ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Έρικ Γκριν είναι μόνο η αρχή

Ο Έρικ Γκριν είναι μόνο η αρχή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πολλούς αποδέκτες. Όποιος δεν αντιληφθεί τι σημαίνει Ολυμπιακός, θα είναι ο... επόμενος που θα πάρει άδεια.

Κανένα ματς δεν περισσεύει για τον Ολυμπιακό, όλες οι ήττες μετρούν και στην EuroLeague και στην Stoiximan.gr BasketLeague. Όμως πάνω από τα αποτελέσματα, μπαίνουν οι κανόνες της ομάδες και το κυριότερο η ίδια η ΟΜΑΔΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι έτοιμος να επιβάλλει το δικό του νόμο, κάτι για το οποίο σας ενημερώσαμε έγκαιρα στο Sport24.gr, λίγες ώρες πριν η πειραϊκή ΚΑΕ δημοσιοποιήσει την "ποινή" στον Αμερικανό σουτέρ. Όποιος δεν μπορεί, όποιος δυσανασχετεί, όποιος δεν προσαρμόζεται, δεν θα παίζει!

Ο Έρικ Γκριν δεν έκανε κάποιο... έγκλημα, γι αυτό και πήρε 48ωρη άδεια. Αν είχε κάνει κάτι πολύ σοβαρό, θα είχε ήδη μπει στο αεροπλάνο και θα είχε πάρει το δρόμος για τις ΗΠΑ. Η συμπεριφορά του όμως δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία, την νοοτροπία και το ρόλο που πρέπει να έχει ο καθένας μέσα στον Ολυμπιακό και κυρίως σε αυτή την ομάδα-παρέα, η οποία χτίστηκε με βασικές αρχές το καλοκαίρι του 2011, τις οποίες συνεχίζει να έχει μέχρι και σήμερα. Οι Πειραιώτες, όπως είπαμε, είναι ένα σύνολο που έχει την φιλοσοφία να βάζουν οι παίκτες το "εμείς" πάνω από το "εγώ", τοποθετώντας την ομάδα πάνω απ' όλα, παίζοντας "όλοι για έναν και ένας για όλους", μότο το οποίο είναι γραμμένο εδώ και χρόνια στα αποδυτήρια των "ερυθρολεύκων".

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να λάβει το μήνυμα ο Έρικ Γκριν κι αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, όλα είναι πιθανά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει πολλά από τον Αμερικανό γκαρντ, τον πιστεύει πάρα πολύ και γι αυτό έκανε τα πάντα για να τον φέρει στην Ελλάδα, όμως την ίδια στιγμή δεν πρόκειται να του επιτρέψει να κάνει κάτι σε βάρος της ομάδας, βάζοντας τον εαυτό του πάνω από το σύνολο, βγάζοντας δυσαρέστηση για τον ρόλο του και τον χρόνο συμμετοχής του.

Δεν είναι μόνο ο Έρικ Γκριν, βέβαια, που έχει... μουτράκια και δείχνει να μην είναι ευχαριστημένος από το ρόλο και τον χρόνο του στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, Έλληνες και ξένοι, που μοιάζουν δυσαρεστημένοι και φαίνεται ότι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από το σύνολο. Ακόμα και στις νίκες δεν δείχνουν τόσο ευχαριστημένοι, όσο θα άρμοζε στην περίσταση. Τα... κέφια τους εξαρτώνται από την ατομική τους απόδοση. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι νοοτροπία ενωμένης ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο.

Υπάρχει και το δεύτερο πλάνο του Σφαιρόπουλου

Αυτά, λοιπόν, μπορεί να επιτρέπονται σε μικρές ομάδες, όχι όμως και σε συλλόγους του βεληνεκούς του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και Έλληνες και ξένοι παίκτες των ερυθρολεύκων που μπορεί να έχουν την μοίρα του Έικ Γκριν, αν και εφόσον δεν εγκληματιστούν γρήγορα. Και για να ακριβολογούμε, ο επόμενος που θα δείξει ενοχλημένος, δεν θα πάρει απλά 48ωρη άδεια, αλλά μπορεί να καταλήξει για πολύ περισσότερο σπίτι του. Ενδεχομένως και για πάντα.

Και φυσικά μπορεί να ενεργοποιηθεί και το δεύτερο πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου: να ζητήσει την απόκτηση παίκτη, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ. Με τούτο τον τρόπο θα ανήκει στο παρελθόν η περίοδος χάριτος που έχει δώσει ο κόουτς του Ολυμπιακού σε ορισμένους παίκτες, που πρώτος τους πίστεψε και για χάρη τους δεν φόρτωσε κι άλλο το ρόστερ.

Στο χέρι όλων είναι να βάλουν τον Ολυμπιακό πάνω απ' όλα και να μην τοποθετούν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Άλλωστε όλα αυτά γίνονται με την απόλυτη έγκριση της διοίκησης, που έχει δώσει το "ΟΚ" στον Γιάννη Σφαιρόπουλο (στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη) να προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ