ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νεστέροβιτς: "Πρόκληση ο Ολυμπιακός"

Νεστέροβιτς: "Πρόκληση ο Ολυμπιακός"
ΡΑΣΟ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ

Ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς έφτασε στην Ελλάδα του απόγευμα της Κυριακής και τόνισε πως είναι έτοιμος να ξαναπαίξει μπάσκετ στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια.

Ο Σλοβένος σέντερ χαρακτήρισε πρόκληση το να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε πως είναι ευχαριστημένος που θα αγωνίζεται στους "ερυθρόλευκους".

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμφώνησα με τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να ξαναπαίξω μετά από 12 χρόνια στην Ευρώπη. Ακόμα πιο μεγάλη πρόκληση είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 34χρονος σέντερ.

Ο Σλοβένος έφτασε το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με πτήση από τη Λιουμπλιάνα κι έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού: "Ξέρω, ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Θέλει να πάρει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, που είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Στο ΝΒΑ, έμαθα ότι μια ομάδα είναι επιτυχημένη μόνο αν πάρει τον τίτλο. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι διπλή για μένα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρω..."

Ο "Μακρής", όπως ήταν το ελληνικό του όνομα όταν πριν από 16 χρόνια ερχόταν στην Ελλάδα, για πρώτη φορά (τον είχε φέρει ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον Στογιάκοβιτς) δεν θυμάται ελληνικά και επιβεβαίωσε ότι θα παίξει σαν ξένος στην Α1: "Μίλησα με τον κόουτς Ίβκοβιτς πριν από τρεις εβδομάδες. Μου είπε τι ακριβώς θέλει και τα υπόλοιπα θα τα πούμε μέσα στη χρονιά".

Μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση θα καλύψει τη θέση "5". Ο πανύψηλος Σλοβένος τονίζει: " Δεν είναι μόνο ο Μπουρούσης κι εγώ. Μιλάμε για όλη την ομάδα. Πιστεύω ότι το υλικό είναι καλό και μέσα από τη σκληρή δουλειά θα γίνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο για να κερδίσει τους τίτλους"

Δεν θυμάται τα ελληνικά, θυμάται, όμως, τον Ολυμπιακό του 1997, όταν με κόουτς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε ένα εντυπωσιακό τριπλ-κράουν, νικώντας μάλιστα στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ την αγαπημένη του Ολύμπια Λιουμπλιάνα: "Τότε, ο Ολυμπιακός ήταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, με τον Ρίβερς, τον Φασούλα και τους υπόλοιπους παίκτες που σάρωσαν τους τίτλους. Δεν ξέρω, αν θα φτιάξουμε μια ανάλογη ομάδα φέτος, αν και ο Ολυμπιακός παραμένει ένα ισχυρό όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο..."

Προφανώς η συμμετοχή στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης είναι ένας βασικός στόχος της ομάδας του: " Ναι, σίγουρα. Η Ευρωλίγκα έχει υψηλό επίπεδο και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να διεκδικήσει και φέτος το τρόπαιο ο Ολυμπιακός. Όπως έκανε και πέρσι", λέει ο Ράσο.

Μετά από δώδεκα χρόνια στο ΝΒΑ, ο Νεστέροβιτς παραδέχεται ότι θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής ώστε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αν και όπως, εύστοχα, παρατήρησε "οι κανονισμοί αλλάζουν και προσομοιάζουν, πλέον, προς το ΝΒΑ, άρα δε νομίζω να έχω πρόβλημα".

Έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, ο Νεστέροβιτς είναι λογικό να σκέφτεται πως θα τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ή μήπως όχι; " Αυτό που σκέφτομαι τώρα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της καριέρας μου στην Ελλάδα. Το αν θα σταματήσω ή όχι θα το ξέρω μετά από δυο χρόνια. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν με απασχολεί"

Τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό; " Αυτό θα το κρίνει ο κόουτς Ίβκοβιτς..." είπε για να προσθέσει: "Ο προπονητής βγάζει το πλάνο. Εμείς ακολουθούμε..."

Ιδού και μερικές δηλώσεις του Νεστέροβιτς στην κάμερα του Sport24.gr:





TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ