ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος και φέτος θέλει να κατακτήσει το δεύτερο του σερί πρωτάθλημα, κάτι που δεν κατάφερε να το κάνει πράξη το 2012. Ζητούμενο η διάρκεια στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ την περασμένη σεζόν και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του Πρωταθλήματος Ελλάδας από το 2012.

Στόχος του στο νέο Πρωτάθλημα είναι να υπερασπιστεί ότι κατάφερε την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να το θελήσουν απόλυτα προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους. Αποχώρησαν τέσσερις ξένοι (Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Λαφαγιέτ και Ντάρντεν) και οι Σλούκας, Κατσίβελης. Στην θέση τους ήρθαν ο Στρόμπερι, πρωταθλητής Τουρκίας την τελευταία σεζόν με την Καρσίγιακα, ο διεθνής Ιταλός γκαρντ Χάκετ, ο νεαρός Σέρβος σέντερ Μιλουτίνοφ, ο Αμερικανός σέντερ Γιανγκ και οι Έλληνες Αθηναίου, Τολιόπουλος.

Έμειναν ο αρχηγός Σπανούλης, οι «σταθερές αξίες» Πρίντεζης, Μάντζαρης, οι ελπιδοφόροι Παπαπέτρου, Αγραβάνης, οι ξένοι Λοτζέσκι, Χάντερ και ο κόουτς Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: "Έξτρα κίνητρο οι αντίπαλοι μας"

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε τα εξής: "Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια και κρούσματα βίας και επίσης να ευχηθώ σε όλα τα μέλη όλων των ομάδων να έχουν υγεία.

Σε ό,τι αφορά τώρα το αγωνιστικό κομμάτι, εκτιμώ πως και το νέο πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και εμείς από τη μεριά μας θέλω να αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβόμενοι τον κάθε αντίπαλο δίνοντας το 110% των δυνάμεων μας σε κάθε αναμέτρηση. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι μας θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο απέναντι μας μιας και είμαστε οι πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά αυτό δίνει και σε εμάς ένα έξτρα κίνητρο μιας και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας".

Σπανούλης: "Όλα αρχίζουν από την αρχή"

Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: "Η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος μας βρίσκει πρωταθλητές, οπότε μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει πως όλοι οι αντίπαλοι μας φέτος θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο για να μας νικήσουν.

Εμείς από τη μεριά μας, έχουμε αφήσει πίσω την περσινή σεζόν καθώς ξέρουμε πως όλα αρχίζουν από την αρχή για όλες τις ομάδες. Και οι 14 ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Ελπίζουμε στο τέλος αυτό του Μαραθωνίου να είμαστε και πάλι εμείς οι νικητές. Αυτό που θέλω να ευχηθώ για τους συμπαίκτες μου, αλλά και για όλες τις ομάδες είναι να έχουν υγεία. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν εντός των τεσσάρων γραμμών".

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα

Το ρόστερ του Ολυμπιακού:

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα

Έτος ίδρυσης: 1925

Πρόεδρος: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Τίτλοι:

11 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1949, 1960, 1976, 1978, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2012, 2015)

9 Κύπελλα Ελλάδας (1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011)

3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1997, 2012, 2013)

1 Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα (2013)

Έδρα: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (11.543 θέσεων)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ