ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέιβιντ Μπλατ: "Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την Princeton επίθεση"!

Ντέιβιντ Μπλατ: "Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την Princeton επίθεση"!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε πως σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο κοσμος, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την επίθεση Princeton στις ομάδες που έχει εργαστεί! Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ (1/11, 19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς , με τον Ντέιβιντ Μπλατ να βρίσκει χρόνο στο μεσοδιάστημα να παραχωρήσει συνέντευξη στον θρυλικό Τζο Αρλάουκας στο πλαίσιο του podcast που διατηρεί στην EuroLeague με τίτλο "The Crossover". Και αυτά που είπε είχαν, όπως πάντα, το δικό τους ενδιαφέρον.

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" μίλησε για την ζωή του και την καριέρα του, λέγοντας μία σειρά από όμορφες ατάκες. Αυτή που ξεχώρισε είχε σχέση με την αποτυχία και δείχνει γενικώς τον τρόπο που σκέφτεται, ωστόσο η... είδηση ήρθε από αλλού.

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα που είπε βέβαια ήταν ότι, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο κόσμος, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την επίθεση Princeton στις ομάδες που έχει δουλέψει κι ας έχει φοιτήσει στο σχετικό Κολέγιο! " Πήρα την σωστή μόρφωση στο στο Κολέγιο του Princeton και έμαθα πολλά για το μπάσκετ από τον κόουτς Γκριλ, μεταξύ των οποίων την επίθεση Princeton , την οποία μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στην επαγγελματική μου καριέρα! Ποτέ δεν την έχω χρησιμοποιήσει ολόκληρη ως επαγγελματίας, αλλά σίγουρα έχω χρησιμοποιήσει κάποια κομμάτια της και κάποια άλλα πράγματα. Με έχει βοηθήσει γενικώς.

Δεν μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα κάτι τέτοιο. Καταρχάς πρέπει να έχεις παίκτες που ξέρεις από την αρχή ότι μπορούν να την καταλάβουν. Μετά πρέπει να καταλάβεις ότι χρειάζεται μεγάλος χρόνος προσαρμογής και στα επαγγελματικά σπορ δεν έχεις 3 ή 4 χρόνια για να το μάθεις".

Αρκετό ενδιαφέρον είχε βέβαια και ο τρόπος που αποκάλυψε ότι διαχειρίζεται τα άσχημα αποτελέσματα: " Σίγουρα θα βγεις νοκ-άουτ σε αυτή τη δουλειά. Τζο, το ξέρεις εσύ και σίγουρα το ξέρω και εγώ. Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό. Κάποιες φορές κάποιος είναι καλύτερος, κάποιες άλλες είναι πιο δυνατός, κάποιες φορές εσύ δεν ήσουν αρκετά καλός, αλλά η ερώτηση είναι τι κάνεις την επόμενη μέρα; Πώς το αντιμετωπίζεις; Πιστεύω ότι αυτό ξεχωρίζει έναν αθλητή και αυτό τον κάνει νικητή. Δεν είναι οι καλές στιγμές, αλλά πώς αντιμετωπίζεις τις δύσκολες στιγμές και στην συνέχεια επιστρέφεις και δείχνεις το "μέταλλό" σου".

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή (στα αγγλικά) στο λινκ που παρατίθεται:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ