περάσει από το ερυθρόλευκο ρόστερ τα τελευταία χρόνια και στη "λίστα" προσθέστε τόσο τον ιδιότροπο Τζόι Ντόρσεϊ που συνείσφερε τα μέγιστα στο "μαγικό" 2012, όσο και τον Οθέλο Χάντερ που συνεχίζει στο μεγάλο λιμάνι, έχοντας ταιριάξει με ιδανικό τρόπο στη χημεία και στη φιλοσοφία της ομάδας.

Το αν θα καταφέρει ο Πάτρικ Γιανγκ να δώσει στον Ολυμπιακό τα όσα πρόσφεραν οι προαναφερόμενοι Αφροαμερικανοί του σέντερ, οι οποίοι οδήγησαν τον Ολυμπιακό τουλάχιστον σε τελικό επιπέδου Euroleague, θα φανεί στην πράξη, στο τέλος της σεζόν. Είναι όμως ξεκάθαρο πως ο 23χρονος αθλητής χρειάζεται ακόμη πολλές προπονήσεις, αρκετά παιχνίδια και μπόλικη σκληρή δουλειά, ώστε να ταιριάξει στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, για να βγάλει αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες του. Προσπαθεί, δείχνει διάθεση, αλλά είναι φανερό πως ακόμη μαθαίνει. Το βλέπεις δια γυμνού οφθαλμού πως ακόμη… ψάχνεται στο παρκέ, πως ακόμη δεν ξέρει πως πρέπει να κινηθεί σωστά.

Ο Γιανγκ θέλει τον χρόνο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός θέλει από τον Πάτρικ Γιανγκ κυρίως να "δαγκώνει" στην άμυνα. Γενικότερα, να είναι συνεπής στον ρόλο του και στα καθήκοντα του. Να αποτελεί εγγύηση στα ριμπάουντ παίρνοντας την κατάλληλη θέση μέσα στη ρακέτα, να προσφέρει την έφεση του στο μπλοκ, αλλά και την ικανότητα του στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Να αξιοποιεί τα αθλητικά του προσόντα, να κάνει σωστά χετζ-άουτ, να έχει γρήγορες επιστροφές, να λειτουργεί όπως πρέπει στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα και επίθεση) και να περιορίζει/καταστρέφει με την παρουσία του το παιχνίδι των αντιπάλων. Αυτό ως ένα βαθμό τα καταφέρνει, αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση στον ανασταλτικό τομέα, κυρίως όταν έχει να αντιμετωπίσει ψηλότερους αντιπάλους.

Το μεγαλύτερο του πρόβλημα όμως, μέχρι στιγμής, είναι πως παρουσιάζει αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να βγάλει ούτε ένα πικ-εν-ρολ με τον Βασίλη Σπανούλη, δηλαδή την κύρια μορφή ανάπτυξης των ερυθρολεύκων τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να μάθει να κάνει σωστά σκριν, να παίρνει την κατάλληλη θέση και ακολούθως να "βυθίζεται", να ρολάρει, σωστά μέσα στη ρακέτα ώστε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και να τελειώσει τη φάση. Σε αυτό το κομμάτι ακόμη δυσκολεύεται να λειτουργήσει όπως πρέπει. Τα σκριν που κάνει μέχρι στιγμής είναι… άτσαλα, όχι μόνο για να βγει πικ-εν-ρολ, αλλά ακόμη και για να ανοίξει χώρο στον συμπαίκτη του ώστε να δράσει στην επίθεση. Εδώ φαίνεται σε έντονο βαθμό η απουσία του Οθέλο Χάντερ, ο οποίος λειτουργεί παραδειγματικά σε καταστάσεις πικ-εν-ρολ σε άμυνα και επίθεση, έχοντας ταιριάξει στη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Πάτρικ Γιανγκ ακόμη μαθαίνει…

Ο Γιανγκ θέλει τον χρόνο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Κολοσσό στο ΣΕΦ, ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε τα εξής για τον Αμερικανό σέντερ του: " Ο Γιανγκ είναι πολύ καλός παίκτης. Πρέπει να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού μας γιατί είναι ένας νεαρός παίκτης που παίζει μόλις για δεύτερη χρονιά έξω από το κολέγιο. Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Το ξέραμε αυτό όταν τον αποκτήσαμε, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητές του. Πρέπει να μάθει πως παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι θα το κάνει γιατί είναι νεαρός και έχει διάθεση".Θέλει τον χρόνο του, λοιπόν, ο «Νέος». Υπομονή λοιπόν. Στα θετικά το γεγονός πως πρόκειται για έναν σοβαρό και πειθαρχημένο χαρακτήρα στις προπονήσεις της ομάδας (φημίζεται πάντως και για το χιούμορ του στα αποδυτήρια), για έναν παίκτη που πρώτα ακούει και μετά μιλάει, έχοντας τεράστια διάθεση να μάθει, να προσφέρει και να διακριθεί μέσα από το σύνολο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ